REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un director de la Protecţia Consumatorilor arată diferenţele dintre produsele fake şi originale

Un director de la Protecţia Consumatorilor arată diferenţele dintre produsele fake şi originale

Replica API 19 mai 2022 | 22:45 2873

Directorul General al Direcţiei Generală Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC, Paul Anghel, dezaprobă achiziționarea de produse “copii, replici, imitații, clone, falsuri, imagini în oglindă sau prin termeni similari”, adică fake.

Paul Anghel a vorbit despre piața neagră a produselor contrafăcute. Acesta dezaprobă atât comercializarea cât și achiziționarea produselor falsificate după mărci și branduri de lux.

Directorul a spus care sunt diferențele dintre produsele contrafăcute și cele originale:

„Diferențele între produsele originale şi cele contrafăcute constau fie în calitatea diferită a ambalajului acestora, vizibilă la examinare: fie ambalajele nu sunt finisate corespunzător (cele originale sunt plastifiate, intacte), fie au defecte de fabricaţie sau nu prezintă toate caracteristicile produselor originale. Prețul produselor contrafăcute este mult mai mic decât al celor originale şi diferenţele cele mai mari apar la produsele de lux, ce poartă mărci celebre”, scrie Anghel.

Consecinţele

„Conform art. 4, alin 2 din OG nr. 21/1992 (r2): “Se interzic producerea, importul şi comercializarea produselor falsificate sau contrafăcute”; sancţiunile sunt cuprinse între 3.000 – 30.000 lei; pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, ANPC poate dispune oprirea definitivă şi retragerea de la comercializare.”, a mai spus Paul Anghel.

Anghel a menționat că: „produsele contrafăcute se confiscă de organele abilitate (IGPR), la sesizarea ANPC şi se distrug sau se valorifică dupa caz, conform prevederilor legale, ANPC intervine imediat în asemenea cazuri, problema este că trebuie să avem concursul consumatorilor dar mai ales al operatorilor economici ale căror branduri au fost contrafacute!”

Magazinul Fashion Legends de pe strada Mircea cel Bătrân

Produse fake la prețuri originale

Problema apare abia când produsele contrafăcute sunt vândute în cadrul magazinelor de lux drept produse originale, iar prețurile afișate de comercianți sunt aidoma celor fixate de branduri.

Amintim despre cunoscutul magazin de lux, de pe strada Mircea cel Bătrân, din Constanța, Fashion Legends, care a fost închis după ce oamenii legi au descoperit că hainele de brand vândute în magazin erau defapt niște imitații fabricate în Italia.

Citeşte detalii aici: Percheziții în centrul orașului, la Fashion Legends: se vindeau fake-uri! Video

Oamenii legii încearcă să prevină intrarea produselor contrafăcute în țară

Autoritate competentă, Autoritatea Naţională a Vămilor, duce lupte grele cu fabricanții și comercianții articolelor falsificate. Aceștia participă active la numeroase controale fizice asupra containerelor venite din țări precum China, Turcia sau Grecia, țări recunoscute pentru fabricarea de produse contrafăcute.

Andreea Caragață

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu este singurul magazin care vinde falsuri!
0
0
lumea nu mai are bani nici de fake-uri
1
0
A**a nu e magazinul Simonei Halep?
0
0
De unde mai cumpara haine cocalarimea si makidonimea din o***?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218