REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
18.8° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Un kilogram de roșii românești e de două mai scump decât un kilogram de carne, în Constanța! Video

Un kilogram de roșii românești e de două mai scump decât un kilogram de carne, în Constanța! Video

Georgiana BOGLEA 16 aprilie 2024 | 00:00 4197

Roșiile sunt printre cele mai consumate legume, preferate de toți românii, mai ales în această perioadă. În curând, însă, și aceste legume vor ajunge un lux pentru mulți dintre noi, mai ales pentru cei vârstnici, care abia își duc traiul de zi cu zi. În piețele din Constanța, un kilogram de roșii românești a ajuns să coste de două ori mai mult decât un kilogram de carne. În condițiile acestea, ne gândim de două înainte să scoatem banii din portofel. Oricât de gustoase ar fi, nimic nu justifică jecmăneala!

Un kilogram de rosii romanesti e de doua mai scump decat un kilogram de carne, in Constanta! VideoPreț roșii din România

Toți cei care vor să cumpere legume mai sănătoase frecventează piețele, chipurile pentru că aici marfa se vinde direct de la producător. În realitate, este doar un mit! Piețele din Constanța au fost acaparate de falși fermieri care, sub pretextul ca au un certificat de producător, îți vând marfă din Grecia sau Bulgaria, Spania, etc., cu prețuri de lux, fără justificare.

Video:

Și, dacă ar fi să-i credem pe cuvânt, tot este de neînțeles prețul, dat fiind faptul că aceste culturi de roșii primesc printre cei mai mulți bani de la stat, prin programul "Tomata", tocmai pentru ca agricultorul să scadă prețul la final, când scoate recolta la vânzare...

Un kilogram de rosii romanesti e de doua mai scump decat un kilogram de carne, in Constanta! VideoPreț roșii din Bulgaria

De exemplu, roșiile produse în România se vând la prețuri „premium”, între 28.5 lei kg și 39.90 lei kg. Dacă vrem să ținem la buzunare și să cumpărăm legumele puțin mai ieftin, ne îndreptăm atenția spre roșiile din Bulgaria, care se vând la prețuri de aproximativ 19.5 lei.

Video:

Se găsesc roșii chiar și la prețul de 12.5 lei, doar că nu cultivate la noi în țară, sunt de slabă calitate și, evident, fără niciun gust.

Un kilogram de rosii romanesti e de doua mai scump decat un kilogram de carne, in Constanta! VideoPreț roșii din România

De ce costă așa de mult roșiile produse la noi în țară?

Vânzătorii vin cu lecția învățată. Laudă marfa ca pe Dumnezeu și mai au puțin și jură că produsele sunt proaspăt culese din serele românești. „Doar ce au apărut, iar atunci când apar sunt scumpe. E prima mână să zic așa.”, ne-a declarat comerciantul.

Un kilogram de rosii romanesti e de doua mai scump decat un kilogram de carne, in Constanta! VideoPreț roșii din Bulgaria

În realitate, se știe că parcă transformați în samsari, piețarii care cumpără roșiile de la poarta fermierului pot umfla prețul cu până la 5 ori mai mult.

Un kilogram de rosii romanesti e de doua mai scump decat un kilogram de carne, in Constanta! Video

Dar dacă instituțiile statului și-ar face datoria iar angajații ar ieși din birouri pentru controale drastice și i-ar amenda pe „samsari”, poate ne-am civiliza! Până atunci, ne vom resemna și, de poftă sau de nevoie, scoatem din buzunar zeci de lei pentru 5 roșii pe care le consumăm la o singură masă... asta dacă nu ne gândim mai bine și scoatem mai puțin bani din buzunar pentru un kilogram de carne care, preparată, ne-ar ajunge pentru câteva zile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
AFRICULTURA ESTE VARZA IN ROMANIA, CA SI INDUSTRIA SI INVATAMANTUL L-AU OMORAT PE CEASUSECU SECURITATEA CA SA DISTRUGA TARA!!
0
0
In tirgul de la Mangalia UN PRODUCATOR si-a indut azi rosiile de la 15 lei in jos. Marfa lui, pretul lui, noi stabilind calitatea.
1
0
Nu cumpar niciodata produse, cum zic ei, romanesti, de la hotzii de tzaranoi. Rosiile roz de la lidl si mega, sunt cele mai bune!
2
0
In Romania nu piata regleaza preturile,ci acei mafioti care impun ce se vinde pe piata. Ca vorbim de alimente sau restul produselor,e la fel. Cumparam falsuri legalizate sau nelegale,adica de contrabanda. Produse originale ,nema. Totul e fals,contrafacut,manelizat.
3
0
costa mult chimicalele ...bagate n ele, stimulatorii, fertilizatorii,polinizatorii, pesticidele ! samsarii sunt si ei un fel de comercianti ,au flerul si ...tehnica lor ,de comercializare,initiativa in prezentarea marfii! oamenii cu bani din salarii si pensii speciale nu se uita la pret ,pentru ei e un nimic!
3
0
Să și le bage undeva cu preț cu tot ! Ăștia vor să se îmbogățească peste noapte.
2
0
romanii fiind in ghilimele, innebuniti dupa magazinele nemtesti, lidl si kaufland, aveti asa o parere p*****a despre romani cum ca ar fi samsari, dar nemtii ce sunt? producatori? ca ei iti vand marfa cu cat voi ei nu cu cat vrei tu, au magazine de milioane de euro, oare din preturi mici? In Germania, romanii sunt la muncile cele mai grele, suntem o natie de vis... romani contra romani. vai de noi
1
1
Mai, dar analfabeti mai sunteti voi astia asa zisi "ziaristi"!! Voi ati vazut ca mancati litere in titlul expus articolului??!!
2
0
Pai ce vreti, s-au scumpit pesticidele.
10
1
Schimb BMW M5, an 2023, pe 6 kg rosii romanesti. Ofer sindiferenta cash, daca este cazul. Multumesc Romania.
9
1
Louatz din ăștia rrumales că ie cancerigene manacavash , chimioterapie ce roșii de jingani , de la solares manacavash creshcuti cu carbid
3
1
De unde rosii romanesti pe vremea asta? Chiar daca sunt din Romania,sunt crescute artificial,imbogatite cu substante si in unele cazuri chiar ,,ajutate" cu coloranti,ca in cazul puilor ,,galbeni si crescuti natural".Pe la inceputul verii trecute,am cumparat niste rosii si au rezistat vreo trei saptamani in balcon! Rosia naturala rezista atat? Daca le tai pt salata,in zece minute plutesc in castron,lasa multa apa!
22
0
in piete, este o cumetrie intre falsi producatori si autoritati. in fiecare piata este un grup de mafiotii, care controleaza produsele, preturile, care/cit este spaga care merge la autoritati. intr-un stat corupt, la ce sa te astepti! coruptia, specula, sint caracteristici ale poporului roman.
19
0
samsarii sunt fermierii din piete, verificarile sunt facute superficial, ei cotizeaza si pretul trebue sa si scoata cheltuiala, administratorii pietelor sunt pusi preferential de cei ce conduc orasul politic, care la randul lor contribue si ei la ...prosperitatea celor care iau pus, lantul se leaga , pretul creste, cumparatorul modest sufera al bogat tace si merge pe ...blat asta i comertul l noi in ...stat!
15
0
rosii ieftine? puneti mana la munca, in mertane, bmw-uri lexus si alte jipane avati bani sa plimbati k0r0rile toata ziua la 7.5 lei benzina sau motorina! pe un rahat de cafea desenata dati 15 lei in spelunci aia nu e toxica tot acolo o apa plata e 8 lei aia nu e scumpa?
13
6
Astea sânt roșii r*mânești din programul tomata guvernul lătrata Încă o dată statul nu verifică nimic din produsele care sânt in piață și în market r*mânul a ajuns să cumpere cu bani multi gunoaie Carnea fructele și legumele numai sânt sigure in consum Multe sânt stropite injectate de aici apar și multe boli unele cancer In statul r*mân mai verifică Gogu de la Aprozar
13
1
Scumpe, scumpe! Dar pana la urma este la mijloc legea cererii si a ofertei! Daca lumea nu ar avea bani, nu ar cumpara! Sau ar cumpara extrem de putin si ei, vanzatorii (ca doar nu le produc ei), le-ar da mai ieftin! Pretul s-ar micsora zi dupa zi! 50% din populatia Constantei lucreaza pe mare sau in Occident! Pe urma avem bugetarii (politia, armata, sanatatea, justitia, invatamantul , cultele si pensionarii de lux) care toti au destui bani ca sa dea pe un kg de rosii , cat pe unul de carne de porc! Asa ca ...ATA ETE!
13
4
Nici in pietari nu mai am incredere. Au ajuns sa minta si acestia. Pun pe taraba rosii turcesti, si mint poporul ca sunt romanesti.
19
1
Așteaptă norodul Paștele ca la....... Însă odată cu aceasta sărbătoare vin scumpiri majore. Cei care scumpesc nu sunt creștini? Sau ne furam între noi. r*mânește!
21
1
Pacalesc lumea. Autoritatile stau prin birouri putrde hartuind secretare...
23
1
Rosiile din Spania și Italia sunt de 10 ori mai bune decât cele r*mânești
23
9

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515