REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Un elev de la Decebal, dus de urgenţă la spital. Înainte de ore, a fost acroşat de o maşină

Un elev de la Decebal, dus de urgenţă la spital. Înainte de ore, a fost acroşat de o maşină

Replica API 8 decembrie 2015 | 00:00 206

Şoferul l-a întrebat dacă este bine şi şi-a văzut de drum

Şoferul l-a întrebat dacă este bine şi şi-a văzut de drum

Un elev de la Liceul Teoretic Decebal din municipiul Constanţa a fost transportat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, luni, 7 decembrie, după ce a povestit cadrelor didactice că are dureri în zona pieptului întrucât a fost acroşat de un autoturism. Din fericire, acesta este în afara oricărui pericol.

Mare atenţie, şoferi! Poliţiştii rutieri au anunţat, în nenumărate rânduri, că părăsirea locului accidentului constituie faptă penală. Şi, aici sunt incluse multe amănunte, inclusiv cazul în care aţi lovit uşor un pieton, îl întrebaţi cum se simte, răspunde că nu are nimic, după care plecaţi! Aşa s-a întâmplat şi în cursul zilei de luni, 7 decembrie, când un elev al clasei a V-a din cadrul Liceului Teoretic Decebal din Tomis Nord a fost acroşat de un autoturism chiar în staţia de autobuz, la cap de linie 42 – 43, la Cireşica. Mai exact, se pare că minorul a fost lovit cu oglinda retovizoare a maşinii.

Şoferul a oprit, a coborât şi l-a întrebat dacă a păţit ceva. Acesta a răspuns că nu are nimic şi a plecat către şcoală. Însă, peste vreo 3 ore, în jur de 11.00, elevul a povestit cadrelor didactice prin ce a trecut, menţionând că are dureri în zona pieptului. Astfel, profesorii au sunat la 112, un echipaj SMURD ajungând la faţa locului, pentru a prelua victima. Băiatul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa , însă nu a necesitat internare, fiind în afara oricărui pericol.

„Copilul este în regulă. A fost acroşat cu oglinda retrovizoare a unei maşini. Dar nu a păţit nimic, a venit la şcoală, a stat la cursuri şi după vreo 3 ore, pe la 11.00 şi ceva, ne-a povestit ce i s-a întâmplat. Noi ne-am sesizat şi l-am dus la cabinetul medical al şcolii, după care am chemat şi ambulanţa. Da, acuza dureri, dar uşoare. A fost transportat la spital, unde i s-au făcut toate investigaţiile şi este bine. Am sunat-o şi pe mamă. Nu ştiu dacă va fi vreo cercetare, pentru că el nu a reţinut nici un număr al maşinii, nici marca...

Din ce a povestit copilul, se pare că şoferul a coborât, s-a interesat de starea lui şi a spus că este bine”, a declarat, pentru „Replica”, Liliana Svinarciuc, directorul Liceului Teoretic Decebal din Constanța. Însă, dacă părinţii elevului vor depune plângere sau în cazul în care cadrele medicale vor sesiza Poliţia, oamenii legii vor demara cercetările, iar şoferul riscă să se aleagă cu dosar de cercetare penală pentru părăsirea locului accidentului. În astfel de cazuri, chiar dacă pietonul spune că nu a păţit nimic, obligaţia şoferului este aceea de a anunţa Poliţia. În caz contrar, se poate ajunge la dosare penale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272