REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un elev care îmbină economia cu pasiunea pentru poezie, mândria Colegiului Economic Mangalia

Un elev care îmbină economia cu pasiunea pentru poezie, mândria Colegiului Economic Mangalia

Replica API 30 noiembrie 2018 | 00:34 461

Un astfel de elev talentat în domeniul poeziei este Filip Mihai-Viorel din clasa a XII-a A de la Colegiul Economic Mangalia, un elev care îmbină cu succes disciplinele economice cu pasiunea pentru poezie, filozofie si arta fotografică.

Recent, poemele sale au fost incluse în Antologia de literatură constănțeană „Integritate”, aparută în noiembrie 2018, la Editura Anticus Press, la inițiativa Asociației Multiculturale „Anticus”. În anii de liceu, el a participat la concursuri școlare pe teme literare, sub coordonarea prof. Nebie Amet, disciplina de limba si literatura română, remarcându-se de fiecare dată prin sensibilitate și talent literar. Întrebat ce reprezintă scrisul pentru el, Mihai Filip a mărturisit: „Am convingerea că scrisul este munca cea mai puțin zadarnică din câte există. Prin expresie convertim fascinanta și sacra lume în idei scrise, de aceea prefer scrisul. S-a spus că o imagine face cât o mie de cuvinte, dar nu prea s-a spus ca și un cuvânt poate face cât tot ce i se poate înfățișa privirii la un loc. Poezia este miracolul din fiecare om, deghizat în vers”. Pentru tânărul poet, scrisul este o prelungire a lecturii, cealaltă mare pasiune a sa, poetii preferați fiind Lucian Blaga și Nichita Stănescu.

Așadar, pentru Mihai Filip, incursiunea în lumea poeziei reprezintă o modalitate de cunoaștere și autocunoaștere, de căutare a sinelui dar și a adevărului: „Adevărul, într-un colț, melancolic privea/Trăind din frumoase amintiri/De când lumea-l iubea./Și-și spune în gând „Eu unei omeniri/ Nu pot să-i întorc spatele/Nu-i pot lăsa să viețuiască-n amăgiri”, (Apocalips lăuntric).

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272