REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Un chiriaș a primit vestea la ÎNMORMÂNTARE că va fi DAT AFARĂ din casă, în plină PANDEMIE!

Un chiriaș a primit vestea la ÎNMORMÂNTARE că va fi DAT AFARĂ din casă, în plină PANDEMIE!

Replica API 16 aprilie 2020 | 00:18 4052

Proprietarii de apartamente din Constanța pare că nu s-au conformat crizei generate de pandemia de coronavirus. În loc să îi păsuiască pentru un timp sau să colaboreze cu constănțenii rămași fără locuri de muncă, aceștia au optat direct pentru măsuri drastice. Există cazuri în care oamenii au rămas fără un venit și după a venit și un al doilea necaz: au rămas fără locuință.

Un asemenea lucru i s-a întâmplat și lui Ștefan, în vârstă de 24 de ani, care a fost lovit de un destin crud, din toate părțile. Prima dată a fost dat afară de la locul de muncă, fără a primi explicații în acest sens. A doua oară, unchiul său s-a stins din viață și ulterior, când se afla la înmormântare, a fost sunat și amenințat de proprietarul apartamentului unde stătea cu chirie, să vină de urgență cu banii la locația respectivă, că dacă nu, va schimba iala și nu va mai putea intra în apartament. Ștefan s-a prezentat de urgență la apartament, chiar dacă nu a apucat să asiste la înmormantarea unchiului său până la sfârșit.

Nu am putut să îmi înmormântez unchiul

Ștefan nu a apucat nici măcar să își înmormânteze unchiul. Foamea după bani a proprietarului nu putea fi oprită nici măcar de acest motiv, mai mult decât întemeiat. Ajutorul și înțelegerea deveneau doar simple cuvinte aflate în Dex și citite cu scârbă de astfel de persoane. „Propietarul m-a sunat chiar când eram la înmormantare și mi-a spus să mă prezint în maximum o oră la apartament, că dacă nu, el schimbă iala și nu mai pot intra în casă să îmi iau hainele și lucrurile de acolo. Îți dai seama, am rămas cu un gust amar. Am rămas și fără locul de muncă, acum m-am dus să muncesc cu ziua în construcții și i-am spus că îî voi da banii după ce îi voi strânge. Nu era problemă. Nici nu a vrut să audă așa ceva”, a spus Ștefan.

Proprietarul nu a vrut să facă contract de închiriere

Chestia este că la început, nici măcar nu a vrut să audă de contract de închiriere, deoarece nu voia să plătească taxe. Eu plăteam șapte milioane pentru garsonieră, în schimb, utilitățile erau destul de costisitoare. El zicea că să plătesc mai puțin la chirie, dar să nu facem contract”, a spus Ștefan.

Puteam rămâne pe străzi

Ștefan a avut și o doză minusculă de noroc în toată această poveste, asta dacă se poate numi noroc. Iubita lui îl găzduiește, alături de părinții ei în acest moment și astfel, Ștefan, a scăpat momentan de griji și poate avea un acoperiș deasupra capului, mai ales în contextul acestei pandemii de coronavirus. Viața lui a fost pusă în pericol de o persoană a cărui suflet s-a dizolvat brusc în Săptămâna Mare. „Bine că voi sta alături de iubita mea, la părinții ei acasă, altfel rămâneam pe drumuri”, mai spune Ștefan.

Cât trebuie să plătească la stat cei care închiriază apartamente?

Obligațiile fiscale datorate sunt impozitul pe venit de 10% și contribuția de sănătate, tot de 10%. Aceasta din urmă lipsește în anumite cazuri. Termenele de plată sunt diferite. Dacă anul trecut ați obținut venituri din chirie, atunci termenul de plată este 15 martie a acestui an. Dacă veniturile sunt obținute începând cu acest an, atunci termenul de plată este 15 martie a anului viitor. Impozitul pe venit se plătește prin următoarea formulă: din veniturile totale obținute din chirii se scade o sumă de 40%, care reprezintă cheltuieli forfetare. La suma rămasă se aplică 10%.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
plateste ba chiria si datoriile, nu e jenant sa te roage proprietarul sa ii dai banii?
4
1
mai Petrut Iacob, ia-l tu acasa daca esti milos. viata
11
0
Este absolut normal sa evacuezi un chirias care nu isi plateste chiria la termen. Nu exista caritate in aceasta situatie, proprietarul este perfect justificat. Secundar daca se demonstreaza ca nu au fost declarate veniturile din chirii trebuie amendat proprietarul conform legii, dar asta nu este treaba chiriasului. Sa faca o sesizare la ANAF. In rest sa locuiasca intr-o casa cand isi permite chiria sau pretul achizitiei.
11
1
Chiriasul are si el obligatii fata de proprietar. Nu este dator proprietarul sa-l tina gratis in locuinta si sa-i mai plateasca si facturile de apa, curent electric, cablu, incalzire, etc.
10
1
Petrutz, hai c-ai muncit si saptamana asta!! Ce articol ai putut incropi! O poveste lacrimogena de doi lei, neverificate; vezi ca zilele astea sunt mii de situatii cu adevarat dramatice, familii cu copii ramasi fara venituri, ai venit sa ne sensibilizezi cu o poveste de doi lei, nascocita de tine probabil
17
2
Ati incercat sa ascultati si punctul de vedere al celeilalte parti? Credeti ca asta a fost primul telefon pt reglarea situatiei? Ce restante avea chiriasul?Cat de patrunsi sunteti de spiritul crestin astia de la replica. Cand luati spaga de la onaca, stroe, dobre s.a. nu mai sunteti asa cuviosi. Sictir.
19
2
ce telenovela cu iz plangacios. platea 700 lei ptr o garsoniera adica 23 de lei pe zi adica 5 euro. ptr astia 5 euro iti fac casa pilaf te lasa cu datorii la enel , gaz, intretinere. saracii sa stea la hotel in regim hotelier,mai faceti si fite ca asta de dedesubt. ne spalam pe cap cu ele sa vedem unde va spalati voi.
16
4
parintii lui unde sunt? in alt oras, sat. ahhh, e greu viata la oras. astia au crescut preturile la apartamente, vanzator la kfc sau aparate de cafea la 1leu, au facut credite si au cumparat toate cotetele. iar cand vreu doctor sau inginer vrea si el un apartament, nu bos, asta e pretul, e cerere mare. spalativa pe cap cu ele.
5
4
Pare bun, il iau eu acasa de sarbatori si poate si dupa.
5
1
PETRUT,draga, informeaza-te si pe urma manjeste pagina!!!Spui numai tampenii!!!!
5
4
Si eu am inteles din titlu ca, un chirias, in timp ce era inmormantat, a primit vestea ca il da afara din casa...Mars la scoala, analfabetilor !!!
15
1
Bai tata asta de mai inainte tu chiar esti greu de kap?!!!?? Ni te supara k iti spun! Articolul E O VARZA KALITA stiu!! Sau RATA pe VARZA! Dar nici noi cititorii nu suntem asa mintosi din cale afara
12
2
Un chirias a primit vestea la inmormantare ca va fi dat afara din casa. Propietarul era cumva Craciun, de la cimitirul municipal? Obiectul contractului este cumva un cavou? Si cum a putut defunctul sa va povesteasca? Poate pt ca mortii vorbesc intre ei?
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108