REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Un BLOC din Tomis Nord are DOUĂ ASOCIAȚII de PROPRIETARI!

Un BLOC din Tomis Nord are DOUĂ ASOCIAȚII de PROPRIETARI!

Replica API 14 iulie 2021 | 13:16 4898

În anul 2011, locuitorii blocului C2 din Tomis Nord au decis să îşi înfiinţeze propria asociaţie, fiind nemulţumiţi de modul în care era administrată asociaţia din care făceau parte. Cu toate că, de atunci şi până acum, au trecut 10 ani, iar instanţele de judecată au recunoscut înfiinţarea legală a asociaţiei de locatari a blocului C2, vechea administraţie refuză să admită acest fapt şi nu a predat nici până în ziua de astăzi gestiunea.

Vor să iasă din asociaţie pe motiv că este administrată ilegal

Gheorghe Oprea, locatar al blocului C2, a început în anul 2010 demersurile pentru desprinderea blocului în care locuieşte de Asociaţia de Proprietari nr. 75, pe nemulțumit fiind de modul în care sunt gestionați banii. „În decembrie 2010 ne-am desprins de Asociaţia nr.75 care avea în administrare trei blocuri. Am înfiinţat o altă asociaţie, m-au ales pe mine preşedinte.

Conducerea vechii asociaţii nu a semnat pentru înfiinţarea noii structuri şi a refuzat să dea în primire gestiunea”, a explicat Gheorghe Oprea pentru Replica.

Oprea îl acuza, la acea vreme, pe Aurel Monea, președintele vechii asociații, că abuza de statutul său și că îi ”fura” pe membrii asociației. Acesta ar fi fost de acord cu înființarea noii asociații, cu condiția ca tot el să fie președinte, lucru cu care locatarii nu au fost de acord. Așa că a refuzat să semneze pentru înființarea noii asociații. Locatarii din 80 de apartamente au fost de acord cu Oprea, care l-au și ales președinte, fiind înființat și un comitet executiv. Întreaga documentație a fost depusă la SPIT, dar și la Judecătorie.

Deczia primei instanțe

Cale bătută pe holurile instanţelor de judecată

Conducerea asociaţiei vechi a dat în judecată noua structură înfiinţată, pentru anularea hotărârii adunării generale. Judecătoria, în martie 2013, a respins cererea Noii asociații ca nefondată. A făcut recurs la Tribunalul Constanţa care, în decembrie 2013, a respins apelul ca nefondat, decizia nefiind definitivă. Așa că, aceeași asociaţie veche a făcut recurs la Curtea de Apel care l-a respins în octombrie 2014.

“Cu toate aceste decizii judecătoreşti, vechea administraţie a continuat să conducă şi asociaţia nou întemeiată şi să sfideze hotărârile”, a mai spus Gheorghe Oprea.

Necazurile locatarilor nu s-au terminat

Necazurile locatarilor nu s-au terminat, nici după 10 ani. Ba, din contră, s-aua profundat. ”Un grup de proprietari care și-a dorit să conducă asociația, cu toate că nu aveau acest drept, pentru că nu au participat la Adunarea Generală de Înființare a Asociației ddin 17.12.2010 și nu au făcut cereri de înscriere în noua asociație, nici nu au semnat acorduld e asociere și nici nu au semnat procesul verbal de înființare, și-au făcut propriile legi, legile junglei.Au organizat mai multe adunări și au ales președinte pe Iulian Modorcea, ilegal, și un comitet executiv, fără să țină seama căa sociația avea un președinte legal, pe Gheorghe Oprea”, ne-a spus Oprea.

Trimiși în judeactă pentru că n-au renunțat la repartitoare

”Cu toate că am avut câștig de cauză în instanță, acest grup a continuat să se creadă conducătorii legali ai asociației. Au trimis în judecată 16 locatari care n-au renunțat la repartitoare așa cum și-au dorit ei ca să plătim toți paușal”, a mai spus Oprea. Acesta mai spune că actuala conducere, “M-au trimis în judecată de trei ori pe motiv că am datorii. S-au făcut expertize şi controale judiciare şi nu s-au găsit datorii, dar pe listele de plată figurez cu 65.000 lei datorii”, a mai declarat preşedintele Asociaţiei de Proprietari a blocului C2.

Decizia definitivă din 2013

Locatari cer dreptate în instanță

Oprea și ceilalți locatari dați în jduecată au depus un memoriu la instanță, solicitând sprijinul judecătorului de caz, precizând că cei mai mulți sunt bolnavi și neputincioși, și nu pot renunțat la repartitoare, căci astfel fac economii la bani. Nu-și permit să plătească paușal, spune Oprea, pentru că astfel ar da toată pensia pe căldură.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai moare boul asta de Oprea? Il cauta moartea pe acasa si lui ii arde de judecata.
5
3
Domnul Oprea e angajat intr-un fel de vanatoare de vrajitoate. In loc sa-si vada de batranete si de pensie, ate peste 85de ani, sta si se lupta cu morile de vant prin tribunale. Trupa de sustinatori i s-a subtiat dramatic. Anghel e cel mai bun. E tanar si dinamic.
5
4
Ce aveti cu Anghel, nici asta nu-i bun, nu?
5
5
cei de la primarie sunt mana in mana cu administratorii
20
0
Domnul Anghel care administreaza tot TN.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468