REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un INFRACTOR din Tuzla, CONDAMNAT în GERMANIA pentru FURT de BIJUTERII

Un INFRACTOR din Tuzla, CONDAMNAT în GERMANIA pentru FURT de BIJUTERII

Replica API 4 septembrie 2020 | 14:56 2597

Curtea de Apel Constanța a primit o sesizare privind punerea în executare mandatului european de arestare emis împotriva lui Ilie Claudiu Moldovan din Tuzla. Conform mențiunilor semnalării mandatului european de arestare emis de autoritățile germane, s-a reținut comiterea a două infracțiuni de intrare prin efracție și furt din locuințe, ambele din Codul penal german, pedeapsa maximă prevăzută fiind de 15 ani închisoare.

Celebru pentru evadarea din mașina poliției

Ilie Claudiu Moldovan avea să devină ”celebru” încă de la 16 ani, atunci când a reușit să fugă de sub escorta poliției, mai exact din mașină, chiar dacă era încătușat. Abia după câteva zile acesta a fost prins cu ajutorul cetățenilor. După ce a petrecut circa patru ani în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă, fiind condamnat pentru furt calificat şi încasând alte 20 de luni şi pentru isprava cu evadarea, Ilie Claudiu Moldovan a fost eliberat în anul 2011. Cu toate că poate aceste ”pățanii” ar fi trebuit poate să îl cumințească, ”bombardierul” de la malul mării a hotărît că România e o țară prea mică așa că a luat drumul Germaniei. Aici s-a axat pe furtul de bijuterii, reușind să pătrundă prin efracție în pivnița unui localnic de unde a sustras un lanț și o brățară din aur și 5 sau 6 inele, iar din subsolul unei alte locuințe a sustras bijuterii în valoare de 6.857 euro. Tribunalul de Primă Instanță din Aachen, Germania a emis un mandat european pe numele lui Ilie Claudiu Moldovan la data de 16 iulie 2020.

Ilie Claudiu Moldovan, cercetat și în România pentru lovire și alte violențe

Instanța a admis cererea de executare a mandatului european de arestare emis la data de 16.07.2020 de către Tribunalul de Primă Instanță din Aachen, Germania în dosarul nr. 621 și de predare a persoanei solicitate către autoritățile judiciare solicitante din Germania, sub rezerva principiului specialității predării, prev. de art.117 din Legea nr.302/2004 republicată. Instanța va amâna predarea către autoritățile judiciare din Germania a persoanei solicitate Ilie Claudiu Moldovan până la pronunțarea de către autoritățile judiciare române a unei soluții definitive în cauza ce face obiectul dosarului penal în cazul în care se va pronunța o pedeapsă privativă de libertate, până la data punerii în libertate din executarea pedepsei. Ilie Claudiu Moldovan este cercetat într-un alt dosar, împreună alte 4 persoane, în care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272