REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un fost ANGAJAT la APELE ROMÂNE și-a RIDICAT ILEGAL terasă în Costinești

Un fost ANGAJAT la APELE ROMÂNE și-a RIDICAT ILEGAL terasă în Costinești

Replica API 24 februarie 2021 | 23:00 9399

Constantin Mitrenca este un cunoscut afacerist de la malul mării, el dezvoltând mai multe baruri, terase și restaurante pe litoral. Totodată, potrivit informațiilor noastre, el a lucrat în cadrul ABADL până acum vreo 5 ani. Între acestea se află și Terasa Charm din Costinești, imobil achiziționat în 2014 și reabilitat. În urma unui control s-a constatat că renovările nu au respectat anumite standarde, motiv pentru care Mitrenca a demarat procedura de intrare în legalitate, a obținut certificat de urbanism, dar și autorizație de construire de la Primăria Costinești. Însă, iată că acum, la plângerea unui vecin, s-a sesizat și prefectul, iar instanța de fond a anulat autorizația de construire. Printre nereguli ar fi că zona este una protejată. În cauză urmează a se judeca apelul.

Mitrenca și afacerile

Constantin Mitrenca este asociat unic și administrator la SC Mitcos Art SRL, cu domeniul de activitate: baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor. Firma în cauză are mai multe puncte de lucru, inclusiv municipiul Constanța, Mangalia, Olimp, Costinești, dar și pe sectoare pe plajă. Mitrenca mai este asociat și la Elimar Litoral SRL (98%), alături de Gheorghe Mitrenca (2%).

Terasa Charm și neregulile

Mitcos Art SRL a solicitat emiterea certificatului de urbanism și a autorizației de construire ca urmare a faptului că în urma unui control efectuat de către Primăria Costinești a fost întocmit procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 5082/07.08.2018, prin care s-a constatat că două corpuri au fost amenajate și extinse cu o terasă acoperită de 99 m.p., iar un al treilea corp a fost supraetajat cu o construcție de aproximativ 57 m.p. și extins cu o terasă acoperită și parțial închisă de 140 m.p., totodată dispunându-se și oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate în termen de 90 de zile, iar în caz contrar desființarea construcțiilor nelegale și aducerea imobilului la starea inițială conform actului de vânzare cumpărare din 2014 și a documentației cadastrale.

Pârâtul, adică reprezentantul Mitcos Art SRL, a menționat că, după ce a cumpărat imobilul, în 2014, a amenajat construcțiile în vederea desfășurării activității de alimentație publică - bar/restaurant, locația functionând sub numele de "Terasa Charm", în baza autorizațiilor de funcționare emise anual de Primăria Costinești și a celorlalte avize și autorizații necesare, inclusiv din partea ABADL. Apoi, la data de 7.08.2018 a avut loc un control, ocazie cu care inspectorii Primăriei au constatat existența teraselor, apreciate ca modificări ale construcției inițiale, neautorizate și au dispus intrarea în legalitate. S-a menționat că, de bună credință, el a înțeles că trebuie sa remedieze aspectele semnalate, respectiv să obtină autorizație de la Primărie pentru modificările observate de inspectori și astfel a obtinut Certificatul de urbanism nr. 509/27.08.2018 și a demarat procedura în vederea autorizării, obținând avizele și autorizațiile necesare, conform cerințelor din Certificatul de urbanism. După ce a depus documentația astfel cum a fost solicitată, a obținut Autorizația de construire pentru intrare în legalitate nr. 194/01.08.2019.

Teren situat în limitele zonei de supraveghere arheologică

Însă, același vecin a mai depus o plângere la Inspectoratul de Stat în Construcții, solicitând anularea autorizației. În urma controlului au fost constatate mai multe nereguli, între care și faptul că, în Certificatul de Urbanism nu se menționează restricții/regim special stabilite prin PUG și RLU aferent. În conformitate cu planșa Reglementări Urbanistice - Zonificare din PUG, terenul ce face obiectul emiterii CU este situat în zona de interdicție de construire (50 m de la limita mării - conform OUG nr. 202/2002 și Legea nr. 280/2003) și pe limita dintre aceasta și zona tampon conform Legii nr. 597/2001=100 m de la linia falezei, care se referă la: "se interzice construirea în banda litorală cu lățimea de 50 m de la linia apei sau măsurat 10 m în spatele crestei falezei amenajate, care constituie și domeniul public al statului" și se interzice construirea în zona de mal în care este activ fenomenul de eroziune și în cel care se rezervă pentru amenajarea unei faleze taluzate și a altor lucrări de protecție a malului, inclusiv a unui pietonal în lungul malului. Conform cap. 2 pct.2.3 și 2.4 din RLU aferent PUG pentru Zona functională Faleză se instituie: "interdicții temporare până la realizarea taluzării falezei pe toata lungimea situat în teritoriul administrativ și interdictii permanente: se interzice orice fel de intervenție pe faleza amenajată sau în zona adiacenta care să pericliteze stabilitatea malului." De asemenea, în Certificatul de Urbanism nu se mentionează restricții/servituți stabilite prin PUG și RLU aferent. Conform planșei Reglementări Urbanistice - Zonificare din PUG terenul este situat în limitele zonei de supraveghere arheologică.

Tribunalul a dispus anularea autorizației de construire

” Admite acţiunea principală formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Constanţa şi pe cea conexă formulată de reclamantul Costea-Corin Dănescu în contradictoriu cu pârâţii Primarul Comunei Costineşti, Comuna Costineşti şi Mitcos Art S.R.L. Dispune anularea autorizaţiei de construire nr. 194/01.08.2019, emisă de Primarul Comunei Costineşti. Cu recurs în termen de 15 zile, ce se va depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de contencios administrativ şi fiscal”, potrivit minutei judecătorești. Decizia nu a fost definitivă și a fost înregistrat apelul, urmând a se stabili termenul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Teapa mare sa lucrati la acesti oameni! Muncesti si nu primesti niciun ban. Esti chinuit mai ceva ca un animal!
2
0
Ala in pielea goala cu spatele e omul sau asta cu geaca din bazar ca nu inteleg ce mai e pe aici am mancat acolo mancare stricata beahhh scumpa
2
0
Cand vorbiti de Costa sa va clatiti gura cu aghiasma voi astia care nu aveti curajul sa va spuneti numele real fetitelor
15
1
sa io sugeti lu Mitrenca pana va saturati invidiosilor!!voi sunteti semianalfabeti va roade invidia ca nu puteti sa l ajungeti nici pe el nici pe toti machidonii!!!
14
5
Invidia si frustrarea se afla in majoritatea comentariilor.
15
3
Ai draq invidiosi
14
2
Ii curge buza cum ii atarna limba dupa turiste ii plac minorele dupa mecla de cioban nespalat analfabet
4
15
Armanul nu cheariii Bravo lui
10
6
Eu l am facut afacerist pe vacarul asta din Ovidiu
3
7
Cu acordul betivanului de Cristea fost primar si-a permits sa construiasca. Cu acceptul tacit al sefului de post Costinesti umbla beat la volan ca si Cristea. Bravo domnului avocat care nu sa lasat intimidat de Cristea si face curat pe Faleza Soarelui.
9
5
Sora lu Mitrenca trebuie dusa putin la arest si zice singura toate combinatiile de la Apele Romane.
15
8
Cine mai construieste la mai putin 50 m de creasta, de malul marii , insemana ca construieste abuziv, fara autorizatie si trebuie demolat totul, iar cei care dau astfel de autorizatii din primarie sau care tolereaza astfel de constructii trebuiesc bagati urgent la puscarie si sa raspunda cu toata averea . Stopati constructiile pe faleza ! Penalilor !
19
0
Toti machedonii si toti analfabetii. Si Fagadica fara frica este rasa de machedon. Cum dracului credeti ca au ajuns unde sunt. Machedoni cu machedoni. Noi ne racim gura si ei ne fura. I se rupe lu Mitrenca de ziare. Aia sta in fotoliu multumita ca are bonus la salariu, el ii da bonusurile prin sorela si tot asa. De ce nu se ancheteaza si asta... Nu ar strica putin jurnalism de investigatie. La Apele Aromane sunt oameni care stiu multe dar nu au cui spune. Le este si frica si nu au siguranta anonimatului sau protectiei.
21
5
Nu este zi fara un articol despre un machidon imputit si semianalfabet, copil de cioban, angajat de ta-su pe spaga grea te miri pe la ce regie, care ori si-a facut terasa ilegal ori face contrabanda, ori scuipa femei pe strada. Romani, chiar nu intelegeti unde este problema si cine trebuie readus pa locul lui? Machidonii trebuie sa ramana ciobani, soferi si ospatari, asta pe este conditia oricati bani au facut si cum i-au obtinut.
24
5
ne calaresc machedoni
16
4
Sa nu fim informati gresit. Mitrenca a lucrat in marketing sub directa coordonare a Adelei Mihalcea. La marketing se fac contractele de plaje. Surioara lui Mitrenca este sub directa protectie a directoarei economice in contabilitate. Faceti si voi legatura. Ca sa nu iasa discutii pentru ca respectivii aveau prea multe sectoare de plaje a fost facuta intelegerea cu demisia acestuia. Ca sa intelegeti cum stau lucrurile la Apele Aromane.
31
4
Are fata de cioban parvenit , cu fata asta de om batran cum a reusit asta sa faca terasa si ilegala
19
7
Ce fata de borat are !!!
17
6
Buldozerul basculanta de pamant si gata.
21
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367