REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Un deputat român a rămas fără tobă și caltaboși pe aeroport

Un deputat român a rămas fără tobă și caltaboși pe aeroport

Valentina CAMARA 28 decembrie 2022 | 00:00 1119

Vameșii de la aeroportul din Seul l-au forțat pe deputatul PNL Ben Oni Ardelean să renunțe la produsele din carne de porc cu care ajunsese în Coreea de Sud, din cauza regulilor sanitar-veterinare din țara asiatică.

Deputatul liberal făcea parte dintr-o delegație mai mare alcătuită din miniștri și parlamentari români.

În programul vizitei era inclusă și o întâlnire cu membri ai comunităii române, astfel că Ardelean s-a gândit să le facă o surpriză și să le aducă produse din carne de porc care se pun de obicei pe masa de Crăciun: cârnați, tobă ș.a.

„Era în preajma Crăciunului și urma întâlnirea cu comunitatea română, am luat în bagajul de cala câteva produse românești cu etichetă. Nu a fost nimic de casă, toate erau cumpărate din supermaket: brânză, cașcaval, salam.

Cei de acolo au considerat că produsele cu carne nu pot intra în Coreea de Sud, chiar dacă erau produse etichetate. M-au lăsat să intru doar cu brânzeturi, fără produsele din carne”, a spus Ardelean, pentru G4Media.

Liberalul, care este și consilier onorific al premierului Ciucă, a spus că nu poate fi vorba de un incidente de securitate, ci doar pe impunerea unor reguli privind accesul cu produse din carne.

„Nu a fost un incident de securitate, dar cei de acolo au considerat că produsele cu carne nu pot intra în Coreea de Sud, chiar dacă erau cu etichetă, aveam factură pentru ele”, a Ben Oni Ardelean.

Întrebat dacă anterior călătoriei a verificat condițiile de acces cu produse alimentare în Coreea de Sud, Ardelean a răspuns:

„Fac politică externă de zeci de ani. Nu m-am interesat strict pentru Coreea de Sud. Am considerat un gest elegant pentru comunitatea de români. A fost o chestiune banală, nu a fost nevoie de intervenție consulară”, potrivit fanatik.ro  .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce gheortoi ne conduc. Te dore capul si-ti vine sa le dai mwie cu kkt ! Ceea ce si fuck !!!
3
0
ben salam s-a dus cu eticheta dar l-au zburat cu tot cu ea
2
0
delegatie oficiala care este trimisa fara sa aibe informatii referitor conditii vamale de intrare in coreea de sud . te umfla rasul .
5
0
nici tu nu meritai sa intri ca si tu esti un porc
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272