REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
18.7° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Un constănţean, în război cu Poliţia Rutieră: "Mi-au luat talonul în mod abuziv"

Un constănţean, în război cu Poliţia Rutieră: "Mi-au luat talonul în mod abuziv"

Replica API 7 februarie 2013 | 00:00 876

Plângere la Judecătoria Constanţa

Plângere la Judecătoria Constanţa

Un constănţean vine cu acuzaţii grave asupra a doi poliţişti din cadrul Poliţiei Rutiere. Mai exact, Marius Bică îl acuză pe Ciprian Sobaru, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei în Mediul Urban Constanţa din Serviciul Rutier, de instigare la dare de mită, dar şi pe Sorin Ionescu, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi. Acesta este supărat întrucât, susţine el, i s-a ridicat talonul autoturismului în mod abuziv, motiv pentru care îşi va căuta dreptatea. Acest lucru s-a întâmplat, o plângere fiind înregistrată la Judecătoria Constanţa pe data de 5 februarie.

Un constănţean, Marius Constantin Bică, este supărat foc pe poliţiştii rutieri, considerându-se neîndreptăţit, motiv pentru care era foarte hotărât să depună la procuratură un denunţ. Totul a început în data de 16 ianuarie anul curent, când Marius Constantin Bică, proprietarul unui autoturism marca Mitsubishi Colt, a primit o citaţie prin care a fost informat că ar fi fost implicat într-un accident rutier, la finele lunii decembrie 2012 şi ar fi fugit de la locul faptei, lucru neadevărat, susţine constănţeanul, întrucât era plecat din ţară. "Când m-am întors din străinătate, am primit o citaţie, pe 16 ianuarie, cum că aş fi fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, care a avut loc pe 22 decembrie, şi am plecat de la locul faptei, sesizare făcută de o femeie, pe care nu o cunosc. Am fost la Poliţie, le-am spus că nu sunt eu, le-am dus un extras de cont prin care am dovedit că am fost plecat din ţară în perioada 21 - 28 decembrie 2012. Am ieşit afară să facă poze şi s-a descoperit că pe maşină sunt zgârieturi mai vechi, motiv pentru care îmi ia talonul. Am întrebat pe ce motiv îmi talonul şi mi-a spus că nu am dovadă de reparaţii, sau cum se numeşte. Nu am ştiut că pentru fiecare zgârietură trebuie să-mi iau dovadă, plus că nici nu ştiam de acele zgârieturi, care s-au dovedit că nu provin din presupusul accident", a declarat, pentru "Replica", Marius Bică. Ca urmare a relatărilor, tânărul a menţionat că i-a fost reţinut talonul, i s-a dat o dovadă pentru 15 zile dar, în urma unor discuţii cu prietenii, s-a hotărât să se prezinte din nou la Poliţia Rutieră pentru a rezolva problema, întrucât, ne spune acesta, pentru câteva zgârieturi nu se merită să bage maşina într-un şir de testări şi reparaţii. "Am ajuns la Poliţie, am aşteptat vreo două ore şi am fost trimis la domnul Sobaru (Ciprian Sobaru - n.r.). Acesta a spus că nu mă poate ajuta pentru că dacă ar face ceva s-ar numi abuz. Atunci i-am spus: da, de asta nu merge nimic în ţara asta, pentru că nimeni nu poate face nimic şi dacă dai un ban, sigur se rezolvă. Atunci m-a întrebat: dar dumneavoastră de ce nu aţi dat? I-am răspuns că poate nu am avut şi mi-a spus că puteam să-i promit că îi voi aduce mai târziu. Şi am plecat, pentru că mi-am dat seama că am ajuns degeaba", a mai spus Marius Bică, care se declară uluit de ceea ce i s-a spus, lucru la care nu s-a aşteptat, motiv pentru care este hotărât să-şi facă dreptate. Ca atare, în data de 5 februarie o plângere a fost depusă la Judecătoria Constanţa împotriva Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, şi nu a celor două persoane în mod direct, pe motivul că: "Oricum nu voi avea câştig de cauză", spune Bică.

Sobaru: "Dacă dădeaţi şi dumneavoastră ceva, acum stăteaţi de vorbă cu un procuror"

De partea cealaltă, poliţistul Ciprian Sobaru spune că-şi aduce aminte perfect de caz şi de discuţie, însă lucrurile au stat cu totul altfel, vorbele fiindu-i răstălmăcite. "Îmi aduc aminte perfect discuţia. El a spus, la un moment dat, după ce a văzut că nu se înţelege cu poliţistul Ionescu, mi-a spus mie ceva de genul: dacă dădeam şi eu ceva, altfel stăteau lucrurile! Iar eu i-am răspuns: da, dacă dădeaţi şi dumneavoastră ceva, altfel stăteau lucrurile şi nu mai stăteaţi acum de vorbă cu mine, şi stăteaţi de vorbă cu un procuror din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie. Exact acestea au fost cuvintele mele. Înseamnă că nu a sesizat ironia mea, aşa cum eu am sesizat, de altfel, ironia lui, dându-i un răspuns în măsura afirmaţiilor sale", a declarat, pentru "Replica", Ciprian Sobaru, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei în Mediul Urban Constanţa din Serviciul Rutier. Potrivit Poliţiei Rutiere, toată povestea stă în felul următor: "Maşina dânsului a fost reclamată de o altă persoană că i-ar fi provocat avarii. În urma verificărilor pe care le-a făcut agentul şef Ionescu (Sorin Ionescu - n.r.), nu s-a putut stabili că reclamaţia este fondată, în sensul că acest domn Bică a fost plecat din Constanţa în acea perioadă. S-a făcut un proces verbal în acest sens, nu a fost acuzat că a avariat un alt autovehicul, dar, verificându-i autovehiculul, s-au identificat avarii, mai mari sau mai mici, mai vechi sau mai noi. Pentru că nu a putut prezenta o autorizaţie de raparaţii pentru acele avarii, i s-a reţinut certificatul de înmatriculare. Este supărat că de ce i s-a ridicat certificatul de înmatriculare, că de ce nu i l-am dat eu înapoi. Dacă făceam acest lucru, comiteam un abuz", a conchis Sobaru.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212