REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Un elicopter al armatei pakistaneze a dispărut în timp ce participa la operaţiuni de salvare

Un elicopter al armatei pakistaneze a dispărut în timp ce participa la operaţiuni de salvare

Replica API 2 august 2022 | 00:00 421

Un elicopter al armatei pakistaneze cu şase persoane la bord, printre care un ofiţer cu rang înalt, a dispărut, luni, în cursul operaţiunilor de salvare în faţa inundaţiilor devastatoare care au afectat sud-vestul Pakistanului, anunță armata.

"Un elicopter al armatei pakistaneze care participa la operaţiunile de salvare în legătură cu inundaţiile de la Lasbela, în Balochistan, a pierdut contactul" cu controlul de trafic aerian, a declarat armata pakistaneză într-un comunicat citat de AFP.

Potrivit sursei citate, printre pasageri se afla și "comandantul Corpului 12 care superviza operaţiunile de salvare în legătură cu inundaţiile din Balochistan". Nu au fost oferite detali despre circumstanţele dispariţiei aparatului.

Comandantul, generalul-locotenent Sarfraz Ali, este cel mai înalt responsabil al armatei în regiune şi unul dintre cei mai înalţi gradaţi din armata pakistaneză.

"Poliţia locală, armata şi serviciile de urgenţă sunt în căutarea elicopterului", a declarat pentru AFP un responsabil al poliţiei locale, notează Agerpres.

Premierul Shehbaz Sharif, care a vizitat luni provincia pentru a inspecta operaţiunile de salvare, a descris incidentul drept "alarmant", adresând pe Twitter rugăciunile "întregii naţiuni" pentru "întoarcerea acestor copii ai ţării care au venit să ajute victimele inundaţiilor".

Armata este cea mai puternică instituţie din Pakistan, iar autorităţile civile se bazează foarte mult pe ea atunci când au loc dezastre naturale precum inundaţii sau cutremure.

Inundaţiile provocate de muson au ucis cel puţin 478 de persoane de la jumătatea lui iunie, dintre care cel puţin 136 numai în Balochistan. Potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108