REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Un cântăreţ din Bangladesh, acuzat că 'masacrează' repertoriul naţional

Un cântăreţ din Bangladesh, acuzat că 'masacrează' repertoriul naţional

Replica API 5 august 2022 | 00:00 658

Un cântăreţ din Bangladesh, vedetă a reţelelor sociale, a fost somat de poliţie să nu mai interpreteze melodii clasice ale repertoriului naţional, în urma unor plângeri care îl acuzau că le "masacrează", relatează AFP joi.

Sursa foto: Hero Alom / Facebook.com

Hero Alom are aproape două milioane de fani pe Facebook şi aproape 1,5 milioane pe YouTube, unde îşi difuzează de mai mulţi ani cântecele în videoclipuri extravagante.

Însă cântăreţul de 37 de ani a atras furia criticilor, care îl acuză că a "măcelărit" titluri clasice semnate de laureatul premiului Nobel pentru Literatură Rabindranath Tagore şi de poetul Kazi Nazrul Islam, doua comori naţionale, citează Agerpres.

"Am primit multe plângeri împotriva lui", a declarat Harun ur Rashid, inspector şef al poliţiei din Dacca.

"El a pervertit total stilul (tradiţional). L-am întrebat de ce a făcut asta. Ne-a asigurat că nu o va mai face", a adăugat el.

Hero Alom a susţinut că a fost "torturat mental" săptămâna trecută în timp ce era supus unui interogatoriu al poliţiei.

"Poliţia a venit să mă caute la ora şase dimineaţa şi m-a reţinut opt ore", a declarat el miercuri pentru AFP în studioul său din Dacca, "m-au întrebat de ce cânt melodiile lui Rabindra şi Nazrul".

Poliţiştii i-au cerut să nu mai cânte aceste melodii clasice şi să ofere un mesaj în care îşi cere "scuze". De asemenea, ei i-au cerut să nu mai apară în uniformă de poliţie în videoclipurile sale şi să-şi schimbe numele, a mai spus cântăreţul.

"Mi-au mai spus să mă privesc bine în oglindă, pentru că nu arăt deloc ca un erou", a mai spus el.

Pseudonimul său "Hero" (erou) a apărut când a început să aibă succes în districtul său natal, Bogra, la 150 de kilometri nord de Dacca. "M-am simţit ca un erou. Am adoptat numele Hero Alom", a explicat el, "nu voi renunţa la el".

După interogatoriu, Hero Alom a difuzat un nou videoclip în care apare în spatele gratiilor, în uniformă de închisoare, părând abătut.

"În prezent, se pare că nu mai putem cânta liber în Bangladesh", a spus Hero Alom.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212