REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Un CERCETAT pentru FURT a fost PRINS cu droguri în ŞIFONIER

Un CERCETAT pentru FURT a fost PRINS cu droguri în ŞIFONIER

Replica API 1 septembrie 2021 | 14:09 1803

Alexandru Stan a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Iniţial, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, efectua urmărirea penală într-un dosar de furt, pentru care a obţinut şi un mandat de percheziţie pentru domiciliul lui Alexandru Stan. La percheziţie, în casa acestuia au fost descoperite 6 pliculeţe de canabis. Magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa au decis condamnarea lui Alexandru Stan la 1 an de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost comunicată pe 13 august 2021 şi nu este definitivă.

Cum s-au petrecut faptele

Lucrătorii din cadrul Secţiei 5 de Poliţie Constanţa, trimişi să percheziţioneze apartamentul lui Alexandru Stan, au observat o maşină, cu trei persoane în ea, aflată în faţa blocului inculpatului. La controlul habitaclului autoturismului, în sertarul de sub casetofonul mașinii a fost găsit un plic din plastic transparent în care se aflau fragmente de substanță vegetală. Referitor la proveniența sa, cei trei au declarat verbal că plicul conține cannabis, că îl au de la prietenul lor Alexandru Stan și că, din cantitatea primită, au consumat o parte anterior depistării. În continuare, lucrătorii de poliție au pătruns în imobilul inculpatului. Solicitând acestuia să predea bunurile căutate și cele interzise, inculpatul a predat din camera din mijloc a imobilului, din șifonier, o pungă din plastic care conținea 6 pliculețe autosigilante în care se aflau fragmente vegetale de culoare verde deschis. Alexandru Stan a declarat că a cumpărat 10 pliculețe cu marijuana contra sumei de 500 lei de pe stradă din zona Km. 4-5 iar un pliculeţ l-a dat prietenilor săi pentru a-l consuma.

Ce a spus instanţa

Instanţa a reţinut că inculpatul a deținut o cantitate modică de droguri de risc, destinată și consumului propriu, că nu au fost identificate alte bunuri care să dovedească o îndeletnicire în sensul comercializării substanțelor interzise, că a fost documentată o singură acțiune de oferire a unei cantități de cannabis către prietenii apropiați ai inculpatului, fără a pretinde vreo sumă de bani. Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis condamnarea lui Alexandru Stan la 1 an de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost comunicată pe 15 iulie şi nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272