REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° ConstanÈ›a Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° ConstanÈ›a Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Un fost premier crede că SMURD poate funcţiona fără Arafat

Un fost premier crede că SMURD poate funcţiona fără Arafat

Virgil STOIAN 9 septembrie 2023 | 15:53 795

Europarlamentarul REPER Dacian CioloÅŸ a declarat sâmbătă, la Prima Tv, că SMURD poate funcÅ£iona ÅŸi fără ÅŸeful Departamentului pentru SituaÅ£ii de Urgenţă, Raed Arafat, “pentru că nimeni nu-i bătut în cuie”, conform news.ro.

Un fost premier crede ca SMURD poate functiona fara Arafat

CioloÅŸ, fost premier, a fost întrebat dacă are ce să îi reproÅŸeze lui Raed Arafat pentru intervenÅ£iile din ultimele luni.

„Are sau nu are o vină Raed Arafat, asta primul ministru trebuie să ne răspundă. Eu, în 2016 am făcut atunci o analiză după Colectiv, am luat niÅŸte măsuri. Obiectivul ÅŸi atunci pentru mine a fost să rezolvăm niÅŸte probleme, mai degrabă decât doar a găsi un Å£ap ispăşitor. Noi căutăm Å£api ispăşitori sau acari păuni, în loc să rezolvăm problemele sistematic. Deci, în cazul de faţă, în primul rând, ok, trebuie o analiză ÅŸi văzut cine e vinovat, că o fi Raed Arafat, că o fi altcineva din ierarhia unei anumite instituÅ£ii, OK, trebuie luate măsuri, dar nu-i suficient. Noi atunci, în 2016, dincolo de anumite demisii ÅŸi reorganizări instituÅ£ionale, am venit ÅŸi cu modificări de legislaÅ£ie ÅŸi cu măsuri pentru creÅŸterea performanÅ£ei serviciilor de securitate, de siguranţă care trebuiau să intervină în astfel de situaÅ£ii. Å¢ineÅ£i minte, am făcut atunci chiar niÅŸte exerciÅ£ii, după ce am modificat legislaÅ£ia ÅŸi am umblat ÅŸi la dotarea unor instituÅ£ii, să vedem ÅŸi cum funcÅ£ionează lucrurile pe teren în situaÅ£ii reale de risc”, a precizat CioloÅŸ.

Emoție și decizie

El a afirmat că trebuie să ne obiÅŸnuim ca cei care nu îÅŸi fac treaba să răspundă inclusiv cu poziÅ£ia.

“Eu cred că asta e problema mare a noastră, dincolo de tendinÅ£a pe termen scurt ÅŸi emoÅ£ională ÅŸi imediată de a căuta vinovaÅ£i, noi trebuie să ne obiÅŸnuim ca cei care nu-ÅŸi fac treaba să răspundă inclusiv cu poziÅ£ia, pentru că nimeni nu-i bătut în cuie pe o funcÅ£ie, indiferent că e o funcÅ£ie numită sau aleasă ÅŸi să fim obiÅŸnuiÅ£i să luăm astfel de decizii, dar să nu ne limităm la ele doar ca să treacă emoÅ£ia ÅŸi pe urmă să continuăm ca ÅŸi cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a completat europarlamentarul REPER.

Întrebat dacă SMURD poate funcÅ£iona fără Arafat, CioloÅŸ a răspuns: “Evident că poate să funcÅ£ioneze ÅŸi ar fi foarte grav să nu poată să funcÅ£ioneze. Nimeni nu e de neînlocuit într-o democraÅ£ie, unde mobilizezi, unde ai capacitatea să atragi ÅŸi să mobilizeze profesioniÅŸti ÅŸi să formezi în primul rând profesioniÅŸtii respectivi. Nimeni nu e de neînlocuit, nimeni nu e de înlocuit în mod foarte clar ÅŸi eu sunt convins, aÅŸa cum îl cunosc pe domnul Arafat, că nu domnul Arafat va spune contrariul. Dânsul e numit, e secretar de stat. Când e o numire politică, cel care îl numeÅŸte poate să îl ÅŸi retragă.”, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La noi dacaa merge ceva bine nu e ok, sa stricam tot in toata lumea asta se intamola si nenorociri incendii deraieri de trenuri surpari de poduri si drumuri inundatii ,noi trebuie sa gasim tapi ispasitori
1
0
SA RASPUNDA MATERIAL SAU PENAL DUPA CAZ. LA NOI II PLIMBA DINTR-O FUNCTIE IN ALTA, PANA SE PRESCRIE FAPTA.
5
2
Politicieni, cand nu sunt pe ciolan, toti stiu ce trebuie facut, ajunși la putere, uita instantaneu
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468