REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Un chiriaș l-a omorât pe fiul proprietarului, din cauza unui telefon mobil

Un chiriaș l-a omorât pe fiul proprietarului, din cauza unui telefon mobil

Replica API 7 aprilie 2022 | 13:27 1317

Flaviu Bîldea a fost condamnat la 10 ani și 2 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Sentința a fost dată pe 1 aprilie de Tribunalului Constanța și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că l-a înjunghiat cu un cuțit pe fiul persoanei la care domicilia în chirie, în urma unui conflict spontan.

Cum s-a petrecut incidentul

Totul s-a petrecut vineri, 13 august 2021, în municipiul Constanța. Inculpatul a consumat băuturi alcoolice, ulterior deplasându-se la imobilul în care locuia în chirie, de ceva timp. Acolo a început să fie recalcitrant, aducând injurii proprietarei. Aceasta, enervându-se, l-a somat să-și strângă lucrurile și să plece. Agresorul a început să-și facă bagajele, iar, la un moment, dat, nu și-a găsit telefonul mobil. Cum prezent la fața locului era și fiul proprietarei, Flaviu Bîldea l-a acuzat pe acesta că i-a sustras bunul, între cei doi izbucnind o ceartă. La un moment dat, chiriașul a pus mâna pe un cuțit, aplicându-i celuilalt bărbat lovituri în zona feței și toracelui posterior. A intervenit o altă persoană, care a reușit să-i ia cuțitul din mână agresorului, la fața locului intervenind și cadrele medicale, dar și oamenii legii. Inițial agresorul a fost acuzat de tentativă de omor, încadrarea fiind schimbată după ce a survenit decesul victimei, pe 15 august 2021.

Instanța a reținut că inculpatul a acționat cu forma de vinovăție a intenției directe, împrejurare care reiese din modalitatea concretă de comitere a faptei și particularitățile cauzei. Astfel, inculpatul a folosit un obiect vulnerant apt să producă leziuni incompatibile cu viața și a vizat zone vitale ale corpului victimei, loviturile având o intensitate ridicată. După cum a rezultat din actele medico-legale, fiecare dintre cele două lovituri aplicate de către inculpat a pus în pericol viața persoanei vătămate, decesul acesteia survenind ca urmare a șocului hemoragic urmare a hemoragiei externe consecutivă plăgilor înjunghiate hemitorace drept și hemifață dreaptă cu secționare de ramuri terminale viscerale profunde ale arterei carotide externe, stabilindu-se o legătură directă și necondiționată între leziuni și deces.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272