REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Un HACKER CONSTĂNȚEAN, care ACȚIONA în ISRAEL, şi-a RECUNOSCUT FAPTELE!

Un HACKER CONSTĂNȚEAN, care ACȚIONA în ISRAEL, şi-a RECUNOSCUT FAPTELE!

Replica API 17 ianuarie 2022 | 12:15 11256

Românii sunt celebri în toată lumea pentru aptitudinile din domeniul informaticii. Dacă unii aleg să lucreze pentru NASA, alții aleg cealaltă cale devenind hackeri și carderi, golind conturile altor oameni. Din cea de-a doua tabără face parte și Valentin Gabriel Apostu care a încheiat un acord de recunoaștere al vinovăției cu DIICOT Constanța. Bărbatul este cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la punerea în circulație de valori falsificate, în formă continuată, complicitate la accesul ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, și complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanța au admis acordul de recunoaștere încheiat între Valentin Gabriel Apostu și DIICOT Constanța, urmând ca inculpatul să execute în final 3 ani închisoare cu suspendare. Sentința a fost dată pe 10 ianuarie 2022 și nu este definitivă

Cum s-a desfășurat operațiunea

La începutul anului 2019, pe raza municipiului Constanța a activat un grup infracțional organizat transfrontalier cu ramificații în alte state (Israel), grupare la care la scurt timp aderat inculpatul, în scopul săvârșirii de infracțiuni specifice pe linia compromiterii și fraudării de instrumente de plată electronică/carduri bancare la bancomate aflate pe teritoriul statului Israel, orașele Tel Aviv, Nahariya, Herzliya, Ierusalim etc., activități infracționale de prejudiciu, gruparea urmărind astfel obținerea de foloase materiale injuste, iar ca urmare a activităților infracționale din perioada martie 2019, membrii grupării au reușit producerea unui prejudiciu material în cuantum de peste 25.000 de shekeli (aproximativ 7000), doar din fraudarea unui număr de 15 carduri bancare aparținând unor cetățeni israelieni. Valentin Gabriel Apostu, împreună cu altă persoană, urmau să răspundă de partea fraudării efective a cardurilor bancare, respectiv utilizarea cardurilor falsificate cu ocazia retragerilor frauduloase de numerar la diferite bancomate din Tel Aviv, sens în care, s-au deplasat astfel din nou în Tel Aviv. Conducătorii grupului aveau să se întoarcă în țară cu 90.000 de shekeli (25.000 de euro). Valentin Gabriel Apostu se ocupa practic de scoaterea banilor din bancomate, cu o serie de carduri falsificate de alte persoane din grupul infracțional. Echipa formată din cei doi a produs un prejudiciu de 18.000 (4500 de euro) de șhekeli, un număr de 15 carduri falsificate, precum și banii obținuți în urma respectivelor retrageri frauduloase din Tel Aviv (7000 de euro).

Instanța a admis acordul de recunoaștere

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au admis acordul de recunoaștere constatând că în prezenta cauză sunt îndeplinite cerințele prevăzute de legiuitor pentru a dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere: pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 (trei) ani, inculpatul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an și acesta și-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trai pe vatrai nenica. Sa tot furi intelectual, ca puscarie fac doar fraierii, gainarii
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272