REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Un fost consilier județean „aranja“ lucrurile la RAR Tulcea

Un fost consilier județean „aranja“ lucrurile la RAR Tulcea

Victor ROTARU 19 decembrie 2023 | 00:00 6341

Înainte de a ajunge membru al Consiliului Județean Tulcea, fiind ales de către cetățeni pentru perioada 2016-2020, Doru Paltarac a fost angajat la RAR Tulcea, acolo unde nu a fost chiar cel mai „cuminte” angajat, în 2015 acesta intrând în vizorul oamenilor legii, fiind bănuit că, în schimbul unor sume de bani, acesta ar „da o mână de ajutor” oamenilor care nu aveau toate lucrurile necesare obținerii unui aviz favorabil din partea RAR Tulcea. 

Un fost consilier judetean „aranja“ lucrurile la RAR TulceaDoru Paltarac

Totul s-a întâmplat pe 29 septembrie 2015, în jurul orei 10:00, atunci când investigatorul sub acoperire s-a deplasat la sediul RAR – reprezentanța Tulcea pentru a obține certificatul de autentificare la un autoturism pentru care nu avea programare. La sediul RAR investigatorul a luat legătura cu Doru Paltarac căruia i-a comunicat scopul deplasării sale dar şi faptul că nu are programare pentru autoturismul cu care a venit şi ar dori să folosească o programare anterioară făcută pentru un alt autoturism. Paltarac i-a comunicat investigatorului faptul că are nevoie de aprobare de la șeful reprezentanței. După aprobarea cererii de către șeful reprezentanței Tulcea a RAR, investigatorul s-a întors la Doru Paltarac i-a înmânat documentele şi i-a comunicat că va fi atent pentru serviciile efectuate. 

După ce autoturismul a fost introdus în hala de revizie, respectiv în timp ce aştepta în curtea RAR, investigatorul a purtat discuţii cu un bărbat care avea certificatul de înmatriculare reţinut de poliţie pentru sisteme de iluminare neomologate, și care i-a mai transmis faptul că i-a oferit suma de 100 de lei inginerului Doru Paltarac pentru a-i fi trecute cu vederea anumite defecţiuni ale autoturismului cu ocazia efectuării inspecţiei tehnice. După aproximativ 30 de minute, autoturismul investigatorului a fost scos din hala de revizie de către un angajat RAR care i-a comunicat faptul că nu a luat banii lăsați anterior de investigator în scrumiera autoturismului şi să aştepte până la ora 15:00 pentru a-şi ridica certificatul de autentificare. 

Un fost consilier judetean „aranja“ lucrurile la RAR TulceaRAR Tulcea

În această situaţie, investigatorul l-a abordat pe Doru Paltarac, respectiv i-a făcut semn să îl urmeze în spatele clădirii principale unde i-a oferit suma de 200 de lei drept mulțumire pentru serviciile oferite de RAR, Paltarac a exprimat „hai mă, lasă mă” însă a luat banii din mâna investigatorului care totodată i-a solicitat să intervină pentru a obţine mai repede certificatul de autentificare întrucât nu poate aștepta până la ora 15:00. Doru Partalac a introdus în buzunar suma de 200 de lei oferită de investigator şi l-a asigurat pe acesta că se va implica pentru obţinerea urgentă a certificatului menţionat. După aproximativ 15 minute, investigatorul a fost strigat de către Doru Paltarac care l-a îndrumat către casierie pentru a-şi ridica certificatul de autentificare.

Magistrații din cadrul Tribunalului Tulcea au decis să înceteze procesul penal pornit împotriva lui Paltarac Doru, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale. Sentința nu este definitivă. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi taximetristii din Mangalia mergem numai la RAR Tulcea ca ei trec cu vederea neregulile, nu avem masina colata pe capota, nu avem tarifele afisate, nu avem indicative pe usa din spate nici statii de emisie
6
0
Noi cei care mergem zilnic in RAR Constanța sau Slobozia sun cui sa ii dăm dreptul să înmatriculăm toate TIGAILE non euro.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468