REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Un jandarm și doi polițiști, achitați după ce au agresat un scandalagiu

Un jandarm și doi polițiști, achitați după ce au agresat un scandalagiu

Virgil STOIAN 21 aprilie 2024 | 00:00 1241

Un jandarm, Ionuţ Constantinescu, și doi polițiști, Cristian Stelică Peteu și Alexandru Daniel Pleșoianu, au fost trimiși în judecată pentru purtare abuzivă. Cei trei au fost acuzați de un scandalagiu, din Medgidia, că l-au agresat pentru că nu voia să îi însoțească la secția de poliție. Totul s-a petrecut chiar în noaptea de Crăciun.

Un jandarm si doi politisti, achitati dupa ce au agresat un scandalagiu
Potrivit rechizitoriului, cei trei interveniseră pentru a aplana un conflict, după ce o femeie sunase la 112 și reclamase că iubitul fetei sale, după ce băuse bine, devenise violent și o amenința. Oamenii legii au încercat să îl ducă la sediul Poliției, pentru încheierea unui proces-verbal de contravenție însă bărbatul s-a opus. Oamenii legii liniștit apeele și l-au amendat pe scandalagiu, se pare că l-au și lovit, motiv pentru care acesta a avut nevoie de 12 zile de îngrijiri medicale. Victima a recunoscut că a făcut scandal, însă nu i s-a părut normal să fie agresat. Ulterior, la politie, victima s-a manifestat agresiv verbal, a refuzat să se legitimeze și pe toată durata în care a fost reținut la sediul poliției, pentru verificări cu privire la identitatea acestuia, s-a manifestat violent verbal, dovada fiind înregistrarea realizată de către unul dintre polițiști în sediul poliției, din care reiese limbajul licenţios şi jignitor la adresa poliţiştilor.

Un jandarm si doi politisti, achitati dupa ce au agresat un scandalagiu
Instanța a reținut că în Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, se prevede că, sunt absolvite de orice răspundere cadrele militare  care prin exercitarea, în limitele legii, a atribuțiilor de serviciu, au cauzat vătămări unor persoane ori au produs prejudicii patrimoniale acestora. Dacă s-ar interpreta altfel aceste dispoziții legale, s-ar ajunge în situatia nedorită, în care, o persoană ce  reclamă săvârșirea unor acte de violență în familie și se produce scandal public, cel reclamat de comiterea acestor fapte, să nu poata fi decat, cel mult,  sancționat contraventional, iar daca refuză legitimarea, să fie lasat sa se manifeste cum doreste. Pentru aceste considerente, instanța a decis achitarea celor trei, întrucât fapta nu a fost comisă cu vinovăția prevăzută de lege. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo pentru jandarmi! Bravo pentru judecator! Doar asa se mai poate mentine, inca, starea de normalitate.
8
0
in USA il potoleau cu o doza de taser imediat,numai la noi infractorii isi bat joc de oamenii legii,votati in continuare psd si pnl
4
0
Politia este inima tarii. Ea bate.
3
3
Si cum trebuiau sa il linisteasca? Sa il roage frumos? F bine au facut! Felicitari!
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272