REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Lun., 17 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6763
30.4° Constanța Luni, 17 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6763
 

Un constănțean a pus în pericol viața a 12 imigranți ilegali în timp ce încerca să-i introducă în România

Un constănțean a pus în pericol viața a 12 imigranți ilegali în timp ce încerca să-i introducă în România

Victor ROTARU 26 mai 2024 | 00:00 1280

Liviu F., un bărbat din Constanța, a vrut să se îmbogățească, încercând să introducă în România din Bulgaria, 12 cetățeni afro-asiatici, cu ajutorul unei autoutilitare. Totul a decurs bine până când autoutilitara a fost oprită de către Polițiștii de Frontieră.

Un constantean a pus in pericol viata a 12 imigranti ilegali in timp ce incerca sa-i introduca in Romania

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Ostrov au oprit pentru control pe DN 3, o autoutilitară la volanul căreia se afla Liviu F. Șoferului i-a fost solicitat de către polițiștii de frontieră să prezinte documentele autoutilitarei precum și compartimentul marfă al acesteia, ocazie cu care au fost descoperite un număr de 12 persoane de origine afro-asiatică care nu vorbeau limba română și care nu posedau documente de identitate asupra lor.

La sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov s-a stabilit că cele 12 persoane de origine afro asiatică sunt cetățeni sirieni și egipteni și au trecut în mod fraudulos, pe jos, frontiera de stat din Bulgaria în România, ulterior fiind preluați și transportați cu autoutilitara de către Liviu F. până în apropierea localității Ostrov unde au fost opriți de către polițiștii de frontieră. Fiind audiați în calitate de martori, migranții de origine siriană și egipteană au declarat faptul că au trecut fraudulos frontiera de stat din Bulgaria în România, pe jos, îndrumați pe teritoriul României de către o persoană necunoscută care i-a condus până la autoutilitara unde s-au urcat în compartimentul marfă al autoutilitarei conduse de numitul Liviu F.

 

Un constantean a pus in pericol viata a 12 imigranti ilegali in timp ce incerca sa-i introduca in Romania

De asemenea aceștia au declarat că doreau să ajungă în diverse țări din vestul Europei. Șoferul a continuat deplasarea pe DN3 către localitatea Ostrov, având intenția de a scoate grupul de migranți din zona de frontieră, însă, după aproximativ o oră au fost depistați de polițiștii de frontieră. Cu ocazia verificărilor efectuate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov a fost identificată o factură din data de 22 aprilie 2022 emisă de către S.C. Cargo Team Târgoviște către Liviu F. în schimbul sumei de 300 de lei, având ca obiect chiria autoutilitarei pentru perioada 22-23 aprilie 2022, autoutilitară ce a fost utilizată de acesta în vederea transportului pe teritoriul României a grupului de migranți ilegali.

Un constantean a pus in pericol viata a 12 imigranti ilegali in timp ce incerca sa-i introduca in Romania

La data de 27 aprilie 2022 a fost audiat în calitate de martor administratorul S.C. Cargo Team Târgoviște, care are ca obiect de activitate vânzarea de piese auto dar și transport și închiriere autoutilitare, proprietarul autoutilitarei cu care au fost transportați migranții, care a declarat că în data de 22 aprilie 2022 a fost contactat telefonic de către cetățeanul Liviu F. care i-a solicitat închirierea unei autoutilitare pentru o perioadă determinată începând cu data de 22 aprilie până pe 23 aprilie 2022 în scopul efectuării unui transport de europaleți de la București la Târgoviște. Acesta i-a închiriat lui Liviu F. autoutilitara în schimbul sumei de 300 de lei încheind în acest sens o factură. Observând în data de 23 aprilie 2022 că Liviu F. nu-i mai răspunde la telefon și nu i-a restituit autoutilitara, a intrat pe aplicația GPS-ului montat pe autoutilitară, constatând că aceasta este staționată în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov. A contactat telefonic organele poliției de frontieră Ostrov care i-au comunicat că autoutilitara a fost indisponibilizată deoarece a fost implicată într-o infracțiune de trafic de migranți.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să îl condamne pe Liviu F. la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De aia austriecii nu ne aproba intrarea in Schenghen ! Inseamna ca au dreptate cand spun ca migrantii intra pe la noi!
1
0
Cu suspendare, adica de maine jivina se apuca iar de adus carat ilegali prin Europa. Din aia care vor o viata mai buna fara munca, pe spinarea platitorilor de taxe. Ba o mai pun si de atentate cand se plictisesc. La parnaie cu ei.
11
0
au inceput si cu traficul de oameni, trebuie ca pedepsele sa fie inasprite pentru asa ceva, ca sa nu mai faca
12
0
Așa , și ce dacă ? Dacă nu le convine " tratamentul" , să stea în țigănia lor .
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616