REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un DROGAT l-a AMENINŢAT pe bărbatul fostei iubite cu MOARTEA

Un DROGAT l-a AMENINŢAT pe bărbatul fostei iubite cu MOARTEA

Replica API 2 decembrie 2020 | 22:23 1284

Consumul de droguri de orice fel poate face orice om normal să comită fapte nesăbuite. Gabriel Borza din Constanța, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare în formă continuată. Acesta l-a amenințat în repetate rânduri cu moartea pe C.M.P prin intermediul rețelelor de socializare.

Cum s-au petrecut faptele

Fiind audiat în calitate de persoană vătămată, C.M.P. a declarat că a primit mai multe mesaje, succesive, prin intermediul aplicației Facebook Messenger de la inculpatul Gabriel Borza despre care știa că a avut anterior o relație afectivă cu prietena sa, și că aceasta a întrerupt relația cu inculpatul în luna decembrie 2018. Persoana vătămată a precizat că mesajele de amenințare pe care le-a primit în mod succesiv de la inculpat făceau referire la actuala sa relație afectivă cu sus-numita și au drept scop încetarea acestei relații. Menționează că a fost amenințat în mod explicit cu moartea prin aceste mesaje, punând la dispoziția organelor de urmărire penală în acest sens conținutul lor. Totodată, a mai declarat că a încercat să ignore aceste mesaje în speranța că inculpatul va înceta în cele din urmă, însă a aflat că mama prietenei sale, s-a întâlnit întâmplător cu inculpatul iar acesta din urmă a rugat-o să-i transmită persoanei vătămate că „mă va căuta să mă bată și a scos din buzunar un box metalic pe care i l-a arătat creând impresia că mă va lovi cu acel obiect”.

Inculpatul și-a cumpărat un cuțit, cu lama de 54 cm

Cele arătate de persoana vătămată sunt confirmate de martora L.H. care a declarat că în perioada 2014 – 2018, fiica sa a avut o relație afectivă cu inculpatul, însă din cauza viciilor acestuia cei doi s-au despărțit, iar de când fiica sa are o nouă relație cu persoana vătămată, inculpatul l-a amenințat constant cu acte de violență prin intermediul aplicației Facebook Messenger. Martora a mai arătat că în perioada 08.02.2019 – 02.04.2019, inculpatul i-a trimis pe contul de Facebook mai multe mesaje text în cuprinsul cărora acesta a adus amenințări cu acte de violență la adresa persoanei vătămate. Martora a precizat că în acest sens a încercat să îl determine pe inculpat să înceteze actele de amenințare însă inculpatul a continuat, spunându-i chiar că și-a cumpărat un cuțit, cu lama de 54 cm, ceea ce i-a creat și acesteia o stare de temere pentru siguranța fizică a fiicei sale și a persoanei vătămate.

Ce a pus instanța

Gabriel Borza este diagnosticat actualmente cu Tulburări mentale și de comportament din cauza consumului de substanțe psihoactive (etnobotanice). Tulburare mixtă de personalitate. Discernământul a fost ușor diminuat în perioada săvârșirii faptelor și în raport cu acestea, subiectul fiind sub influența substanțelor psihoactive. Atât în prezent, cât și în raport cu consumul de substanțe psihoactive, discernământul este/a fost păstrat.

Instanța a decis condamnarea inculpatului la 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare, în forma continuată. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108