REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Un fost secretar de stat lansează ACUZAŢII GRAVE: Se fac controale cu dedicaţie, anumite firme ‘au protecţie’!

Un fost secretar de stat lansează ACUZAŢII GRAVE: Se fac controale cu dedicaţie, anumite firme ‘au protecţie’!

Replica API 5 septembrie 2019 | 00:00 991

Afacerea lui Marinescu, verificată de mai multe ori în ultimii 5 ani de inspectorii ITM Sibiu

Afacerea lui Marinescu, verificată de mai multe ori în ultimii 5 ani de inspectorii ITM Sibiu

Cristian Mihai Marinescu

Situaţie ingrată pentru un fost secretar de stat cu strânse legături la Constanţa! În ultimii 5 ani, afacerile lui Cristian Mihai Marinescu au fost vizitate în mai multe rânduri de Inspectoratul Teritorial de Muncă, iar de fiecare dată acesta a fost sancţionat. De fiecare dată însă, Marinescu a reacţionat, dând în judecată ITM. A obţinut în instanţă anularea unor amenzi, iar la ultimul control a decis că este cazul să facă mai mult: a lansat o serie de acuzaţii, printre care şi aceea că verificările se fac “cu dedicaţie”, în timp ce unele firme nu sunt niciodată “deranjate”, beneficiind de un soi de “protecţie”.

Cristian Mihai Marinescu a fost secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor, membru al Consiliului de Administraţie la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, membru în C.A. la Autoritatea Rutieră Română (ARR), membru în CA la CERONAV Constanţa, preşedintele comisiei de privatizare din cadrul Administraţiei Canalelor Navigabile SA Constanţa, preşedintele AGA de la CFR SA, preşedintele AGA de la GEI Palat CFR SA, preşedinte AGA la Telecomunicaţii CFR şi membru AGA la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Aşadar, are conexiuni la Constanţa, însă povestea controalelor “cu dedicaţie” au loc la Complexul turistic Păltiniş, acolo unde inspectorii ITM Sibiu au efectuat mai multe controale, în ultimii 5 ani. Verificarea de data recentă s-a înscris şi într-un cadru naţional – o campanie alături de Serviciul pentru Imigrări, pentru depistarea cetăţenilor străini angajaţi fără forme legale. Ca o paranteză, amintim că şi la Constanţa a avut loc o astfel de verificare, iar la Năvodari inspectorii au descoperit cetăţeni din Republica Moldova care nu respectau scopul declarat la intrarea în România și desfăşurau activităţi lucrative fără aviz de angajare.

Revenind la afacerea lui Marinescu şi la controlul de la Păltiniş, precizăm că verificarea s-a soldat doar cu descoperirea unei angajate care a declarat că este ospătar, deşi aceasta era încadrată ca zilier, iar ITM Sibiu a considerat că încadrarea este greşită. Această neconcordanţă, plus alte aspecte, au condus la o amendă de 10.000 de lei. Şi de această data, Marinescu a apelat la un avocat, pentru a contesta amenda. În plus, fostul secretar de stat a “bombardat” cu seszări ITM – structura central, pentru a aduce la cunoştinţă cazuri concrete de afaceri care nu sunt niciodată verificate de inspectori! De asemenea, Marinescu a pus la dispoziţie şi conversaţii din care reiese că anumiţi inspectori ITM îi spun că “au fost puşi” să îl verifice şi este îndrumat să îşi întrebe “colegii de la PSD” de ce!

Vom reveni.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si e foarte corect
0
0
Ati pus securistii personali sub nume inventate de desene animate,sa faca comenturi de 2 lei. Rusine
0
0
ochii albastri....
2
0
Ce va mirati esti membru PSD cotizezi si tu ceva la partid si partidul pe pune in functii inalte...fara competente fara studii...asta e tipul de ;;baiat destept;; clasic
2
1
Cu atatea functii sta undeva la program sau i-a doar salariile? Fizic nu are cum sa fie in atatea locuri
4
0
Nimic nou! S-a descoperit,acum, apa calda!? Totul e cu dedicatie!
10
0
Protectia anumitor firme impotriva controalelor se practica inca din anul 1990. Verificarile pe spagi in urma carora firmele ies curate la fel. Asa au facut averi unii comisari de la Garda Financiara care in prezent construiesc blocuri.
19
2
Asta cand mai muncea ,daca se ducea numai la toate sedintele si nu-i ajungea o luna.ANI doarme sa se outosesizeze,are voie mai mult de 3 consilii?
11
0
Cand suge din toate pozitiile cu age si consilii ,i se pare corect, probabil.Oare ce l recomanda de le vrea pe toate doar el?Lacomia! Hotilor !
11
2
Daca esti controlat si ai fost gasit nevinovat nu ai dece sa te plangi,iar despreceilalti care nu sunt controlati da nume.Cat despre posturile astea de membri AGA sau in cons.de administratie nu sunt altceva decat o gaselnita a partidelor politice scopul sau fiind furtul legal al banilor de la intreprinderile de stat.
13
0
Dar de controlalele de la DSVSA nu aminiti nimic, pentru ca au fost zeci de cazuri in ultimi 5 ani la dumneavoastra in care oamenii au plecat cu ambulanta din cauza toxi-infectiilor alimentare de la complexul ALPINA-CASI din Paltinis....
9
0
Fagadau are firme de marcaje in ct este a lui si mai are si altele dar nu le stiu
9
0
Are dreptate omul ! Firma Viralex Complex 2005 a fratilor Balan Virgil cu sediul in Costinesti,str.Tineretului,nr.108 ,firma favorita a primarului Cristea Traian la contractele directe ale primariei privind paraindaratul,cine are curaj sa o controleze ? De cel putin 8 ani nu au mai fost verificati de nici o institutie a statului la nici un cod CAEN cazare turism in vila cu sediul principal declarat,vanzari materiale de constructii :balastru ,pietris,nisip spalat,nisip de rau etc,pavele ,borduri ,contracte directe cu primaria Costinesti,vanzare porumb fiert-copt,vanzari cu amanuntul magazin..
9
0
Mai era vreo regie autonoma sau companie nationala in carte acest nesimtit nu era membru? Mai jegurilor de la PSD cind terminati odata cu golaneala asta?
30
2
Asa om PILICALIFICAT membru si sef in atatea AGA ...pai daca sugi de la 7 tate nu e normal sa dai parandaratu??? Asa ca controale...amenzi...etc
26
0
Pai respecta legea bai nene si pot sa vina oricat de multe controale
15
2
Ati distrus tara la Ocna cu voi
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218