REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.4° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
35.4° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Un drog de o sută de ori mai puternic ca morfina, găsit la perchezițiile în dosarul lui Vlad Pascu

Un drog de o sută de ori mai puternic ca morfina, găsit la perchezițiile în dosarul lui Vlad Pascu

Victor ROTARU 17 septembrie 2023 | 10:45 1773

Un drog extrem de periculos, de o sută de ori mai puternic decât morfina, a fost găsit de anchetatori în timpul perchezițiilor făcute în dosarul lui Vlad Pascu. E vorba despre fentanyl.

Un drog de o suta de ori mai puternic ca morfina, gasit la perchezitiile in dosarul lui Vlad Pascu

Medicul toxicolog, Radu Țincu, a explicat cât de periculoasă e această substanță și la ce riscuri se expun consumatorii.

Radu Țincu, medic toxicolog: "Acest fentanyl este folosit în special în secțiile de anestezie și ATI în timpul anesteziilor generale, când pacientul este operat pentru a nu mai resimți durerea.

Pentru cei care consumă, riscul e că dependența se instalează foarte repede. După câteva săptămâni de utilizare vei deveni dependent, dar riscul cel mai mare e să mori printr-o depresie respiratorie. Această substanță acționează la nivelul centrilor respiratori de la nivelul creierului și produce stop respirator.

Din momentul în care o persoană își injectează sau prizează o astfel de substanță, în decurs de câteva zeci de secunde poate să apară decesul prin stop respirator. Aici e un pericol foarte mare pentru că de multe ori aceste substanțe sunt combinate cu alcoolul.

După ce au terminat de înghițit cocktailul respectiv încep să bea, iar alcoolul nu face decât să potențeze deprimarea sistemului nervos."  

În urma celor 11 percheziții domiciliare efectuate în cadrul operațiunii ”Hydra”, care au avut loc în 14 septembrie, au fost descoperite și ridicate cantitatea de aproximativ un kilogram canabis, o fiolă de fentanyl de 10 mililitri, un grinder, o cutie de lemn cu urme de materie vegetală, 76 de cartușe de vânătoare, deținute ilegal, 12.500 de lei, 3 telefoane mobile și diverse arme albe (cuțite, săbii, macete), potrivit DIICOT, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte interesant este faptul ca politia abia acum se face ca descopera fapte si produse la drogatul asta. Nu cumva pana acum l-au acoperit?? Mie asa imi pare. Cum naiba un asa individ nu era cunoscut. O ancheta si in politie, va rog!
4
0
cu cine se droga Pascu, erau copii de persoane importante din politica din Cta.
2
0
DE-AR CRAPA TOTI DROGATII INPREUNA CU CEI CARE LE IAU APARAREA CEBINE AR FI
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712