Un cuplu din Năvodari a lansat Imnul COVID-19. Mesajul piesei este foarte clar: Stați în casă!
Un cuplu din Năvodari a lansat Imnul COVID-19. Mesajul piesei este foarte clar: Stați în casă!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestInterviu!
Interviu!
Un cuplu talentat din orașul Năvodari a creat un nou trend în vremuri de criză pentru întreaga societate. Este vorba despre piesa „Imnul COVID19”. Aceasta este un cover al renumitei melodii a celor de la Vama, „Perfect fără tine”. Putem spune că în acest caz, ar fi perfect și fără COVID 19. Dar pentru a face din acest lucru un scop, este nevoie în primul rând să respectăm ordinele autorităților și să stăm în casă, așa cum poți fredona și din piesa interpretată de Cristina Mușat. Ea fost completată de partenerul ei de viață, Andrei Lungu, prin elaborarea textului pentru piesă. Melodia a fost lansată pe YouTube, joi, 2 aprilie, și promite să fie un mesaj puternic, nu numai în Dobrogea, cât și în întreaga țară.
Cine este cuplul din Năvodari care a pornit proiectul #STAI ÎN CASĂ?
Cristina Mușat și Andrei Lungu sunt doi tineri din Năvodari, care suștin proiectul #STAI ÎN CASĂ și au scos acum câteva zile „Imnul COVID 19”. Prin acest demers, ei sprijină în perioada crizei, persoanele în vârstă, care sunt cele mai vulnerabile în contextul pandemiei de coronavirus.
Piesa o puteți asculta aici:
O jumătate cu versurile și cealaltă jumătate cu vocea, împreună fac un întreg!
Reporter: Andrei, cum a luat naștere această piesă? Știu că tu ești cel care a compus versurile.
Andrei: Piesa „Imnul COVID19” s-a născut, muzical,aproape dintr-o sorbire. A curs de la sine, pe nesimțite. Mai intai refrenul,apoi stofele si la urmă ideea citatului „Stai în casă/Dacă-ți pasă”. Muzica este acel prieten care neîntrebat îți dă cele mai bune sfaturi în timp. Piesa îmi inspiră cel putin un gând,o emoție,o stare,o poveste, iar cuvintele sunt prea sărace să evidențieze tot ce înseamnă pentru mine aceasta perioadă dificilă.
Reporter: Ce doriți să transmiteți prin această piesă și care este mesajul vostru pentru cei care dau play acestei melodii?
Andrei: Mesajul este unul simplu. Stați în casă și căutați să vă ocupați timpul cu jocuri sau activitați relaxante. Petreceți-vă timpul cu familia!
Solista acestei „trupe” și vocea din spatele piesei este Cristina Mușat. Tânăra din Năvodari nu a scos această piesă într-un mod întâmplător. Nu doar talentul este cel care o recomandă, ci și anii de muncă și exeperiența acumulată în timp. Cristina Mușat este solist vocal, profesor de canto la Școala M.C. Music din Năvodari și în același timp, director coordonator al Festivalului Internațional de Creație și Interpretare „Vocea Mării”.
Reporter : Cristina, știu că piesa ta nu a apărut din senin și pe lângă faptul că ai o înclinație spre muzică, ai și experiența acumulată din urmă. Vreau să te întreb..Cum a apărut această pasiune pentru muzică?
Cristina: Am început să studiez muzica de la o vârstă foarte fragedă. Pot spune că de la vârsta de șapte ani am îmbrațișat această carieră și m-am bucurat de fiecare zâmbet adus pe chipul oamenilor. Am absolvit la Centrul Cultural Județean, Teodor T. Burada Constanța, clasa profesor – Teodor Rădulescu. Mai târziu am urmat lecțiile de canto la Centrul de perfecțonare vocală sub îndrumarea profesorului Traian Broască. Am participat la diverse concursuri și festivaluri,unde am obțnut nenumărate premii.
Reporter: De-a lungul carierei tale artistice, ai participat la multe spectacole, concursuri și festivaluri naționale și internaționale de prestigiu, poți să îmi spui vorbești, te rog, despre cel mai important eveniment la care ai luat parte?
Cristina: Cu prilejul sărbatorii „Hramul Bisericii Sfințlor Apostoli Petru si Pavel”, am susținut un concert în Republica Moldova, unde am fost primită cu multă dragoste. Primarul din orașul Caușeni mi-a oferit Diploma de Onoare : „ Oferim un semn de gratitudine si admirație uneia dintre cele mai nobile activități artistice, pentru profesionalism, abnegație,admirație de sine,creativitate și implicare activă in proiecte social-culturale. Va dorim succese,bunăstare,prosperitate și colaborari fructuoase în activitatea Dumneavoastră”. Am pășit pe acele meleaguri cu gândul de a promova tineri talentați, interesați să participe la festivalul „Vocea Mării” organizat de către mine și sotul meu. A fost o experiență frumoasă, de suflet, pot spune.
Reporter: Am observat că mai și alte piese în repertoriu, tot la fel de plinde de viață și optimism. Una din ele este piesa „Pare un vis”. Despre ce este vorba?
Cristina: Această melodie am interpretat-o cu emoție la nunta noastră. A fost o surpriză dedicată soțului meu. Pot spune că este povestea noastră de dragoste.
Reporter: Am observat că alături de Andrei, ați deschis o școală de canto? Acesta a fost visul tău inițial sau ai fi vrut să faci altceva în viața ta?
Cristina : Inițial,am oscilat între Drept și Limbi străine, însă în clasa a XI-a, m-am hotărât să renunț, întrucât pasiunea pentru muzică era mult mai mare. Am susținut examenul la Facultatea de Arte din Constanța, specializarea Pedagogie Muzicală, pe care am absolvit-o urmând apoi masteratul. Îndragostiți iremidiabil de muzică, împreuna cu soțul meu am decis să deschidem o „ școală de vis” . Așadar a apărut, în urmă cu cinci ani M.C Music. „Se adresează persoanelor care doresc să cunoască tainele muzicii într-un mediu cald, prietenos, indiferent de vârstă sau de nivel. Fiecare persoană are posibilitatea să își cultive gustul pentru artă și să aprofundeze noțiunile deja existente ,prin cursuri interactive care stârnesc repede interes”.
Petruț IACOB
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News