REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un COPIL de 2 ani ERA să RĂMÂNĂ fără DEGETE la o GRĂDINIŢĂ din CONSTANŢA

Un COPIL de 2 ani ERA să RĂMÂNĂ fără DEGETE la o GRĂDINIŢĂ din CONSTANŢA

Replica API 3 octombrie 2020 | 21:13 25892

Gestiresponsabil al unei educatoare de la GrădiniţaSfinţii Martiri Brâncoveni”, din Constanța. O fetiță, în vârstă de 2 ani, s-a tăiat la două degete în timp ce se juca, iar educatoarea a preferat să îi lipească micuței doi plasturi și să nu anunțe ceea ce s-a întâmplat, considerând că nu este atât de grav. Ulterior, după ce și-a luat copilul de la grădiniță, mama fetiței a observat că degetele au tăieturi adânci și a luat decizia de a merge la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, acolo unde cea mică a fost cusută.

„Am luat fata de la grădiniță cu doi plasturi lipiți pe două degete și mi s-a zis că doar s-a zgâriat. Când am desfăcut bandajele, îi cădeau buricele degetelor. Am fost la Unitatea de Primiri Urgențe și au cusut-o. Cei de la grădiniță au aflat abia când am sunat să-i întreb ce s-a întâmplat. Doamna educatoare nu a spus nimănui, pentru că a considerat că nu este atât de grav, deși buricul degetului cădea la propriu. Din ce știu, s-a tăiat într-o jucărie. Am fost să mă interesez în ce jucărie s-a tăiat, să știu dacă trebuie să îi fac vaccinantitetanos, dar cei de la grădiniță mi-au spus că au aruncat jucăria imediat.”, a povestit, pentru „Replica”, mama fetiței.

Dosar penal pentru neglijență în serviciu

În urma evenimentului, femeia a depus plângere la poliție, iar oamenii legii au deschis un dosar penal în cadrul căruia se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu acest caz, în timp ce conducerea Grădiniţei “Sfinţii Martiri Brâncoveni” nu a dorit să ofere lămuriri despre acest subiect.

„În cursul zilei de ieri, 1 octombrie, polițiști din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către o femeie despre faptul că, la data de 30 septembrie a.c., în momentul în care fiica sa, în vârstă de 2 ani, ar fi terminat orele de curs, a observat că aceasta ar fi avut aplicat un bandaj la două degete de la mâna stângă. Întrucât femeia a constatat că minora prezenta o plagă tăiată, a transportat-o pe fetiță la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, fără a rămâne internată. În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuniii de neglijență în serviciu.”, a precizat, pentru „Replica”, Cristina Gavriloaie, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Grădiniţa “Sfinţii Martiri Brâncoveni” se află în incinta Grupului Școlar C.A. Rosetti, de pe bulevardul 1 Mai, din municipiul Constanta.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ati vrut capitalism luati muie pe paine! socialismul oferea educatie gratuita , acum toate cotetele private cu curucubeu pe sigla ii invata ca e norma sa se futa in cur si sa suga puli unu la altu
0
0
Auuuuuuuu!
0
0
Stimate jurnalist...va rog sa supuneti atentiei managerilor ca tastatura dvs nu dispune de tasta "spatiu". Sau "space"...
2
1
Este o gradinita PRIVATA!
9
2
profesorii, petagogii, chiar si personalul de serviciu auxiliar, erau cu experienta, scolite riguros , au crescut mi de generatii de copii educati cu bun simt si sanatosi , drept multumire statul nostru , guvernantii ia educat! la pensionare cu pensii mici, impozite mari, medicamente scumpe si dezinteres , banii si grija fata de om se duc catre politic, catre legiuitori, catre cei ce au dat si dau cu vorba si nu fac mare lucru ca tara sa meaarga spre bine!
4
9
la gradinita cu orar prelungit km 5 au camera de tortura ?intreb pentru un prieten ! aud duoamna directoare ?
5
8
Asta se intampla cand ai educatori cu pregatire mediocra. Au facut din aceasta meserie , afacere. Numai sedinte de dat bani, atat. Nu vin cu un program de activitati pedagogice, program cu activitati sportive si altele in aer liber.Vin cu televizor , cu jucarii care nu sunt omologate si pe varste. Tipa la ei sa faca liniste ,ca sunt deranjate de la barfa sau telefon. Cand ceri cate-o explicatie iti raspund ofuscate cum de ti-ai permis sa pui asemenea intrebare . Si multe altele. Sunt putine educatoare care isi fac treaba profesional!!!
19
7
Iti lasi copilul pe mana unor iresponsabili care sunt platiti sa aibe grija de copilul tau. Pleci la munca cu gandul ca, copilul tau este bine si il gasesti asa. Toti angajatii care lucreaza cu si pentru copii, daca au gresit nu ar trebui sa mai aibe dreptul sa o faca din nou. De asta se bat copiii la gradinita si se tipa la ei, ca li se permite...
27
12
La 2 ani ar trebui sa fie la cresa sau camin,nu la gradinita!
34
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367