REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă şi-a bătut un cui în cap şi a ameninţat că se aruncă de pe clădire

Un deţinut de la Penitenciarul Poarta Albă şi-a bătut un cui în cap şi a ameninţat că se aruncă de pe clădire

Replica API 18 aprilie 2020 | 11:08 37905

Florin Laurenţiu Odică, de 40 de ani, a făcut-o iar lată. A fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru tâlhărie, însă, pe timpul detenţiei, şi-a bătut joc de angajaţii Penitenciarului Poarta Albă cum a ştiut el mai bine. Cum avea chef să iasă la aer, să mai schimbe peisajul, se apuca să se automutileze. Timpul a trecut, individul a fost eliberat, după care s-a apucat de furat prin Năvodari. A fost condamnat, din nou, pentru tâlhărie, de 6 ani, 2 luni și 530 zile, ajungând în Penitenciarul Poarta Albă. Dar nu s-a cuminţit, continuând să creeze probleme deţinuţilor. Recent, şi-a bătut un cui în cap şi a ameninţat că se aruncă de pe clădire.

Pretenţii de tâlhar

Pe 2 martie, Odică fără frică a fost sancţionat de Comisia de disciplină din cadrul Penitenciarului Poarta Albă după ce a apelat dispeceratul Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru a transmite că și-a bătut un cui în cap, fiind nemulțumit de întocmirea unui raport de incident. Acesta a afirmat că nimeni nu dorește să vorbească cu el și, dacă nu îi vor fi ascultate problemele, va escalada una din clădirile penitenciarului. Agentul supraveghetor al secției E6 i-a dispus deținutului să se deplaseze la clubul secției E6 în vederea audierii de către comisarul șef, însă acesta a refuzat și a afirmat că dorește să discute doar cu personalul din cadrul A.N.P., împiedicând astfel cu intenție, desfășurarea programelor și activităților care se derulează în penitenciar. Cu ocazia audierii sale atât la cercetarea disciplinară cât și în fața judecătorului de supraveghere a privării de libertate, petentul a menționat faptul că a refuzat să discute cu comisarul şef deoarece, în data de 25 februarie, a declarat în scris că nu dorește să fie prezentat la cabinet, nu dorește să fie consiliat și nu dorește să fie audiat de conducere. De asemenea, ameninţa că se aruncă de pe clădirea spitalului. Deţinutul a fost sancţionat pentru o perioadă de două luni cu suspendarea dreptului de a primi și cumpăra bunuri cu excepția celor necesare pentru igiena individuală sau exercitarea drepturilor la apărare, petiționare, corespondență și asistență medicală.

Şi în trecut a făcut probleme deţinuţilor

„Odică fără frică”, este o mai veche cunoştinţă a oamenilor legii. Şi în trecut se ocupa cu tâlhăriile, motiv pentru care, în anul 2008, se afla la Penitenciarul Poarta Albă, unde avea de ispăşit 6 ani de închisoare. Era inclus într-un program în care avea destulă libertate, ocupându-se de treburi gospodăreşti, dar, cum a fost implicat într-un scandal cu un alt deţinut, i s-a tăiat „macaroana”. Supărat că trebuie să stea numai în celulă, Odică s-a apucat să-şi bată joc de angajaţii penitenciarului. Şi-a bătut de vreo patru ori cuie în cap, fiind astfel transportat la spital. Ajuns acolo, se răzgândea şi nu îşi dădea acordul pentru o intervenţie chirurgicală. Cum, fără acordul lui, medicii nu puteau face nimic, era adus înapoi, în penitenciar. Aici, îl apucau durerile şi vroia la spital. Ajuns acolo, iar se răzgândea şi tot aşa. În toate aceste curse spital - penitenciar, individul a ajuns chiar şi la o unitate spitalicească din Bucureşti, unde nu s-a abătut de la regulă, bineînţeles. Ulterior a fost prins la furat tot în Năvodari.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
m****a p****l esti o infecta penala lasa-l pe odica in pace ca o sa te futa cu bile in gura zdreanta penala
0
0
6 ani,2luni si...530ZILE?!Jurnalistii de cartoon
2
6
ardei novodari e sifon mare
6
3
asta la 40 de ani are un cazier de te cucesti,adunata toata detentia pe care trbuia sa o faca pana acum ar fi trebuit sa faca undeva la 60 de ani de puscaria,dar asa legea din tara noastra permite acestui ordinar de puscarias sa computa ani de puscarie si sa iasa mai repede. ZILELE PRIMITE CA PEDEAPSA NU AR TREBUIE SCAZUTE DIN TOTALUL PEDEPSIE,ASA DACA ISI FACE FRACTIA DE TIMP PETRECUTA DUPA DUPA GRATII ,POATE SA CEARA ELIBERARE CONDITIONATA.
11
4
Si... Ce il retine?
8
3
astia au prea mult timp liber .La munca cu ei ca si asa stau pe banii nostri si nu produc nimic ,Ca pe timpuri scosi la munca fotoi in gura de porci
10
2
postacul cu guyana e mereu prezent la articole cu detinuti.ii este dor de penitenciar
10
1
Lasati cioara sa zboare! cica in africa de sudun cioroi fugarit de politie se refugiaza pe un turn de apa.Joa,urmaritorii intind in aer niste plase si.i striga,hai spaniolule,sari.Asta se gindeste ca din cauza inaltimii l.au confundat cu un spaniol si sare.Cind sa atinga plasa,astia o dau intr.o parte si striga:Oleee! Asatrebuia facut si cu pirnaiasul.
6
3
Nu a primit cuiul suficient de mare asa cum nici politrucii nu primesc ce merita, glontul.
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212