REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
14.2° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Un câine a murit după ce a fost lăsat de stăpân în mașină, pe caniculă, în parcarea unui mall

Un câine a murit după ce a fost lăsat de stăpân în mașină, pe caniculă, în parcarea unui mall

Andreea CONDURACHE 22 august 2023 | 13:17 1238

Un câine din rasa Bichon a murit după ce a fost lăsat de proprietar, zeci de minute, în mașina parcată la soare. Incidentul s-a petrecut luni la prânz, în parcarea unui mall din Cluj-Napoca. O femeie care trecea prin zonă a văzut câinele în portbagaj și a sunat la 112. Pompierii veniți de urgență au spart geamul autoturismului și i-au acordat primul ajutor patrupedului. Câteva ore mai târziu, scrie Bistrițeanul, câinele a murit la cabinetul veterinar, din cauza supraîncălzirii.

Un caine a murit dupa ce a fost lasat de stapan in masina, pe canicula, in parcarea unui mall

Totul s-a întâmplat luni, în jurul orei 13:00, în parcarea unui mall din Cluj-Napoca. O femeie care trecea prin zonă a fost cea care a dat alerta.

"Când căldura era mai mare, un cățel de rasă Bichon a fost descoperit în parcarea ***, într-un portbagaj de mașină, închis într-un transportor, fără aer condiționat, fără geam deschis, fără proprietarii în zonă și mai ales în soarele arzător", este mesajul scris pe rețelele sociale de reprezentanții unui cabinet veterinar din Cluj-Napoca.

În primă fază, femeia a apelat la ajutorul celor de la mall, pe care i-a rugat să cheme de urgență, prin anunțuri date la microfon, proprietarii la mașină.

"După repetate anunțuri făcute (...) pentru ca stăpânii să ajungă la mașină de urgență, nimeni nu a venit așa că s-a sunat la Poliție și Pompieri. Ei împreună cu persoanele implicate au spart geamul autoturismului și au acordat primul ajutor cătelului care deja era în stare de inconștiență", au povestit cei de la cabinetul veterinar.

Cățelul a fost preluat și dus de urgență la un cabinet veterinar din oraș.

"Pacient în decubit latero-lateral, prezenta hiperventilație și tahicardie, frecvența cardiacă fiind peste 180 bătăi pe minut, iar frecvența respiratorie de peste 150 de respirații pe minut. Cățelul avea mucoasele injectate, roșii, cu timpul de reumplere capilară de sub o secundă. Temperatura corporala 42,6. Pentru noi a fost clar: soc termic", au transmis medicii veterinari care s-au îngrijit de patruped.

În ciuda tuturor eforturilor medicilor, peste noapte câinele a murit, scriu jurnaliștii de la Bistrițeanul.

"Nu mi-am dat seama că poate păți ceva. Nu mi-am dat seama că sunt 50 de grade în mașină", ar fi declarat proprietarul câinelui, citat de Știri de Cluj.

"Trebuie să stabilim de cât timp era câinele închis în mașină și dacă i-a fost pusă viața în pericol. Nu putem aplica sancțiune doar așa, din prima! Trebuie să cercetăm. Mai apoi vom stabili dacă va ajunge cazul la Biroul de Protectia Animalelor”, declarau, imediat după intervenția pompierilor, reprezentanții IPJ Cluj pentru Dejeanul.ro.

"Nu îți lăsa prietenul închis în mașină! E caniculă! Până îți faci cumpărăturile sau îți bei cafeaua, pe terasă, fără el… îl vei găsi mort în chinuri groaznice!", au transmis, pe rețelele sociale, și cei de la Federația pentru Drepturile Animalelor Transilvania.

Polițiștii vor stabili ce pedeapsă riscă proprietarul câinelui, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ma refer la nemernicii de stapani ai catelului
1
0
sper ca toantaa asta sa pateasca in curand la fel, sa faca un bine planetei
1
0
ardeleni gandesc mai greu zici bancu si razi a 2a zi deci mai mult nu se poate sa le interzica cainii si masinile la astia inceti
3
0
Asta care a lasat comentariu morbid mai jos, e trolul putinist RELU, aplaudacul de partid al AUR, care la protestele/mitingurile "in alb" (dragniste) organizate de AUR si presedintele REAL al partidului AUR care este MARlUS DORlN LULEA, cel in casa caruia locuieste George Simion cu chirie,iar chiria fiind platita de Moscova, ascunzand acest lucru prin"bani pt renovarea cladirilor detinute de Rusia in Bucuresti". Tot acolo sta nevasta de proba Ilinca Munteanu. Deci, "marioneta Moscovei" GEORGE SIMION este tinut cu chirie, are nevasta de proba, el este un individ "adunat" de prin galeriile de fotbal, in general a lui DINAMO detinut in trecut de mai multi patroni/baroni locali ai PSD, respectiv si din gruparea anarhista de huligani "UNITI SUB TRICOLOR" care produce scandaluri la meciurile echipei nationale de fotbal. Acest trol RELU flutura drapelul Romaniei mazgalit cu simboluri naziste ale celor din NOUA DREAPTA. AUR e varianta romaneasca a partidului extremist "ZORII AURII"din Grecia.
12
2
foarte bine la mai multi
2
8
Nu si-a dat seama cat de p*****a este
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407