REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Un cheu din Portul Constanța va fi realizat de o firmă sancționată de Ministerul Transporturilor

Un cheu din Portul Constanța va fi realizat de o firmă sancționată de Ministerul Transporturilor

Replica API 12 iulie 2022 | 23:23 5557

Una dintre firmele trecute de Ministerul Transporturilor pe lista rușinii, după ce au abandonat proiecte de infrastructură pe bani publici pe care le câștigaseră la licitație, a fost angajată de Portul Constanța să realizeze studiul de fezabilitate necesar construirii unui cheu.

Compania Națională Administrarea Porturilor Maritime SA Constanța a atribuit pe 11 iulie 2022 un contract privind ”Realizare cheu în Portul Constanța- Zona Midia - faza Studiu de Fezabilitate care cuprinde: Elaborarea Studiului de Fezabilitate, în conformitate cu prevederile HG 907/2016, Anexa 4; Elaborarea A.C.B. și a documentațiilor suport necesare; Elaborarea Aplicației de Finanțare și a documentelor suport necesare”.

Vizată de DNA și cunoscută pentru autostrada proiectată care s-a prăbușit după inaugurare

Valoarea contractului oferit în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițite pe 2 mai 2022 este de 1.083.039,92 lei, fără TVA. Banii vor merge la asocierea de firme alcătuită din Consitrans SRL București (lider, reprezentant Eduard Hanganu) – Artera Proiect SRL București (reprezentant Luiza Gianina Marin).

Consitrans SRL a raportat pentru 2021 afaceri de 32,4 milioane lei și un profit net de 693.000 lei, cu 169 de angajați, precum și datorii de 14,3 milioane lei.

Firma deținută de Eduard Hanganu este cunoscută pentru numeroasele sale contracte cu statul, de pe urma căruia a încasat zeci de milioane de lei. Consitrans este însă la fel de cunoscută și pentru faptul că s-a aflat în vizorul DNA pentru fapte corupție, precum și pentru Autostrada Sibiu- Orăștie, care proiectată de ea și care s-a prăbușit la scurt timp după inaugurare.

Consitrans, pe lista rușinii realizată de Ministerul Transporturilor

Recent, Consitrans SRL a fost trecută de Ministerul Tranporturilor pe ”lista rușinii”, unde apar proiectanții și constructorii din România care au abandonat proiecte, deși au câștigat licitații pentru realizarea acestora.

”Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis primele certificate negative intermediare în baza noii legislaţii a achiziţiilor publice, acesta fiind un semnal de alarmă de care trebuie să ţină cont toţi antreprenorii care nu respectă termenii contractuali”, transmitea în iunie ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului, pentru contractele de proiectare aflate în derulare au primit certificate negative următoarele companii: Search Corporation, Egis România, Egis International, Consitrans, Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial, Primacons Group, NV Construct.

”Documentele constatatoare periodice vor fi actualizate şi publicate din 90 în 90 de zile şi vor reflecta stadiul la zi pentru fiecare contract în parte, aşa cum prevăd noile reglementări, aprobate la începutul acestui an. După primirea acestor certificate negative intermediare (Documente Constatatoare periodice), antreprenorii au posibilitatea să recupereze întârzierile şi să evite astfel primirea unui nou document constatator negativ la următoarea evaluare. Acest tip de Documente Constatatoare va permite Comisiilor de evaluare să cunoască în timp real situaţia concretă a antreprenorilor care se prezintă la alte licitaţii şi vor constitui baza analizei cu ocazia verificării motivelor de excludere pentru abateri grave sau repetate în derularea contractelor deja încheiate”, a precizat şeful de la Transporturi.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu MarGELATUL ala de Catana Jr. in conducerea portului ce mai vreti ? Crescator de oi aveti. Altceva ? Cocalari cu ,,avere din banii stransi la nunta,,?
0
0
Ce va place swaorma cu de toate. Seful Panait cu jidnicerul Mironescu si paharnicul Goidea!.....Curte de conturi dormi pe tine!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108