REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Contract de 20 de milioane de euro. De la cine cumpără Poliția de Frontieră șalupe rapide de intervenție

Contract de 20 de milioane de euro. De la cine cumpără Poliția de Frontieră șalupe rapide de intervenție

Replica API 4 iulie 2022 | 00:00 3738

Poliția Română de Frontieră cumpără șalupe rapide de intervenție în valoare de 100 de milioane de lei, bani europeni, de la o firmă de familie din Italia, aflată la prima colaborare cu țara noastră. Interesant este faptul că niciun constructor de bărci din România nu a fost tentat de cele 20 de milioane de euro. Șalupele vor ajunge atât la structurile Poliției de Frontieră, cât și la cele ale Poliției Române, inclusiv la Constanța.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a încheiat pe 23 mai 2022 un ”Acord-cadru pentru „Achiziționarea de mijloace de mobilitate navală – Ambarcațiuni rapide de intervenție”, în urma unei licitații declanșate pe 24 noiembrie 2021.

Potrivit documentației de atribuire, ”Autoritatea contractantă intenționează să încheie un acord-cadru pentru achiziţionarea a minim 10 și maxim 75 ambarcațiuni rapide de intervenție”, iar valoarea totală a contractului care se va întinde pe perioada a 24 de luni este de 92.100.000 lei, fără TVA. Banii provin din fondurile proprii ale Poliției Române de Frontieră și din Fondul pentru Securitate Internă al Uniunii Europene.

Bărci pentru Poliția de Frontieră și Poliția Transporturi, inclusiv la Constanța

În aceeași documentație se precizează că ”Ambarcațiunile se vor livra conform condiţiilor INCOTERMS 2011 – DDP, la punctele de lucru navale ale următoarelor structuri:

A. din cadrul Inspectoratul General al Poliției de Frontieră:

• Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Galați, județul Galați;

• Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, județul Giurgiu;

• Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, județul Mehedinți.

B. din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române:

• Biroul Județean de Poliție Transporturi Brăila, județul;

• Serviciul Județean de Poliție Transporturi Călărași, județul Călărași;

• Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanța, județul Constanța;

• Biroul Județean de Poliție Transporturi Tulcea, județul Tulcea;

• Biroul Județean de Poliție Transporturi Dolj, județul Dolj”.

Italienii au câștigat în fața estonienilor și a chinezilor

Interesant este faptul că la licitația organizată de IGPF nu s-au depus sau nu au fost acceptate nicio ofertă din partea numeroșilor constructori de bărci din România. Potrivit datelor SEAP, au depus oferte italienii de la Cantiere Navale Vittoria Spa (reprezentant Luigi Duo, estonienii de la Veega Grupp (reprezentant Tamm Marko) și chinezii de la Qingdao Gospel Boat Co Ltd (reprezentant Zhongzhen Li), ca și subcontractori ai firmei bucureștene Unicomp SA, reprezentată de Victor Ioan Ciuciu.

Câștigătoare a fost desemnată compania italiană Cantiere Navale Vittoria Spa, din Adria, o afacere înființată în 1927 și deținută și acum de familia Duo. Șantierul naval italian a produs în cei aproape 100 de ani peste 900 de nave și bărci, printre clienii săi aflându-se instituții publice din Italia și Tunisia.

Italienii care vor încasa cele 20 de milioane de euro pentru șalupele rapide pe care le vor furniza Poliției de Frontieră se află la prima colaborare cu România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va spun eu cum merge si de ce, in anii 90 am participat si eu cu o oferta de 420mii de dolari pt un contract cu FPP Muntenia, am oferit si eu vreo 20mii sphaga, dar a venit un macaroana cu o oferta cu 30% mai mare si a castigat, de ce ?, traia, cu o romanca ce avea 23 de ani , el vreo 48, iar asta avea un var ministru in guvern la acea vreme ce aloca fondurile pt constructii de la buget, conditia a fost sa castige macaroana altfel nema investitie !
0
0
Ce este interesant? Ca nu s-au rugat de firme din Ro, care sunt de fapt intermediare si dau dovada de neseriozitate maxima?
0
0
cea mai de kakat firma olandeza.
1
0
Cum mustele nu fac miere nici toata lumea nu face barci...
0
0
Chiar asa a ajuns tara noastra cu atitea santiere navale sa nu poata construi salupe ci sa le cumparam din alte tari? Asa se intimpla ca ne-au vindut strainilor si nimeni a fost condamnat.
0
0
Sunt suficiente motive dar cel mai importqnt este ca nu suntem capabili si 2 la banii europenii imparteala a fost facuta.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108