rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 9 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Un fost ANGAJAT la APELE ROMÂNE și-a RIDICAT ILEGAL terasă în Costinești

Constantin Mitrenca este un cunoscut afacerist de la malul mării, el dezvoltând mai multe baruri, terase și restaurante pe litoral. Totodată, potrivit informațiilor noastre, el a lucrat în cadrul ABADL până acum vreo 5 ani. Între acestea se află și Terasa Charm din Costinești, imobil achiziționat în 2014 și reabilitat. În urma unui control s-a constatat că renovările nu au respectat anumite standarde, motiv pentru care Mitrenca a demarat procedura de intrare în legalitate, a obținut certificat de urbanism, dar și autorizație de construire de la Primăria Costinești. Însă, iată că acum, la plângerea unui vecin, s-a sesizat și prefectul, iar instanța de fond a anulat autorizația de construire. Printre nereguli ar fi că zona este una protejată. În cauză urmează a se judeca apelul.

Mitrenca și afacerile

Constantin Mitrenca este asociat unic și administrator la SC Mitcos Art SRL, cu domeniul de activitate: baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor. Firma în cauză are mai multe puncte de lucru, inclusiv municipiul Constanța, Mangalia, Olimp, Costinești, dar și pe sectoare pe plajă. Mitrenca mai este asociat și la Elimar Litoral SRL (98%), alături de Gheorghe Mitrenca (2%).

Terasa Charm și neregulile

Mitcos Art SRL a solicitat emiterea certificatului de urbanism și a autorizației de construire ca urmare a faptului că în urma unui control efectuat de către Primăria Costinești a fost întocmit procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 5082/07.08.2018, prin care s-a constatat că două corpuri au fost amenajate și extinse cu o terasă acoperită de 99 m.p., iar un al treilea corp a fost supraetajat cu o construcție de aproximativ 57 m.p. și extins cu o terasă acoperită și parțial închisă de 140 m.p., totodată dispunându-se și oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate în termen de 90 de zile, iar în caz contrar desființarea construcțiilor nelegale și aducerea imobilului la starea inițială conform actului de vânzare cumpărare din 2014 și a documentației cadastrale.

Pârâtul, adică reprezentantul Mitcos Art SRL, a menționat că, după ce a cumpărat imobilul, în 2014, a amenajat construcțiile în vederea desfășurării activității de alimentație publică - bar/restaurant, locația functionând sub numele de "Terasa Charm", în baza autorizațiilor de funcționare emise anual de Primăria Costinești și a celorlalte avize și autorizații necesare, inclusiv din partea ABADL. Apoi, la data de 7.08.2018 a avut loc un control, ocazie cu care inspectorii Primăriei au constatat existența teraselor, apreciate ca modificări ale construcției inițiale, neautorizate și au dispus intrarea în legalitate. S-a menționat că, de bună credință, el a înțeles că trebuie sa remedieze aspectele semnalate, respectiv să obtină autorizație de la Primărie pentru modificările observate de inspectori și astfel a obtinut Certificatul de urbanism nr. 509/27.08.2018 și a demarat procedura în vederea autorizării, obținând avizele și autorizațiile necesare, conform cerințelor din Certificatul de urbanism. După ce a depus documentația astfel cum a fost solicitată, a obținut Autorizația de construire pentru intrare în legalitate nr. 194/01.08.2019.

Teren situat în limitele zonei de supraveghere arheologică

Însă, același vecin a mai depus o plângere la Inspectoratul de Stat în Construcții, solicitând anularea autorizației. În urma controlului au fost constatate mai multe nereguli, între care și faptul că, în Certificatul de Urbanism nu se menționează restricții/regim special stabilite prin PUG și RLU aferent. În conformitate cu planșa Reglementări Urbanistice - Zonificare din PUG, terenul ce face obiectul emiterii CU este situat în zona de interdicție de construire (50 m de la limita mării - conform OUG nr. 202/2002 și Legea nr. 280/2003) și pe limita dintre aceasta și zona tampon conform Legii nr. 597/2001=100 m de la linia falezei, care se referă la: "se interzice construirea în banda litorală cu lățimea de 50 m de la linia apei sau măsurat 10 m în spatele crestei falezei amenajate, care constituie și domeniul public al statului" și se interzice construirea în zona de mal în care este activ fenomenul de eroziune și în cel care se rezervă pentru amenajarea unei faleze taluzate și a altor lucrări de protecție a malului, inclusiv a unui pietonal în lungul malului. Conform cap. 2 pct.2.3 și 2.4 din RLU aferent PUG pentru Zona functională Faleză se instituie: "interdicții temporare până la realizarea taluzării falezei pe toata lungimea situat în teritoriul administrativ și interdictii permanente: se interzice orice fel de intervenție pe faleza amenajată sau în zona adiacenta care să pericliteze stabilitatea malului." De asemenea, în Certificatul de Urbanism nu se mentionează restricții/servituți stabilite prin PUG și RLU aferent. Conform planșei Reglementări Urbanistice - Zonificare din PUG terenul este situat în limitele zonei de supraveghere arheologică.

Tribunalul a dispus anularea autorizației de construire

” Admite acţiunea principală formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Constanţa şi pe cea conexă formulată de reclamantul Costea-Corin Dănescu în contradictoriu cu pârâţii Primarul Comunei Costineşti, Comuna Costineşti şi Mitcos Art S.R.L. Dispune anularea autorizaţiei de construire nr. 194/01.08.2019, emisă de Primarul Comunei Costineşti. Cu recurs în termen de 15 zile, ce se va depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de contencios administrativ şi fiscal”, potrivit minutei judecătorești. Decizia nu a fost definitivă și a fost înregistrat apelul, urmând a se stabili termenul.

Liliana IONIȚĂ

miercuri, 24 februarie 20216926
Comentarii

013Gigi(26 feb 12:23)
Cand vorbiti de Costa sa va clatiti gura cu aghiasma voi astia care nu aveti curajul sa va spuneti numele real fetitelor
113. aladin(25 feb 23:19)
sa io sugeti lu Mitrenca pana va saturati invidiosilor!!voi sunteti semianalfabeti va roade invidia ca nu puteti sa l ajungeti nici pe el nici pe toti machidonii!!!
014Sunshine(25 feb 01:13)
Invidia si frustrarea se afla in majoritatea comentariilor.
013Mihai jaga(24 feb 21:44)
Ai draq invidiosi
133Gicu(24 feb 21:39)
Ii curge buza cum ii atarna limba dupa turiste ii plac minorele dupa mecla de cioban nespalat analfabet
59Romanca(24 feb 20:24)
Armanul nu cheariii Bravo lui
63Jaga mihaila(24 feb 15:42)
Eu l am facut afacerist pe vacarul asta din Ovidiu
36Pentru homosexual(24 feb 14:58)
Cu acordul betivanului de Cristea fost primar si-a permits sa construiasca. Cu acceptul tacit al sefului de post Costinesti umbla beat la volan ca si Cristea. Bravo domnului avocat care nu sa lasat intimidat de Cristea si face curat pe Faleza Soarelui.
45ADEVARU(24 feb 14:01)
Daca tot ziceti de make si se angajaza cum se angajaza oare cui le dau spaga???la romanii boschetari care sunt in functii politice!!!jos romani sus la putere make ca sa mearga tara bine!! Fura si make dar parca nu ca romanii mai ramane ceva!!
614DNA(24 feb 11:24)
Sora lu Mitrenca trebuie dusa putin la arest si zice singura toate combinatiile de la Apele Romane.
016Foarte clar(24 feb 10:14)
Cine mai construieste la mai putin 50 m de creasta, de malul marii , insemana ca construieste abuziv, fara autorizatie si trebuie demolat totul, iar cei care dau astfel de autorizatii din primarie sau care tolereaza astfel de constructii trebuiesc bagati urgent la puscarie si sa raspunda cu toata averea . Stopati constructiile pe faleza ! Penalilor !
419Oras de 2 lei(24 feb 10:01)
Toti machedonii si toti analfabetii. Si Fagadica fara frica este rasa de machedon. Cum dracului credeti ca au ajuns unde sunt. Machedoni cu machedoni. Noi ne racim gura si ei ne fura. I se rupe lu Mitrenca de ziare. Aia sta in fotoliu multumita ca are bonus la salariu, el ii da bonusurile prin sorela si tot asa. De ce nu se ancheteaza si asta... Nu ar strica putin jurnalism de investigatie. La Apele Aromane sunt oameni care stiu multe dar nu au cui spune. Le este si frica si nu au siguranta anonimatului sau protectiei.
522Dr. Justice(24 feb 09:35)
Nu este zi fara un articol despre un machidon imputit si semianalfabet, copil de cioban, angajat de ta-su pe spaga grea te miri pe la ce regie, care ori si-a facut terasa ilegal ori face contrabanda, ori scuipa femei pe strada. Romani, chiar nu intelegeti unde este problema si cine trebuie readus pa locul lui? Machidonii trebuie sa ramana ciobani, soferi si ospatari, asta pe este conditia oricati bani au facut si cum i-au obtinut.
415cristi(24 feb 08:37)
ne calaresc machedoni
330anonim(24 feb 08:35)
Sa nu fim informati gresit. Mitrenca a lucrat in marketing sub directa coordonare a Adelei Mihalcea. La marketing se fac contractele de plaje. Surioara lui Mitrenca este sub directa protectie a directoarei economice in contabilitate. Faceti si voi legatura. Ca sa nu iasa discutii pentru ca respectivii aveau prea multe sectoare de plaje a fost facuta intelegerea cu demisia acestuia. Ca sa intelegeti cum stau lucrurile la Apele Aromane.
618Homosexual(24 feb 08:28)
Are fata de cioban parvenit , cu fata asta de om batran cum a reusit asta sa faca terasa si ilegala
616Constantean(24 feb 08:13)
Ce fata de borat are !!!
320Stelu(24 feb 08:00)
Buldozerul basculanta de pamant si gata.
mai mult...Replica
8 mar 20:13ReplicaLegea BUGETULUI şi cea a asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, PROMULGATE

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea bugetului de stat pe anul 2021, a anunţat Administraţia...693

9 mar 00:33ReplicaUtilnavorep-ul lui MITREA a pus mâna pe parcul AUTO al PORTULUI Constanța2104
9 mar 22:22ReplicaAdriana ARGHIRESCU a ajuns consilier la cabinetul unui secretar de stat la Ministerul Economiei1147
9 mar 00:28ReplicaCUM încalcă un TAXIMETRIST REGULILE de CIRCULAȚIE! VIDEO

Cu taximetriştii din Constanţa nu-i de glumă! Pe bulevardul Mamaia, şoferul unui taxi a fost la un pas de a provoca...710

9 mar 00:27ReplicaA PIERDUT locul de CONSILIER LOCAL pentru că nu și-a PLĂTIT COTIZAȚIA1813
9 mar 00:00ReplicaINCENDIU la un SPITAL din Craiova: trei MEDICI și-au RUPT picioarele, au SĂRIT de la etaj. VIDEO1443
9 mar 00:24ReplicaBĂTUTĂ de fostul SOȚ, în sala de sport, de față cu copiii

O constănțeancă a solicitat emiterea unui ordin de protecție împotriva fostului soț, sătulă fiind de certurile...985

9 mar 22:35ReplicaDe la SPARGERI de LOCUINȚE și FURT de FIER VECHI, în AREST PREVENTIV558
9 mar 00:22ReplicaEste nevoie de OXIGEN la Spitalul de la Palazu Mare552
9 mar 00:21ReplicaCONDAMNAT, după ce a încercat să VÂNDĂ DROGURI unor POLIȚIȘTI

Un tânăr constănțean a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de...830

9 mar 22:39ReplicaLa MANGALIA NU mai sunt LOCURI la ATI675
9 mar 00:00ReplicaTreceri de pietoni iluminate. CHIȚAC: Am venit la primărie să rezolv tot ce s-a ignorat1202
Vremea
1.6°1.6° - 3.4° marţi, 9 martie 2021
ConstanțaUmiditate: 76%
Vânt: 8.31 m/s
Presiune: 1020 milibari

Loto
6/49273102959
5/402052173828
joker1418131242
Horoscop
mai mult...SPSportRT
9 mar 00:00SportFC Voluntari vs Dinamo București 1-1 / Oaspeții nu au reușit să obțină victoria în superioritate numerică

Chiar dacă a jucat în superioritate numerică din minutul 60, Dinamo București nu a reușit să obțină victoria pe...88

9 mar 07:46SportFC Argeș vs Poli Iași 2-1 / "Dublă" pentru Malele

...91

9 mar 00:00SportIrina Begu, învinsă în două seturi de Garbine Muguruza

Aventura Irinei Begu s-a încheiat rapid la turneul WTA 1000 de la Dubai, sportiva noastră fiind învinsă, scor 6-3,...102

9 mar 00:00SportSorana Cîrstea, în turul doi la Dubai - Ce adversară va avea în următorul meci

Sorana Cîrstea (67 WTA) s-a calificat, luni, în turul doi al turneului WTA 1000 de la Dubai. Sportiva noastră a...268

Local
9 mar 22:44LocalPERCHEZIŢII la HOŢII de FIER VECHI

Polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au identificat 3 bărbați, cu vârste...857

9 mar 00:02LocalSCANDAL SÂNGEROS, între doi tineri, la Năvodari. Unul a fost ÎNJUNGHIAT în ABDOMEN

Atas sângeros la Năvodari. Un tânăr de aproximativ 18 ani a fost înjunghiat în abdomen, pe strada Mării, numărul...3681

9 mar 22:45LocalAlte SOCIETĂŢI, AMENDATE pentru PETRECERI şi pentru FUMAT în SPAŢII ÎNCHISE

1351

9 mar 22:46LocalCoronavirus - CNSU: Limită de incidență mai mare de 1,5, la Târguşor

În cadrul CJSU, a fost votată hotărârea nr. 36 care prevede reevaluarea și încadrarea ratei de incidență pentru...314

9 mar 22:44LocalIPS Teodosie, despre posibila închidere a Bisericii: 'Noi ne vom ține rânduiala!'

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, susține că autoritățile nu vor închide bisericile din Constanța din cauza...611

9 mar 22:47LocalCampanie de vaccinare anti-COVID: 43.458 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID informează că în ultimele 24 de ore au fost administrate 43.458 de...351

9 mar 22:45LocalCOVID-19: 58 de NOI CAZURI de INFECTARE în Constanţa, 2280 în țară

Pe teritoriul României, până luni, 8 martie, au fost confirmate 830.563 de cazuri de persoane infectate cu noul...878

9 mar 00:03LocalVEŞTI BUNE! SCĂDERE a INCIDENŢEI pe MUNICIPIU până la 2,63

Potrivit informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Constanța, rata de infectare la nivelul județului...2631

9 mar 22:43LocalPolițiștii constănțeni, acțiune specială de 8 martie

786

Politică
9 mar 20:46PoliticăOrban: Nu există blocaj în coaliție pe TVR, Radio și Avocatul Poporului

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat luni că în coaliția de guvernare nu există un blocat pe împărțirea...324

9 mar 20:45PoliticăKlaus Iohannis a semnat Acordul prin care România împrumută peste 4 miliarde de euro

Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 95/2020 pentru modificarea...1138

9 mar 20:44PoliticăVoiculescu: Dacă lucrurile merg aşa în continuare, nu putem exclude alte restricţii

474

Interviuri
6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...1452

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...3600

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

5737

3 mar 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Dacă vom fi ATENȚI, putem sta la o TERASĂ de PAȘTE! Video

Prefectul Silviu Iulian Coșa a fost prezent în studioul Replica de Constanța, iar în cadrul interviului a vorbit...1764

26 feb 00:06InterviuriCHELARU, primarul din Năvodari: NU avem BUGET, dar toată lumea vrea proiecte NOI! Video!

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a...2030

26 feb 23:57InterviuriTeo HIRA, directorul RAEDPP: Am preluat o NAVĂ BLOCATĂ pe un banc de nisip, cu un management DEFECTUOS! Video

3365

Monden
9 mar 00:00MondenReacţii după interviul TV acordat de cuplul Harry-Meghan jurnalistei Oprah Winfrey

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, au acordat duminică seară jurnalistei americane de televiziune Oprah Winfrey...271

9 mar 00:00MondenHarry şi Meghan aşteaptă o fetiţă

Ducele şi ducesa de Sussex, Harry şi Meghan, aşteaptă o fetiţă, au dezvăluit ei în cursul interviului difuzat...232

9 mar 00:00MondenMeghan a acuzat familia regală britanică de rasism şi că a împins-o la un pas de sinucidere

239

9 mar 00:00MondenTaylor Swift şi Harry Style, printre artiştii care vor cânta la gala premiilor Grammy 2021

Taylor Swift şi Harry Style se numără printre artiştii invitaţi să susţină recitaluri la gala de decernare a...202

9 mar 00:00MondenAnimaţia ''Raya and the Last Dragon'' a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

Cel mai recent film de animaţie lansat de studioul Disney, "Raya and the Last Dragon", a debutat pe primul loc în...200

9 mar 00:00MondenCritics Choice Awards 2021: Filmul „Nomadland“ şi serialul „The Crown“, marii câştigători ai galei

209

Mapamond
9 mar 00:00MapamondEMA: Autorizarea în regim de urgenţă a vaccinului Sputnik V este ca şi cum ai juca ruleta rusească

Preşedinta consiliului de administraţie al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), Christa Virtumer-Hoche, a...204

9 mar 00:00MapamondAustralia: Sute de femei condamnă violenţa şi cer o mai mare egalitate de gen la locul de muncă

Sute de muncitori, în mare parte femei, s-au adunat în faţa clădirilor guvernamentale din Sydney pentru a condamna...213

9 mar 18:57MapamondSuedia a condamnat o femeie pentru răpirea şi ducerea fiului ei în zona controlată de jihadişti în Siria

203

9 mar 00:00MapamondItalia autorizează vaccinul AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani

Ministerul Sănătăţii italian a autorizat luni administrarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei AstraZeneca şi la...214

9 mar 00:00MapamondFinlanda va închide temporar cafenelele şi restaurantele

Finlanda va intra într-o carantină pentru trei săptămâni, după ce parlamentul a aprobat luni o propunere...213

9 mar 00:16MapamondViolenţa de gen continuă să reprezinte un flagel în întreaga Europă

196

Sănătate
9 mar 00:00SănătateTrucuri noi pentru abandonarea fumatului

Nu ești prea sigur cum poți să renunți la fumat? Încearcă una sau mai multe dintre aceste noi modalități de a...236

9 mar 00:00SănătateCe băuturi scad apetitul și când să le bei

Dacă vrei să slăbești, dar te confrunți cu pofta excesivă de mâncare, apelează la câteva băuturi din...217

9 mar 00:00SănătateStudiu: Consumul de carne favorizează îmbătrânirea arterelor

208

9 mar 00:00SănătateBuze învinețite: cauze, diagnostic și tratament

În anumite situații medicale, oamenii pot avea o nuanță albăstruie a buzelor. Buzele albastre pot fi o formă de...203

9 mar 00:00SănătateUnghiile: ce anomalii pot apărea și cum se tratează?

Anomaliile unghiilor - cum ar fi petele, decolorarea sau schimbarea formei acestora - pot rezulta din leziuni,...218

9 mar 00:00SănătateDieta lichidă: recomandări, beneficii și riscuri

O dietă complet lichidă înseamnă că o persoană nu mănâncă alimente solide și consumă numai lichide, cum ar fi...204

9 mar 00:00SănătateBiopsia ganglionului santinelă în cancerul mamar

Cancerul mamar reprezintă o problema majoră de sănătate publică și unul dintre principalele trei neoplazii la...203

9 mar 18:28SănătateTotul despre vitamina D şi eczemele la copii

Se pare că vitamina D ușurează simptomele dermatitei atopice (numită și eczemă), la copii, potrivit unor noi...207

9 mar 00:00SănătateScrâșnitul dinților la copii: de ce apare și cum se poate trata?

192

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT