REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Un consilier din Hârşova şi fiul şefului ITM, administratori surpriză la Litoral SA

Un consilier din Hârşova şi fiul şefului ITM, administratori surpriză la Litoral SA

Replica API 1 octombrie 2012 | 00:00 763

Septimiu Bourceanu va prelua Mamaia SA după 1 octombrie

Septimiu Bourceanu va prelua Mamaia SA după 1 octombrie

Mutări surprinzătoare la una din ultimele firme de stat din Constanţa, Litoral SA, deţinută de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Potrivit unui raport al societăţii, pe data de 27.09.2012 a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor, în cadrul căreia s-a aprobat revocarea membrilor Consiliului de Administraţie şi numirea unui nou consiliu, cu precizarea expresă că acesta va fi modificat după ce statul, prin MDRT, va numi un manager privat la şefia Litoral SA. Tocmai de aceea, agenţia de turism a statului funcţionează acum cu un director general interimar, în persoana lui Florin Tănase.

Revenind la deciziile AGA, au fost revocaţi din funcţiile de administratori ai Litoral SA Mariana Ancuţa Ion (decizie ciudată, ea fiind şefa de cabinet a secretarului de stat constănţean Cristian Bărhălescu, susţinut de PSD), Veronica Dănuţa Tronaru (consilier în cadrul MDRT) şi Elena Ivănescu (şefa femeilor din PDL Constanţa), în locul lor fiind numiţi Ionel Dia, de 32 de ani, Bogdan Alexandru Bola, de 31 de ani şi Ramona Zena Petcu, de 45 de ani. În afara ultimei, care vine pe filiera SIF Transilvania, Dia şi Bola sunt numiri politice ale PNL. Astfel, despre Ionel Dia se ştie că este consilier local ales pe listele PNL în Hârşova şi fost angajat al OCPI Constanţa, în timp ce avocatul Bogdan Alexandru Bola este fiul liberalului Eugen Bola, şeful ITM Constanţa. Juniorul Bola a făcut parte, recent, din Biroul Electoral Judeţean la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, din partea PNL, iar din 2011 este şi administrator la Edil Urban, firmă din subordinea Consiliului Local Constanţa. Interesul manifestat de junii liberali constănţeni pentru funcţii de conducere la SC Litoral SA este de înţeles dacă ne raportăm la profitul uriaş al firmei pe 2011, bani din care se pot face lucruri extrem de interesante, cum ar fi, de pildă, un parteneriat public-privat. Micuţa agenţie de turism a MDRT are doar 3 angajaţi şi mai aduce pe litoral turişti străini doar din greşeală, dar a reuşit să vândă, prin fostul director general Corina Gheorghe (PDL), un activ dezafectat (prelungirea hotelului Mamaia) cu nu mai puţin de 1,3 milioane de euro. Aşa a reuşit Litoral SA să intre în 2012 cu un profit net de 3.843.920,31 lei, care s-a dovedit a fi foarte atrăgător pentru politicienii constănţeni, de unde şi perioada mare de timp scursă de la preluarea puterii şi până la numirea unor oameni proprii la şefia acestei firme, ca urmare a negocierilor intense dintre PSD şi PNL. În cele din urmă, liberalii par a avea câştig de cauză, cu atât mai mult cu cât deţin portofoliul MDRT. Aşa se face că, după ce şi-au impus oamenii la Litoral SA, zilele următoare vor oficializa şi numirea lui Septimiu Bourceanu la conducerea SC Mamaia SA.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212