REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
12° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Un hoţ din Medgidia, spaima spaniolilor: îşi bătea victimele până le băga în spital

Un hoţ din Medgidia, spaima spaniolilor: îşi bătea victimele până le băga în spital

Replica API 28 octombrie 2019 | 10:53 299

Condamnat în Madrid, cerere să-și execute pedeapsa în România

Condamnat în Madrid, cerere să-și execute pedeapsa în România

În timp ce unii muncesc pe brânci, alții au ales o cale mult mai ușoară, dar deloc legală, de a face bani. Un individ din Medgidia, în vârstă de 35 de ani, se află de mai mulți ani în Spania. Nu și-a câștigat banul cu sudoarea frunții, preferând să fure și să tâlhărească oamenii, prin violență, pentru a-și îngroșa veniturile. Câțiva ani de zile a dus-o bine, însă anul trecut a fost condamnat, fiind încarcerat într-un penitenicar din Madrid. Cere să fie adus acasă, într-o închisoare din România iar asta pentru că în ţară închisoarea e mult mai blândă.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a solicitat magistraților să se dispună recunoașterea hotărârii judecătorești pronunțate de către autoritatea judiciară din Spania față de A. M. și executarea pedepsei aplicate de către instanța de judecată din Spania, într-un penitenciar din România. A fost condamnat anul trecut de autoritățile judiciare din Spania la pedeapsa de 1.836 zile închisoare pentru furt cu violență și intimidare (tâlhărie) și vătămare corporală.

Își bătea victimele până le băga în spital

În aprilie 2015, individul, împreună cu alți doi participanți, au încercat să sustragă bunuri prin efracție (forțarea închizătorii ușii de acces) dintr-un local amplasat în Madrid. Au fost, însă, surprinși și arestați de către o patrulă, însă, la scurt timp, a fost eliberat, judecat în libertate. Ulterior, a fopst condamnat la 6 lunic u suspendare. Nu s-a oprit aici, câteva luni mai târziu, în timp ce se afla într-un parc, prin exercitarea de violențe, aplicând unui bărbat lovituri cu picioarele în zona feței și a capului, a încercat să sustragă geanta care se afla în posesia persoanei ce însoțea victima. Cea din urmă a suferit un politraumatism cranian și facial, care a necesitat pentru însănătoșire asistență medicală de urgență și 5 zile îngrijiri medicale pentru vindecare. A fost judecat și pentru această faptă, în 2017 fiind condamnat tot la 6 luni închisoare, cu suspendare.

Anul trecut, în ianuarie, indiviodul din Medgidia, împreună cu un alt infractor, , au acostat o femeie aflată în zona unui restaurant din Madrid, intenționând să îi sustragă bunurile pe care le deținea aceasta. Au imobilizat-o și au împins-o, aceasta căzând pe sol. Ulterior, unul dintre participanți i-a pus genunchiul pe spate, ținând-o și de gât, iar celălalt i-a sustras geanta în interiorul căreia se afla un portmoneu, buletinul și permisul de conducere, cârdul de sănătate, cardul bancar, un telefon mobil marca Apple Iphone 7, suma de 85 euro și alte bunuri personale. Urmare acțiunilor de violență exercitate de către cei doi inculpați, victima a suferit leziuni, respectiv: rană în regiunea facială, contuzie la umărul drept și durere cervicală, gonalgie bilaterală, necesitând o primă asistență medicală. Iar infracțiunile au continuat. Pentru toate faptele, individul a fost condamnat, anul trecut, la 1.836 zile, însă pedeapsa vrea s-o execute în România. Curtea de Apel Constanța a admis solicitarea procurorilor de recunoaștere a hotărârii judecătorești pronunțate de către autoritatea judiciară din Spania față de A. M. și executarea pedepsei aplicate de către instanța de judecată din Spania, într-un penitenciar din România. Decizia este definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mwie la tigani,makedoni si moldoveni
0
0
sa putrezeasca gipsanul turc in inchisoarea din spania.Avem destui aici pe care.i ingrasam in pirnaie pe banii nostri.gigi
0
0
Lasati-l pe troglodit sa putrezeasca in inchisorile din Spania. Nu-l aduceti aici.
5
0
Din tot imperiul asta pe care la-au avut Spanioli nu le-a mai ramas nici o insula pustie unde sa il duca pe asta,pentru ca are antrenament omul se descurca el si acolo.
3
0
Sa ispaseasca pedeapsa in Spania!
4
0
Sigur e cioara din Ali baba
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212