REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un CONSTĂNȚEAN este MEMBRU al MAFIEI FOGGIANA din ITALIA!

Un CONSTĂNȚEAN este MEMBRU al MAFIEI FOGGIANA din ITALIA!

Replica API 18 august 2020 | 15:21 10087

Curtea de Apel Constanța a admis cererea de extrădare emisă pe numele lui Cristian Simion, din Constanța. Astfel, Biroul SIRENE din Italia a transmis la data de 22.04.2020 pe numele său o semnalare privind punerea în executare a mandatului european de arestare emis de Judecătorul de Primă Instanță din cadrul Tribunalului din Bari – Italia, la data de 26.02.2020. Faptele penale reținute în conținutul semnalării transmise de autoritățile judiciare italiene, sunt incriminate și de legea penală română, respectiv infracțiunile de constituirea unui grup infracțional, amenințare și șantaj.

De ce fapte este acuzat constănțeanul

Cristian Simion, împreună cu alți participanți, în calitate de membru în cadrul unei grupări infracționale de tip mafiot numită Societa Foggiana, au exercitat prin diferite mijloace, în Regiunea Foggia - Italia, amenințări continue, acțiuni de intimidare și de constrângere asupra reprezentanților mai multor companii de construcții și magazine comerciale, pentru a-i obliga să le remită sume de bani. Scopul acțiunilor grupării infracționale menționate a fost de a obține în acest mod câștiguri ilicite.

La data de 25.06.2020, Cristian Simion a fost identificat de către lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului de Investigaț ii Criminale - Inspectoratul de Poliție al județului Constantața, care l-au condus la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, pentru a fi prezentat procurorului, în baza semnalării emise de autoritățile judiciare din Italia.

Cine este SOCIETA FOGGIANA

Societa Foggiana, cunoscută și sub denumirea de Mafia Foggiana este o organizație criminală de tip mafiot care operează într-o mare parte a provinciei Foggia, inclusiv în orașul Foggia în sine. În prezent, este considerat ca unul dintre cele mai brutale și mai sângeroase dintre toate grupurile de crime organizate din Italia. În 2020 a existat un val de atacuri cu bombe împotriva neplătitorilor de „protecție”; acest lucru a fost interpretat ca un indiciu că noile grupuri se aflau într-o criză de numerar și era necesar să sperie oamenii ca să plătească. Este printre singurele organizații de tip mafiot active.

Ce a decis instanța

Instanța a dispus executarea mandatului european de arestare emis față de persoana solicitată Cristian Simion, la data de 26.02.2020 de către judecătorul de instrucție al Tribunalului Bari, Italia, în dosarul nr. 1225/2020 R.G.G.I.P. al acestei autorități judiciare și predarea persoanei solicitate către autoritățile judiciare solicitante, sub rezerva principiului specialității predării.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Erasluga la Mafie
0
0
Valah mafiot ?
1
0
Treaba e ca in Italia cand da coltul un mafiot,nu se asifura protectie celorlalti membri la inmormantare de catre autoritatile statului lor.
4
1
Pe unde apar romanii in strainatate parca ar fi covidul!
3
2
Sa se duca DUDUIENII SA puna in GENUNCHI mafia italiana. Sa le faca plata la duduieni
8
5
de la mafiotii mioritici acum era un respectabil om de afaceri,senator..nici mafia italiana nu mai e cea fost
10
0
domni interlopi si proxeneti ii protejeaza politia romana.Sunt niste personalitati !!!.
14
0
Respect. ne putem mandri si noi cu ceva
7
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614