REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Un CONSILIER local din EFORIE a fost EXCLUS din PSD

Un CONSILIER local din EFORIE a fost EXCLUS din PSD

Replica API 18 ianuarie 2021 | 23:01 4257

Scandal în PSD, după ce un membru a fost exclus, după alegerile locale. Este vorba despre Andrei Vasile, de profesie căpitan maritim, care a reuşit să obţină un loc în Consiliul Local Eforie. Acesta a solicitat, la Tribunalul Bucureşti, prin ordonanţă preşedinţială, suspendarea măsurii excluderii din partid si menținerea calității de membru PSD, măsura dispusă prin Hotărârea nr.4/27.10.2020 a Comitetului Politic Județean Constanţa al PSD. Mai mult, Vasile a cerut, separat, şi anularea hotărârii.

Decizia l-a luat prin surprindere întrucât nu i s-a mai comunicat niciun act, şi nicio invitație la ședința de excludere. Vasile consideră că excluderea sa din partid are efect direct asupra încetării de drept a mandatului de consilier local, in conformitate cu art. 9 alin. 2 lit. H indice 1 din Legea nr. 393/2004, cu consecințe directe asupra situației patrimoniale, in sensul pierderii indemnizației de consilier local, dar şi a imaginii pe care şi-a creat-o în sânul colectivității locale care l-a votat si ale căror proiecte dorește sa le susțină in continuare în Consiliu, urmare a mandatului acordat de locuitorii orașului Eforie.

Andrei Vasile a obţinut suspendarea măsurii excluderii din partid

Tribunalul i-a admis, în decembrie, cererea, “Admite cererea. Dispune suspendarea măsurii excluderii din Partidul Social Democrat a reclamantului, dispusă prin Hotărârea nr. 4/27.10.2020 a Comitetului Politic Judeţean Constanţa al Partidului Social Democrat, până la solu?ionarea definitivă a dosarului nr. 31833/3/2020 al Tribunalului Bucureşti. Cu apel în termen de 5 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucureşti”, searatăîn minuta instanţei.

Acesta a reuşit să obţină suspendarea efectelor hotărârii din următorul considerent. Conform art.31 al.4 din Statutul PSD sancțiunea excluderii din partid se aplică prin hotărâre a Biroului organizației locale din care face parte membrul exclus iar, dacă membrul de partid deține o funcție în cadrul organelor de conducere ale partidului de la nivelul organizației PSD de pe raza teritorială a secției de votare, precum și de la nivelul organizației locale, acesta poate fi exclus, la propunerea organului de conducere din care face parte, de către organul de conducere ierarhic superior. Ori, în cauză, sancțiunea a fost aplicată de către Comitetul Politic Județean al Organizației Județene Constanţa, şi nu de Biroul organizaţiei locale.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mitica de pe nava pompierilor,ai baut la munca prostule?Sa te cautam printre betivi si incepem cu capitanii....
1
0
Omul asta este mai puternic ca oricine din politica,ia tras o muie lui Breiloiu de nu sa vazut.A dovedit ca puterea senatorului este sabie de lemn.Planul de a pune mana pe oras,a esuat.
2
0
Sa dam mu1e la hingherii scriitori
2
1
Super ok excluderea tre si penetrat anal
3
1
Primar cu 13 voturi nu se poate..si aveti noroc ca ati scapat de el din consiliu ca mai mare sifon si imbarligator ca asta nu exista si nu cred ca ar trece un test psihologic ...e dus rau cu capul
2
1
Un artagos frustat.A facut plangeri penale cat altii in 10 vieti,avid de functii si de bani,turnator la fosta,actual tradator.
6
1
Ce nu stiti ca restul de consilieri de la PSD Eforie in ordinea propusa de Uzun erau:Andrei,Cozos si Omer. Ultimii doi si-au dat demisia la presiunea senatorului Br.... Bravo lor. Nu sau nascut consilieri.
3
2
Clasica miscare , le-a luat spaga pt un loc in consiliu si dupa aia i-au dat afara din partid ca sa faca loc altora . Prost e cine mai pune botul la magarii din astea
4
2
noi colegii lui de la nava Pompier 8 ne_am imbatat tare cand a iesit la pensie.un retardat
6
1
Bosogeanu primar
1
4
l-au exclus psd-isti ca nu indeplinea conditiile, nu avea puscarie
9
0
Plange dupa banii de la consiliu. Toate curvele vor bani. O jigodie
7
2
Manevrele lui Brailoiu.A pus in capul listei de consilieri oameni necunoscuti,iar la mijloc pe sacalii Eforiei,Gaina,Munteanu,Nagy un cocalar.Apoi i-a fortat pe toti din lista sa-si dea demisia pana la nr 11 unde erau clasati golanii astia.Oricum e cel mai slab consiliu local din ultimii 30 de ani: pensionare,curve si golani semianalfabeti condusi de un drogat
18
1
Gaina lasa omu sa-si duca mandatul la bun sfarsit nu te mai vrea nimeni in consiliu Ai ajuns un nimeni o epava vei fi curand
14
0
Un capitan portuar dement de la apc.un om conflictual care se lauda ca este varul unui ministru puscarias
11
4
Om cu caracter si tot odata ostas al Eforiei, ce aveti cu Domnul romanilor?
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218