REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Un cunoscut virusolog din Germania răstoarnă toate teoriile: „Nu există virus «viu» pe suprafețe. Nu vă puteți infecta în acest mod”

Un cunoscut virusolog din Germania răstoarnă toate teoriile: „Nu există virus «viu» pe suprafețe. Nu vă puteți infecta în acest mod”

Replica API 9 aprilie 2020 | 20:17 3922

Virusologul german Hendrik Streeck, director al Institutului de Virusologie și Studiu al SIDA al Universității din Bonn, a declarat marți, într-o conferință de presă că „nu există un risc major de infecție când mergeți la cumpărături”.

Hendrik Streeck

Streeck, împreună cu echipa sa, a finalizat un amplu studiu în locuințele din regiunea Heinsberg, unde au fost confirmate peste 1.400 de cazuri de coronavirus. Heisenberg are o populație de 250.000 de oameni, dintre care 36 au murit din cauza virusului.

Streeck a ajuns la câteva concluzii în privința modului în care acționează virusul.

„Nu există un risc semnificativ de îmbolnăvire când mergeți la cumpărături. Focarele de infecție au izbucnit după ce mai mulți oameni au stat împreună pentru o perioadă mai lungă de timp, cum s-a întâmplat la petrecerile after-ski din Ischgl, Austria”, a declarat Streeck, citat de postul de televiziune german RTL, preluat de aktual24.ro.

El a menționat că nu a găsit nicio dovadă de coronavirus „viu” pe suprafețe. „Mostrele luate de pe clanțe, telefoane, toalete, nu le-am putut apoi cultiva în laborator”.

„De fapt, pentru a contracta virusul, ar trebui ca cineva să tușească în mână și apoi să pună imediat mâna pe clanță și imediat după aceea altă persoană să atingă clanța și apoi să-și pună mâna pe față”, a explicat virusologul.

Prin urmare, Streeck consideră că sunt șanse mici de infectare de pe urma suprafețelor „contaminate”.

Un alt virusolog german, Christian Drosten, a anunțat deja că virusul nu se poate transmite prin aer ci prin particule de salivă, precizează RTL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu hotul fagadau si cu prietenii mei hotii tutuianu si stroe ne-am tras lovelele de la fraieri dand cu apa cu miros de clor pe strazi !!!
8
4
Degeaba le explici istericilor cum sta treaba fiindca au fost deja spalati pe creiere si nu mai vad decat masti si izolare in casa! Ganditi si voi tampitilor nu mai inghititi toate porcariile pe care le dejecteaza autoritatile lu' peste!
10
5
Du-te mai omule de neanderthal in jungla ca acolo faci ce vrei.
4
3
SI MAI VAD DESTUL GUGULANI PE STRADA CU MASTILE PE MOACA.LEMAI TREBUIE SI UN SALAM IN GURA CA UN BIBERON.
10
8
hendrik nu m ai da din casa ,ca le strici planurile la smecherii planetei si te gasim spanzurat in baie.cine stie cate telefoane a primit merkaloaica din cauza ta.
18
2
ciolanus tradatorul ce zice,mai prelungeste cu 2 ani
11
3
va iesi la iveala intr un final..sa vedem ce o sa facem cu el..
12
1
Virusul este o secventa de informatie. Virusul nu este o vituitoare. Cand este inspirat, virusul se lipeste de ce apuca. Daca imunitatea este buna nici nu sti ca esti virusat. Daca imunitatea nu functioneaza are timp sa fuzioneze cu celulele . Asa incepe gripa.
16
0
..atunci cand va pupati in..KUR..de la 1 mmm..
8
3
Cum zic ei nu mureau 200 oameni intr-o luna, mureau zeci de mii. Ciuma neagra a ras intr-un an o treime din populatia europei. Covidul e o inventie care mascheaza falimentul financiar international, ori asta nu trece cu paracetamol.
33
6
Cine mai crede..tot e o m8nciuna
17
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614