REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un cetățean danez drogat a intrat în România fără să oprească la controlul de frontieră

Un cetățean danez drogat a intrat în România fără să oprească la controlul de frontieră

A.F. 28 ianuarie 2023 | 16:00 557

Un cetățean danez care în urmă cu două zile a intrat în România pe la Porţile de Fier II, în judeţul Mehedinţi, fără să oprească la controlul de frontieră, consumase cocaină şi avea în maşină mai multe feluri de droguri de risc şi mare risc. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Un cetatean danez drogat a intrat in Romania fara sa opreasca la controlul de frontiera

Procurorii DIICOT au dispus iniţial reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat pentru introducerea în ţară de droguri de risc şi de mare risc, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, distrugere şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

„În cauză, s-a reţinut faptul că, la data de 26.01.2023, în timpul controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F Porţile de Fier II, cu ocazia trecerii frontierei de stat în România, cetăţeanul a pornit în trombă şi a trecut prin bariera aferentă liniei a doua de control pe care a distrus-o, după ce asupra sa au fost identificate substanţe a căror introducere pe teritoriul României este interzisă. Inculpatul a fost urmărit de poliţiştii de frontieră şi a fost în cele din urmă blocat în trafic pe raza localităţii Şimian de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Mehedinţi”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de DIICOT și citat de news.ro.

Un cetatean danez drogat a intrat in Romania fara sa opreasca la controlul de frontiera

Cetăţeanul danez a fost testat cu aparatul DrugTest de către poliţişti din cadrul Biroului Rutier acesta fiind depistat pozitiv la cocaină.

„În urma controlului autoturismului condus de inculpat au fost identificate 165 comprimate care conţin ca substanţă activă Alprazolam şi 697 comprimate care conţin ca substanţă activă Oxicodonă”, mai precizează sursa citată.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile a inculpatului., citează hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aparatul drugtest da fals pozitiv in aproximativ 13% din cazuri. Este absolut necesara recoltarea de probele biologice care sa confirme consumul cocainei. Care sunt drogurile de mare risc introduse in tara? Alprazolam si Oxicodona sunt permise, fiind medicamente pentru tratarea anxietatii si respectiv a durerilor severe, cu o prescriptie medicala poate intra legal cu ele. Daca isi ia avocat bun scapa de jumatate din acuzatii.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614