REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un dezvoltator IMOBILIAR, OBLIGAT să restituie AVANSUL primit pe un apartament

Un dezvoltator IMOBILIAR, OBLIGAT să restituie AVANSUL primit pe un apartament

Replica API 1 mai 2021 | 10:16 13125

Smarald Lake Residence, firmă neserioasă?

Un gorjean a reușit să obțină în instanță obligarea unui dezvoltator imobiliar să-i restituie avansul plătit pentru un apartament pe care trebuia să-l primească în 2017. Societatea Smarald Lake Residence, căci despre ea este vorba, are zeci de dosare în instanță, în mare parte din ele având calitatea de „pârât”.

Sursa foto: UTC Media

Un bărbat din Târgu Jiu se judecă de mai bine de jumătate de an cu firma constănțeană Smarald Lake Residence ce i-a cerut un avans pentru locuința în care urma să se mute în luna martie a anului 2017. Ei bine, de atunci, bărbatul nu a avut parte nici de locuință dar nici de banii ce constituiau avansul, înapoi.

Scurtă revenire asupra subiectului

C.I.T., domiciliat în Târgu Jiu, a apelat la o firmă de imobiliare din Constanța pentru a-și achiziționa un apartament pe litoralul românesc însă, în timp, s-a dovedit faptul că societatea la care a apelat nu era una serioasă. Mai exact, pe rolul Judecătoriei Medgidia a fost depus, în luna septembrie, un proces inițiat împotriva firmei Smarald Lake Residence SRL (fostă Gropoşilă Gela PF, dezvoltator imobiliar), obiectul cauzei civile fiind rezoluțiune contract. Prin acest proces, bărbatul solicita instanței restituirea sumei achitată cu titlu de avans, iar prețul convenit pentru achiziția imobilului este de 66.000 de euro.

Mai multe detalii puteți citi aici:

Instanțele constănțene joacă PING-PONG cu LOCUINȚA unui bărbat

Iată ce a decis instanța

În ședința din 20 ianuarie 2021, Tribunalul Constanța i-a admis cererea bărbatului și, totodată, i-a oferit câștig de cauză, pârâta fiind obligată la plata sumei de 50.000 euro. „Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul C.I.T., în contradictoriu cu pârâta Smarald Lake Residence SRL şi Gropoşilă Gela. Dispune rezoluţiunea promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare autentificată sub nr 554/09.11.2016 de notar public Dumitra Cristina din culpa promitentei vânzătoare. Obligă pârâta Smarald Lake Residence SRL să restituie reclamantului C.I.T. suma de 50.000 euro reprezentând dublul avansului achitat la momentul încheierii promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare”, este notat în minuta judecătorească.

Reprezentanta societății nu se lasă

Dată fiind această decizie, reprezentanta societății Smarald Lake Residence, Gela Gropoșilă nu s-a lăsat și a depus apel. Acesta se va judeca în cadrul Curții de Apel Constanța.

Date despre Smarald Lake Residence

Înființată în anul 2019, Smarald Lake Residence SRL are sediul în municipiul Constanța. Gela Gropoșilă este asociat unic și administrator al firmei, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară. În anul fiscal 2019, societatea a declarat o cifră de afaceri de 0 lei, un profit net de - 302.221 lei, datorii de 14.452.649 lei și un număr mediu de 4 angajați.

Societatea Smarald Lake Residence are zeci de procese pe rolul instanțelor constănțene.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu sunt minciuni ,omul este un mincinos notoriu care a construit blocul pe banii oamenilor !
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108