REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Un fost loc de joacă din Tomis Nord, maidan pentru tineri dubioşi. ‘Mai bine îl făceau parcare!’

Un fost loc de joacă din Tomis Nord, maidan pentru tineri dubioşi. ‘Mai bine îl făceau parcare!’

Replica API 4 iunie 2018 | 00:00 304

Sursă foto: Manta Nicu, Municipiul Constanţa, Facebook

Locuitorii cartierului constănţean Tomis Nord sunt indignaţi: un loc de joacă dezafectat, în aşteptarea reabilitării care urmează să fie realizată de administraţia locală, a devenit locul preferat de mai mulţi tineri din cartier, pentru a juca fotbal şi pentru a face gălăgie. Propunerea unuia dintre localnici, pe un grup de socializare de pe Facebook este ca, în loc de maidan pentru tineri cu atitudine dubioasă, zona respectivă ar fi mai bine transformată în parcare, mai ales că, şi la acest capitol, sunt probleme în cartier.

„E mai uşor să strici decât să construieşti. (...) Să nu vă audă urechile ce-i la gura lor seara când joacă fotbal. Doar trăim în România secolului 21. Alo, primăria, luaţi-vă măcar şi gardul şi lăsaţi loc de parcare”, este o parte din mesajul transmis de constănţean.

Reamintim că „Replica de Constanţa” relata, în urmă cu aproximativ o lună, despre dezafectarea spaţiului de joacă respectiv, după sesizarea unui cititor, când au fost ridicate elementele vechi, din fier.

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în zonele Tomis III - Tomis Nord sunt zece locuri de joacă, dintre care două vor dispărea. Au fost dezafectate elementele vechi de pe locurile de joacă de pe aleea Hortensiei (zona Peny Market), de pe strada Dispensarului bl. 24B-25C, de pe aleea Viitorului, bl. 5A – 4A, de pe strada Adamclisi, bl. P1 –P2 și aleea Heracleea – Făt Frumos, bl. S1-S3. Toate aceste locuri de joacă sunt prinse în prima etapă a proiectului și vor fi reamenajate. Urmează, tot în prima etapă, locurile de joacă de pe Bd. Tomis, bl. TAV5 (diagonală vaporaș) și cel de la Piațeta Badea Cârțan. Locul de joacă din Campusul Social Henry Coandă, realizat în 2013, este inclus în etapa a doua a proiectului de reamenajare, deocamdată fiind cuprins în programul curent de reparații.

În schimb, locurile de joacă de la intersecția străzilor Tulcei cu Ștefăniță Vodă și cel de pe strada Cișmelei, de la Biserica Sfinții Trei Ierarhi din Tomis Nord, vor fi dezafectate, din cauza situației juridice nefavorabile a terenurilor. De exemplu, terenul de lângă biserică a fost notificat spre retrocedare pe Legea 10/2001.

Florentina BOZÎNTAN

Citeşte şi: https://www.replicaonline.ro/galerie-foto-inca-un-loc-de-joaca-din-tomis-nord-a-fost-dezafectat-355175/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
omul a vrut sa spuna ca se intampla deranjari ale linistii si ordinii publice seara de seara in curtra institutiei pe care onor directorii o conduc.deci cand sunt incalcari ale legii..trebuie sa si raspunda.ei ca si manageri raspund de la accesul in liceu pana la ..notele de la bac! iar treaba cu salariile la care tu largule faceai referire,in sensul ca ce treaba are una cu alta,uite ca are...dar tu esti probabil un absolvent de la calinescu...nu ma mir ca nu ai inteles nimic...frustatule.Legatura este...Incompetenta nu face casa cu performanta .ai inteles retardule?
1
0
Frustratule, ce treaba are una cu alta? Unde nu-i cap....! Mananci....ca sa nu te plictisesti!
0
2
Eu vad ca inca sunt garaje in zona aia. Nu trebuiau scoase pana acum?!
4
0
Dupa unii, copiii nu mai au voie nici sa se joace. Era bun un teren mixt de minifotbal, basket, tenis,etc. Oricum nu mai exista asa ceva decat in curtile scolilor dar se pare ca si acestea deranjaza. Oricum acolo este situatia clara. Se va construi o cladire rezidentiala. A avut grija Mazare sa-l distribuie pe o anumita lege.
13
3
maidan e in curtea lic Calinescu seara de seara,se strange tot cartierul t nord la balamuc si chilabau...conducerea face greva sa le fie marite salariile,dar management ioc.,.pai cum conduceti liceul si educati elevii,asa salarii sa aveti..si asa cinci luni pe an nu muncit,plus sarbatori legale.i
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614