REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Un cetățean GERMAN cu vilă în Eforie, ȚEPUIT de administratorul care JUCA la PĂCĂNELE!

Un cetățean GERMAN cu vilă în Eforie, ȚEPUIT de administratorul care JUCA la PĂCĂNELE!

Replica API 5 septembrie 2020 | 23:23 3886

Un cetățean german a depus o plângere la PolițiaEforie, după care dosarul a ajuns la Judecătoria Constanța, cu obiectul ”abuz de încredere”. Mai exact, acesta a cumpărat, în 2015, o vilă în Eforie Sud, pe care a renovat-o cu scopul de a o închiria pe timpul sezonului estival. În acest timp timp a cunoscut un tânăr, cu care a convenit să aibă grijă de imobil și să-l închirieze, întrucât cetățeanul german nu prea stătea prin țară. Doar că administratorul a amanetat televizoarele și a cheltuit banii proveniți din chirie, pe motiv că... a pierdut la jocurile de noroc.

Fiind audiată, persoana vătămată PeterGeorg L. a declarat că este cetățean german cu domiciliul în România, localitatea Eforie Sud, unde este situată o vilă formată din parter și două etaje, care este proprietatea sa. Vila de la adresa de domiciliu a acestuia este formată din parter și două etaje și are în componență un nr. de 4 dormitoare, un living, două băi și o bucătărie și o folosește pe perioada sezonului estival în circuitul turistic. A cumpărat vila în anul 2015, a renovat-o și a utilat-o corespunzător cu mobilier, aparatură electrocasnică, aparatură electronică, astfel ca persoanele care locuiau în vilă să aibă tot confortul necesar.

Vila, la cheremul administratorului ţepar

Întrucât se afla perioade lungi de timp în afara României, pentru ca lucrurile la vilă să decurgă în mod normal, a desemnat ca și administrator al acestei locuințe, în baza unei înțelegeri verbale și fără un contract prealabil, pe inculpatul Florin D., pe care l-a cunoscut în anul 2015 când renova vila și i-a dat voie acestuia din urmă să aibă grijă de imobil, să se ocupe de administrarea ei, având cheile locuinței, și totodată să se ocupe de închirierea vilei pe timpul verii. Pentru activitățile, îl răsplătea cu diferite sume de bani. În cursul lunii august 2018 s-a aflat la imobilul din România, iar în data de 15.08.2018 a plecat în Germania, aceasta fiind ultima dată când 1-a văzut pe inculpat.

După acest moment, a purtat mai multe convorbiri telefonice cu acesta, care l-a asigurat că la vilă totul este în regulă. În timpul convorbirilor, inculpatul i-a spus, în limba engleză, că a închiriat vila de 4 ori și că toți banii se află în locuința sa din Techirghiol, în siguranță.

La revenirea în ţară, germanul a constatat lipsa bunurilor din vilă

Însă, când a venit în România a încercat să îl contacteze telefonic pe inculpat, dar acesta nu a răspuns. Când a ajuns la locuința din Eforie Sud, a constatat lipsa a patru televizoare led, respectiv un tv. Panasonic cu diag. de 127 cm, un tv. JVC cu diag. de 106 cm și două tv. Samsung cu diag. de 80 cm. Totodată, a constatat lipsa sumei de 750 euro pe care inculpatul i-a spus că a primit-o de la chiriași. Atunci și-a dat seama că inculpatul este cel care și-a însușit banii și televizoarele, deoarece ușile locuinței cât și fe restrele nu prezentau urme de forțare, locuința fiind prevăzută cu sistem de alarmă monitorizat 24/24 ore de firma de pază Zip Escort, iar timp de 3 zile, inculpatul nu a răspuns la telefon.

Acesta din urmă i-a trimis un mesaj SMS prin care îi confirma că cele patru televizoare le-a amanetat, sens în care i-a trimis și o fotografie a contractului de amanet. Totodată, în momentul în care a intrat în locuință, a găsit pe o masă din living un caiet pe care inculpatul i-a scris, în engleză, că a luat televizoarele și banii, cerându-și scuze că a recurs la acest gest, motivând că a pierdut banii la jocuri de noroc și adresându-i insistent rugămintea de a nu anunța organele de poliție.

Părțile s-au împăcat

În cele din urmă, inculpatul a înapoiat prejudiciul creat, iar persoana vătămată și-a retras plângerea. Astfel, instanța a decis: ”Încetează procesul penal privind inculpatul DR.F.,... pentru infracțiunea prev. de art.238 alin.1 Cod penal întrucât a fost retrasă plângerea prealabilă de către persoana vătămată. În baza art.397 Cod pr.penală constată că nu mai există acțiune civilă în procesul penal întrucât persoana vătămată nu mai are pretenții civile”.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Putea sa profite pozitiv de situatie si a cacat steagul...
2
0
am tepuit, inselat si golanit si o somai fac e vremea mea
0
1
Suta la suta administratoru era pe o mina cu politia ca sa nu il bage la furt,a facut deal cu ei ,iar la abuz de incredere il face usor scapat,cum vinde politia romana anchete stai si te minunezi.
2
4
florine bagamiash pla in gura ta de jucator
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218