REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un CONTAINER din Norvegia, încărcat cu deșeuri, oprit în Portul Constanţa

Un CONTAINER din Norvegia, încărcat cu deșeuri, oprit în Portul Constanţa

Replica API 22 aprilie 2021 | 14:45 2750

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanța au efectuat controlul fizic asupra unui container aflat în Portul Constanța Sud Agigea, încărcat cu deşeuri neconforme.

În data de 21.04.2021, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanța au descoperit un container sosit în Portul Constanţa din Norvegia, încărcat, conform documentelor, cu părți și accesorii auto cu un grad de uzură de 15%. Bunurile erau în greutate de aproximativ 11.000 kilograme şi erau destinate unei firme de pe raza judeţului Suceava, care efectua activități de import în România.

În urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală, fiind, în fapt, deşeuri neconforme cu documentele prezentate autorităţii vamale. În cauză a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, cât și returnarea containerului încărcat cu deșeuri către țara de origine.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de acte nereale și import ilegal de deșeuri.

Vă reamintim că în urma cu o săptămînă, tot în portul Constanţa Sud Agigea, au mai fost descoperite containere cu deşeuri provenind din Germania, Canada, Portugalia şi Marea Britanie. Mai multe puteţi citi AICI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O tara de caccat plina de gunoi. Asta suntem
2
0
da-le pedepse mari , de la 50 ani in sus si scapam de acesti mafioti , mai ales ca in perioada detentiei sa fie scosi la munca ,ocazie cu care isi platesc c azarea si masa primita. Fara reducere de pedeapsa.
2
1
E lumea suparata
6
0
Foarte bine, trimiteti-le gunoaiele inapoi si puscarie pt imporatori
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614