REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un CLAN din Constanța, cu DEPOZIT de ETNOBOTANICE în municipiu, și-a continuat ACTIVITATEA!

Un CLAN din Constanța, cu DEPOZIT de ETNOBOTANICE în municipiu, și-a continuat ACTIVITATEA!

Replica API 12 martie 2020 | 00:00 5611

De dată recentă, oamenii legii din Constanța au efectuat o amplă anchetă care a durat 9 luni, fiind vorba despre trafic de droguri. Astfel, 10 persoane au fost arestate, pe când altele au ajuns sub control judiciar. Însă, interesant este că persoanele vizate sunt mai vechi cunoștințe ale oamenilor legii, în trecut fiind depistate că gestionau un depozit cu etnobotanice, fix în mijlocul urbei.

Un adevărat depozit de etnobotanice a fost descoperit în mijlocul urbei noastre, în 2013, fiind administrat de 12 persoane, femei, bărbaţi, dar şi minori. Chiar dacă erau filaţi de ceva vreme şi prinşi de mai multe ori în flagrant, membrii grupării nu s-au speriat şi şi-au continuat afacerea, comercializând etnobotanicele sub formă de pliculeţe, pe care le vindeau cu 10, 15 sau 20 de lei, chiar pe stradă. Mai mult decât atât, pentru a-şi păzi spatele, unul dintre imobilele ce găzduia substanţele cu efect psihoactiv avea montat un sistem de supraveghere video, chiar pe clădire, pentru a monitoriza strada. Însă, oamenii legii au descins la locurile cu pricina, gruparea fiind destructurată în data de 18 martie 2013. Sediile erau în cartierul Faleză Nord, pe strada Unirii, Petru Vulcan, dar şi pe bulevardul Mamaia. La data respectivă, 11 persoane au fost duse la audieri, patru au fost reţinute dintre care trei au rămas în arest. Ulterior, membri ai aceleiași grupări au mai fost prinși și vizitați de mascați și spre finele anului 2014, atunci când au avut loc mai multe percheziții domiciliare.

Istoria s-a REPETAT și în perioada 2019 - 2020

Iar situația s-a repetat și în 2020. Astfel, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au efectuat, la data de 6 martie a.c., 36 de percheziții domiciliare, dintre care 35 în municipiul Constanța, într-un dosar penal de trafic de droguri de risc. În urma acțiunilor, au fost ridicate 150 de grame de cannabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, 9 ghivece cu plante de cannabis și 8.904 de țigarete. De asemenea, au mai fost indisponibilizate și 3 laptopuri, 71 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și 13.370 de lei și 850 de euro. Din cercetări a reieșit faptul că membrii grupării ar fi procurat substanțele interzise din China, utilizând aplicații criptate, iar coletele sosite ar fi ajuns pe alte nume decât ale persoanelor în cauză. Persoanele care ar fi cumpărat substanțele interzise ar fi provenit din rândul tinerilor. În cursul zilei de marţi, 10 martie, față de 14 persoane a fost dispusă măsura rețineriiiar miercuri, 11 martie, acestea și încă o persoană cu care ar fi colaborat în activitatea infracțională, au fost prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat și polițiști din Constanța, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și jandarmi. Potrivit informațiilor noastre, evaluarille brigăzii s-au dovedit a fi corecte întrucât a constatat reconfigurarea grupărilor de criminalitate organizată cu ramificații la nivelul traficului stradal cu droguri de risc sau cu noi substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Aceste grupări prezintă caracteristici deosebite întrucât întregi familii se ocupă în întregime cu operațiunile ilicite avute în atenție, constatându-se tot mai frecvent contrareacții din partea acestora, întrucât majoritatea membrilor au fost condamnați în alte cauze penale fie pentru trafic de droguri, fie pentru infracțiuni grave cum ar fi tâlhăriile sau furturile calificate, și, ca atare, cunosc parte din metodele și mijloacele folosite de forțele polițienești. În acest sens, pentru a conspira acțiunile ilicite, comenzile de susbstanțe interzise se făceau în China utilizând aplicații criptate iar coletele soseau pe alte nume decât cele ale membrilor grupării. Clienții proveneau din rândul tinerilor și, uneori, din rândul adolescenților. Activitatea de documentare s-a derulat pe parcursul a 9 luni, întreaga activitate fiind coordonată de către DIICOT-ST Constanța. 10 persoane au fost arestate, 5 puse sub control judiciar.

10 persoane au fost arestate preventiv, fiind vorba de Tair Albert, Demir Ghiulfer, Tair Badaghiul, Tair Samet, Demir Viz, Făgădaru Mihai, Călin Andrei Ionuț, Memiș Onur, Amet Anis și Salim Sedan, pe când 5 au fost lăsate sub control judiciar (Demir Merac, Munteanu Paul, Șaban Sercin, Voduț Ion, Dragomir Dănuț Petrișor).

Citește și:

Traficanţii de droguri stabiliţi în „buricul” Constanţei, legături periculoase cu Florin Salam

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pont..Petrica Dumitru si Encica Marian,de la Partida Romilor...si ei se ocupa cu asa ceva....Politia musamalizeaza,sau sunt orbi
2
0
La puscarie cu voi si cu gaborii care va lasa
4
0
Avem intr-adevar oameni ai legii,insa ai legii aplicate extrem de prost. In loc sa trateze infractorii cum este necesar pentru binele social,acesti oameni ai nu se stie caror legi privesc la clanuri,le inventariaza,le urmaresc timid de parca ar face reportaje despre specie de vietuitoare rare si protejate,valoroase si ocrotite.
2
0
Astazi in Constanta se gasesc ETNOBOTANICE peste tot in Constanta . Jandarmi ii prind doar pe cei care se drogheaza . BCCO ii mai chama sa dea declaratii , dar cei care vand sunt bine mersi . Sunt cateva locatii in Constanta unde de cel putin un an daca nu chiar doi se vand in aceleasi locatii etnobotanice de parca nimeni nu are treaba cu ei . Grav este ca familiile au de suferit . Nici nu va trece prin cap ce situatii grele sunt in acele familii unde se afla drogati . Fura de prin casa si dau bunuri de valoare pe nimic . Sunt agresivi , sar la bataie , distrug lucruri .
1
0
CINE A LEGALIZAT ASA CEVA IN ROMANIA?CALIN POPESCU TARICEANU IMPREUNA CU Nicolaescu fost min al sanatatii si Vasile Ciurchea prin HG 349 pe 2007,AIA V AU ADUS IN STADIUL ASTA!EI? ei si-au luat spaga inca de pe atunci,ce vedem acum este REZULTATUL LOR!
5
0
Mai dar greu ii mai prindeti.
4
1
nu vreti sa munceasca tiganii?mai le da pesedeua si ajutoare sociale grase,mai mari decit cei care au mincit toata viata,doar nu e din banii lor.Spaga la politie ii protejeaza.
8
1
Sunteti scursura societatii! Meritati 4 scanduri si o patura!
4
1
EI AU SALARIU FIX NU RISCA . . AU TOT TIMP . . . RISCAND POATE SA NU PRINDA PE NIMENI SI SA NU PUNA MANA PE NIMICA
2
1
In piata grivitei tiganii stau de vorba cu politia ca intre prieteni nu i nici o problema! Mai vor respect rusineeeeeee
12
1
LA Sapun !
11
1
Moara moara moara aleea farului
4
2
vand droguri impreuna cu manuta ma pis pe voi nu aveti ce sa faceti
2
6
Numai tigani turci borati.Politia este pe statul de plata .Politia aresteaza babe care vand rosii in fata gopodariei.Clanurile interlopilor sunt mai daunatoare decat coronavirusul.
17
1
Dati le cate 20 de ani de puscarie sa descurajati si celalalte ciori .
16
1
Ciori infecte..jeguri ...o rasa de oameni gresita. Din ADN sunt stricati astia.
26
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614