REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un IMOBIL de pe strada General Manu, în VIZORUL PRIMĂRIEI!

Un IMOBIL de pe strada General Manu, în VIZORUL PRIMĂRIEI!

Replica API 18 aprilie 2021 | 00:06 4052

Centrul Constanţei este împânzit de clădiri vechi, fie abandonate, fie încă locuite şi aflate într-o stare avansată de degradare. De cele mai multe ori, aceste imobile oferă un aspect neîngrijit şi nesiguranţă atât cetăţenilor oraşului, cât şi turiştilor care ne vizitează. O astfel de clădire se află şi pe strada General Manu, ieşind în evidenţă prin exteriorul scorojit şi plin de graffiti. Proprietarii urmează să fie somați de Primăria Constanța.

Trecătorii ocolesc imobilul

Clădirile din centrul Constanţei ies în evidenţă mai ales prin starea de degradare în care multe dintre acestea se află. Proprietarii le-au lăsat în paragină şi, cu toate că Primăria Constanţa îi somează cu scopul de a remedia problemele, lucrurile nu par să se schimbe. Şi pe strada General Manu, nr. 46, există o clădire veche, a cărui aspect lasă de dorit. Tencuiala este căzută, pereţii sunt scorojiţi şi plini de tot felul de desene.

Un lucru bun, însă, iese în evidenţă: uşa de termopan. Potrivit Primăriei Constanţa, proprietarii ar trebui să asigure lucrările de reparații și întreținere a părților exterioare ale clădirii. Un cetăţean a explicat pentru Replica faptul că “ar trebui să fie luate măsuri. Trebuie să facă cineva ceva cu aceste clădiri. Treci prin deptul lor şi te cuprinde un fior rece. Ziua e cum e, dar seara ţi-e frică. Aici e un caz fericit, lucrurile nu sunt grave, dar să vedeţi în centrul vechi”, precizează constănţeanul.

Proprietarii vor fi somați

Referitor la imobilul situat pe strada General Manu, nr 46, reprezentanţii Primăriei Constanţa au precizat pentru Replica faptul că “proprietarii vor fi somați în vederea respectării prevederilor HCLM 184/2013, respectiv asigurarea lucrărilor de reparații și întreținere a părților exterioare ale clădirii”. Amintim că, potrivit HCLM 184/2013, instituţiile publice, asociaţiile de proprietari şi persoanele fizice sau juridice au obligaţia de a efectua lucrări de întreţinere şi curăţenie a imobilelor aflate în proprietate sau în folosinţă.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta e un imobil pe care il detinea florin ilicea pe vremuri, un asa-zis avocat care e foarte certat cu legea!
0
0
Dar behaitorii aia de la locala ce P mea fac ? Tot orasul e plin de grafitti. Orice animal isi ia un spray si scrie pe ziduri iar cretinii de la locala, sculele primarului de la Eforie de fapt stau si pandesc cacaturi.
3
1
Cine face grafiti? cine e ilicea george si ce legatura are el cu dsp?
3
0
Dle primar, La Resita 15 persoane din primarie se ocupa de programe europene de infrumusetare a orasului. Si cum arata acum orasul ... mi-e rusine ca sunt constantean
0
1
Caractere nepermise....
3
0
Are gaze, aer conditionat si centrala termica pe gaze!
4
1
se aplica si pt Comanescu?casa cu lei este in camp?ce jeguri
16
1
daca omu' abea are de paine de unde sa scoata sa refaca acea casa? cei care guverneaza tara asta sa creasca nivelul de trai ca sa-i mai ramana omului si bani de reparatii
12
4
DE UNDE PLM E ASTA CENTRUL ORASULUI NU VEDETI CA ARATA CA DUPA BOMBARDAMENT
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102