REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Un curier a furat peste 20 de mii de lei și i-a jucat la păcănele

Un curier a furat peste 20 de mii de lei și i-a jucat la păcănele

Victor ROTARU 19 mai 2023 | 00:00 2300

Nu de puține ori s-a întâmplat ca poștașii să plece cu banii de pe pensiile vârstnicilor, sau curieri cu tot venitul făcut într-o zi de pe urma coletelor vândute. Astfel, un curier din Constanța a reușit să fure peste 20 de mii de lei, bani proveniți în urma livrării de colete, bani pe care ulterior a reușit să îi piardă la o sală de jocuri de noroc. 

Un curier a furat peste 20 de mii de lei si i-a jucat la pacanelefoto cu rol ilustrativ

George Miriță, un curier din Constanța, a reușit să fure în repetate rânduri banii proveniți în urma vânzării de colete, sumele de bani fiind ulterior pierdute la o sală de jocuri și pariuri, creând un prejudiciu de 20.736 de lei. Directorul general al firmei de curierat la care lucra George Miriță a declarat în fața instanței faptul că acesta lucra de ceva timp în cadrul firmei.

Într-una din zile, George Miriță a venit la depozit fără colete și în momentul în care i s-au solicitat banii, acesta a spus că nu îi mai are pentru că i-a pierdut la o sală de jocuri de noroc. Suma pe care trebuia să o predea era de 11.651 de lei, curierul spunând că îi va returna. După câteva zile acesta a recidivat, menționând că iar a fost la sala de jocuri, pierzând alți 10.716 lei, în speranța că va recupera banii pierduți anterior. 

Administratorul firmei a discutat cu George Miriță spunându-i că nu îl mai poate ține ca angajat, moment în care acesta și-a sunat părinții, iar aceștia l-au contactat telefonic și i-au spus să nu meargă la poliție că vor acoperi prejudiciul suferit, depunându-i administratorului suma de 12.000 de lei. Mama lui George Miriță l-a rugat pe administrator să îi oprească lunar fiului din salariu, prezentându-se la notar pentru acest angajament. În acest fel, a mai fost recuperată suma de 3000 de lei până când George Miriță iar nu a predat banii încasați pe coletele livrate. Suma pe care și-a însușit-o a fost de 11.369 de lei, explicația fiind aceeași, că a pierdut banii la jocurile de noroc, ocazie cu care i s-a desfăcut și contractul de muncă. 

Un curier a furat peste 20 de mii de lei si i-a jucat la pacaneleMinută judecătorească 

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să în condamne pe George Miriță la un an de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată (3 acte materiale). Sentința nu este definitivă. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine la pus sa joace banii altcuiva
0
1
In loc sa închidem sălile de jocuri ,închidem tineri in pușcării pentru niște jeeguri care își deschid Sali de jocuri la orice colț de strada. Au acaparat țara cu aparatele,îți distrug mintea după care familia,după care pe tine ,ajungi in stadiul sa te omori din cauza lor.Avem atâtea soluții însă nu ne zbatem deloc ,mai ușor e sa semnezi sentința la un tânăr pt executare decât decizia de închidere al unui local cu jocuri de noroc.O soluție ar fii sa punem cu risc limitat ca in Germania,cu pauze /timpi și maxim 2 aparate Per bar.A doua soluție sa nu fie mai mult de 1 aparat pe un anumit numar de metrii ,400-500 așa mai rarim din ele,ori combinam ideile,sper ca cineva care trebuie sa citească articolul și sa își dea seama cât de rele sunt…
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468