REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un JUDECĂTOR pensionat pe caz de boală FACE JOCURILE în Consiliul Local Hârșova

Un JUDECĂTOR pensionat pe caz de boală FACE JOCURILE în Consiliul Local Hârșova

Replica API 19 octombrie 2020 | 00:32 6030

Fostul președinte al Judecătoriei Hârșova, pensionat pe caz de boală, a devenit omul decisiv în Consiliul Local Hârșova, după redistribuirea voturilor PNL și PSD. Mariana Pelelungă a candidat la Primăria Hârșova din partea PRO România și a fost votată de 123 de persoane, iar partidul pe care-l reprezintă a obținut un procentaj de 5,07% la consiliul local. Astfel, liberalii și social democrații au un număr egal de mandate, câte opt, iar Mariana Pelelungă va avea votul hotărâtor în caz de egalitate.

Mariana Pelelungă

În februarie 2018, Mariana Pelelungă a cerut să pensionarea pe caz de boală, la vârsta de 51 de ani, după ce a suferit un accident cerebral. Ea încasează lunar 11.700 lei. Fostul judecător crede că ieșirea din magistratură s-a datorat lui Viorel Ionescu, primarul din Hârșova, pe care-l acuză că este responsabil pentru îmbolnăvirea sa.

"M-am îmbolnăvit mulțumită actualului primar"

Mariana Pelelungă spune că s-a îmbolnăvit în anul 2017 și a făcut accident cerebral, în timp ce era anchetată de Inspecția Judiciară, după o serie de plângeri depuse de Viorel Ionescu. Primarul din Hârșova mai este acuzat că s-ar fi răzbunat pe Mariana Pelelungă pentru că fostul judecător ar fi refuzat să-i ajute anumiți protejați.

"M-am îmbolnăvit mulțumită actualului primar și acum sunt pensionată pe caz de boală. Eu am fost nevoită să-mi întrerup activitatea. Actualul primar mi-a făcut reclamație la Inspecția Judiciară, nemulțumit de faptul că eu respingeam plângerile făcute ba fostului primar, ba celor de etnie romă să le dărâm casele că nu voia să-i ajute să intre în legalitate, dar și în penal, că nu am vrut să-i ajut anumiți protejați, mi-a făcut reclamație la Inspecția Judiciară. Mi-a făcut două reclamații în același timp, care s-au dovedit a fi neîntemeiată. În acea perioadă eu eram epuizată pentru că în cinci ani nu am avut nicio zi liberă, nu mi-am permis să plec pentru că rămânea instanța fără judecător. Pe acest fond de epuizare și stres, m-am îmbolnăvit și am făcut un atac cerebral foarte puternic. Eu tot am sperat că mă pot întoarce la muncă, am sperat timp de un an, dar eu pot munci doar patru ore și în justiție nu acceptă această normă.", a declarat, pentru "Replica", Mariana Pelelungă.

"O prostie mai mare ca asta nu am auzit niciodată. Vom vedea în proces"

Contactat pentru a i se oferi dreptul la replică în urma acuzațiilor lansate de Mariana Pelelungă la adresa lui, Viorel Ionescu nu înțelege de ce fostul judecător "insistă cu aceste minciuni" și îi reamintește că s-a terminat campania electorală. Primarul din Hârșova a ținut să-i reamintească fostului magistrat că putea fi amendat dacă aglomera în mod intenționat instanța.

"O prostie mai mare ca asta nu am auzit niciodată. A mai spus acest lucru, ca multe alte inepții și în conferința de presă în care și-a lansat candidatura ca primar. Vom vedea în procesul pe care îl avem, ce va spune Casa de Pensii, care este boala pe care i-am cauzat-o și pentru care încasează acea "pensioară" de 11.700 lei/lună, după cum reiese din declarația de avere, unde în mod ciudat ne spune că este magistrat pensionar și nu pensie pe caz de boală. Chiar nu înțeleg pentru ce a candidat ca primar, deoarece salariul e mai mic decât acea pensie. La fel de ciudat este și faptul că dumneaei a declarat că este perfect sănătoasă, dar pensia vedem că merge. Eu ii doresc sănătate, în continuare, indiferent ce gândește și declară.", a răspuns Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, în urma acuzațiilor lansate de Mariana Pelelungă.

"Administrația publică este mai mult o activitate de agrement, ca un hobby"

Fostul președinte al Judecătoriei Hârșova nu vede o problemă în a lucra în administrația publică locală, deși s-a pensionat pe caz de boală. Mariana Pelelungă afirmă că, deși suferă de handicap de gradul III, asta nu o va împiedica să lucreze în interesul orașului, întrucât consideră munca în administrația publică drept o activitate de agrement, un hobby.

"Eu sunt consilier local, nu voi fi viceprimar. Dacă eram aleasă primar, poate era norocul orașului. Au trecut trei ani de atunci, de la accidentul cerebral, iar eu am lucrat șase ani în administrația publică locală, știu cu ce se mănâncă, pentru că înainte de a intra în justiție am fost secretarul orașului. Pentru mine, administrația publică este mai mult o activitate de agrement, ca un hobby. Nu am ambiții politice să ajung senator sau deputat, ci vreau să ajut să ridic puțin acest oraș, pentru că stă pe o mină de aur și lumea este foarte săracă. Eu, prin virtutea bolii, a trebuit să merg la Techirghiol să fac recuperări și am văzut ce înseamnă un sanatoriu balnear și cât de mult a ridicat orașul. Imaginați-vă cum ar fi și la Hârșova.", ne-a mai explicat Mariana Pelelungă, consilier local PRO România în Consiliul Local Hârșova.

CSM a propus reîncadrarea, dar Mariana Pelelungă spune că nu poate fi judecător part-time

Mariana Pelelungă avea la data în carea a solicitat pensia de handicap vârsta de 51 de ani și o vechime de 12 ani, o lună în funcția de consilier juridic și 12 ani în funcția de judecător. Deși plenul Consiliul Superior al Magistraturii a apreciat că instituția reîncadrării este aplicabilă și în cazul pensionării de handicap de gradul III, fostul magistrat a refuzat această procedură, argumentând pentru cotidianul Replica faptul că nu poate lucra ca judecător part-time, nefiind posibil acest lucru în magistratură.

Comisia Casei de Pensii a considerat că afecțiunile de care suferă Mariana Pelelungă îi cauzeză acesteia deficit motor – fiindu-i afectată și capacitatea de a se deplasa sau de a face anumite mișcări, fără ajutorul unei alte persoane sau al unor dispozitive medicale (de genul cârjelor, bastonului, cadrului etc.). Acesta este și motivul pentru care fostul judecător încasează o pensie de handicap în valoare de 11.700 lei lunar. Mariana Pelelungă mai spune că și-a propus ca priorități în acest mandat, alături de consilierii locali indiferent de culoarea lor politică, să construiască sanatoriul balnear, să acorde burse elevilor și să rezolve cu obiectivitate cazurile sociale.

Averea și datoriile Marianei Pelelungă

Potrivit declarației de avere completată în acest an, Mariana Pelelungă deține împreună cu soțul ei un teren în suprafață de 545 mp, dobândit în anul 2005, și o casă construită în anul 2013, în suprafață de 360 mp. Totodată, fostul magistrat are bijuterii în valoare de 15.000 de euro, dobândite în perioada 2000-2020. În ceea ce privește datoriile, Mariana Pelelungă a contractat în anul 2012 un credit în valoare de 267.000 lei, scadent în anul 2032. Ea încasează ca magistrat pensionat pe caz de boală, anual, suma de 140.988 lei.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
UNUL NO VORBESTE DE BINE DA IAS MUIE A UITAT CE JUDECATI AVEA CE ISI BATEA JOC DE OAMENI SI IS FACEA IN TOT FELUL SI STATE LA USA LA FRECATIKA DE ZICEAI CA E MILOAGA ULTIMA HANDIKAPATA FUTO IN GURA MWWWWWWWWIIIIIEEEEEEEEEEEEE
0
0
Stai linistita mariana ca daca nu reusesti te iau la slobozia
1
0
culmea coruptiei,sa te dai bolnava ca judecator dar sanatoasa ca si primar.si-ar fi dorit ea sa fie primar,bine ca inca sunt creiere luminate in oras si nu au votat-o.
2
0
La Ploiesti medicii nu mai fac fata situatiei: au inceout sa aleaga intre cine traieste si cine nu, si voua va arde de pelescurta?!
2
1
O sa returneze toti bani pe care ia incasat dintro pensie pe care minte ca o primeste corect Crede ca nu stie nimeni din spital cum se ducea ziua pe sectie la dr Fricatel sa se interneze si seara fugea acasa si vrajala cu boala o stie toata lumea sa vezi cind or sa declare asistentele
4
0
Eu o stiu pe ficasa,o bulaneau aia pe la facultate,trageau de ea,dar a pus mami o vorba sa termine doctorat la istorie.
4
0
Ionescu face ce stie mai bine, procese cu toata lumea. Dar hotararea judecatoreasca privind imobilul din strada Unirii care in actele cadastrale nu are nici gard nu o pune in practica facand un abuz.
5
2
ORDINARA mancamiai pula ce dosare judecai ce procese ii faceai pe batrani si parati in toate felurile MARS LA SARMA CU TINE daia schimbati MASINILE TU AI SI OMENIE DE PRIMAR CARE NU TII LEGATURA CU SORTA SI CU MATA ERAI CERTATA mai asteapta si lasa primrul sa isi faca treaba
5
3
Judecator corupt platit din banii nostri, si ce bani, ca na, s-a suparat tare de tot ca cineva s-a tinut de capul ei sa fie corecta.
11
3
ce fata de purcica nesimtita
7
1
Cucoana esti bolnava mintal
10
1
ingrata pozitie, cu atat mai mult cu cat ai facut parte din echipa celor ce trebuiai sa fie independenti. Rusinos, scandalos daca nu mizerabil- de cati bani ai nevoie cucoana?, nu iti este rusine- esti sa nu bolnav- daca ai fi bolnav nu ai mai avea gargauni in cap
7
1
Cica e agrement hobby. Soarta orasului e un hobby e distractie? Tara de nebuni. Cine mai e si doamna asta. Ori e bolnava ori nu mai e. Daca ajungea primar nu lucra program normal peste patru ore? Se cam incurca doamna. Vor numai pensii speciale. Ce rusine. Si mai vrea si salariu de consilier. Alo DNA de ce nu o intrebati de sanatate pe domnita asta?
13
3
11.700 pensie, stai nene acasa daca pretinzi ca esti bolnava...
19
3
baronetu asta galben e la fel de mitoman si hot ca ciuma rosie.nu stiu unde crede ca poate ajunge folosind santajul si amenintarile da vedeti ca dna e pe urmele lui mai bine zis pe urmele furaciunilor sale.
8
9
Ionescu o va numi Viceprimar. Cred ca cei doi ar trebui sa colaboreze pentru dezvoltarea orasului.
5
11
Stie nenorocita ce inseamna comotie de gradul 3 alta boala nu putea sa si aleaga
16
0
Inchipuiti-va cum a inpartit dreptatea individa asta RUSINEDispari din peisaj
18
1
Sa tot stai acasa pe pensia asta. Sa nu se mai planga doamna, si sa-si vada de sanatate.
21
1
Ce prefacuta este doamna sta bine la capitolul minciuni
20
2
Daca esti pensionara stai dracu acasa , ai pensie de handicapat ,,,,, sa conduci tu orasul un handicapat,.
19
4
In campanie madam nu tira nici piciorul si nici baston nu avea dar in casa pensie
14
1
cu 11000 lei se pot asigura 5 pensii decente. Avand in vedere ca a iesit cu vreo 15 ani inainte de pensionare...aceste 5 pensii se dubleaza.Cam 15 ani se estimeaza ca ai traim dupa pensionare. Sa iti fie rusine zdreanta!mai esti si ipocrita si ai nevoie de atentie cu astfel de actiuni politice!rusine medicilor care faciliteaza astfel de lucruri!
21
2
Palida are doamna care pare fff REA!
11
2
Nu te cunosc nu stiu cine esti dar intre tine si primar il cred pe el... fost magistrat cu pensie de handicap si vrei sa ne spui ca ai intrat pentru binele cetatenilor?! ESTI O JIGODIE... p.s. are dreptate si Dorin ala cand umple black internetul cu tine, ar trebui sa ai poze la toate intrarile de la toate mall-urile din tara!
20
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218