REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° ConstanÈ›a Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° ConstanÈ›a Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Un kilogram de roșii românești e de două mai scump decât un kilogram de carne, în Constanța! Video

Un kilogram de roșii românești e de două mai scump decât un kilogram de carne, în Constanța! Video

Georgiana BOGLEA 16 aprilie 2024 | 00:00 3818

RoÈ™iile sunt printre cele mai consumate legume, preferate de toÈ›i românii, mai ales în această perioadă. În curând, însă, È™i aceste legume vor ajunge un lux pentru mulÈ›i dintre noi, mai ales pentru cei vârstnici, care abia îÈ™i duc traiul de zi cu zi. În pieÈ›ele din ConstanÈ›a, un kilogram de roÈ™ii româneÈ™ti a ajuns să coste de două ori mai mult decât un kilogram de carne. În condiÈ›iile acestea, ne gândim de două înainte să scoatem banii din portofel. Oricât de gustoase ar fi, nimic nu justifică jecmăneala!

Un kilogram de rosii romanesti e de doua mai scump decat un kilogram de carne, in Constanta! VideoPreÈ› roÈ™ii din România

ToÈ›i cei care vor să cumpere legume mai sănătoase frecventează pieÈ›ele, chipurile pentru că aici marfa se vinde direct de la producător. În realitate, este doar un mit! PieÈ›ele din ConstanÈ›a au fost acaparate de falÈ™i fermieri care, sub pretextul ca au un certificat de producător, îÈ›i vând marfă din Grecia sau Bulgaria, Spania, etc., cu preÈ›uri de lux, fără justificare.

Video:

Și, dacă ar fi să-i credem pe cuvânt, tot este de neînÈ›eles preÈ›ul, dat fiind faptul că aceste culturi de roÈ™ii primesc printre cei mai mulÈ›i bani de la stat, prin programul "Tomata", tocmai pentru ca agricultorul să scadă preÈ›ul la final, când scoate recolta la vânzare...

Un kilogram de rosii romanesti e de doua mai scump decat un kilogram de carne, in Constanta! VideoPreț roșii din Bulgaria

De exemplu, roÈ™iile produse în România se vând la preÈ›uri „premium”, între 28.5 lei kg È™i 39.90 lei kg. Dacă vrem să È›inem la buzunare È™i să cumpărăm legumele puÈ›in mai ieftin, ne îndreptăm atenÈ›ia spre roÈ™iile din Bulgaria, care se vând la preÈ›uri de aproximativ 19.5 lei.

Video:

Se găsesc roÈ™ii chiar È™i la preÈ›ul de 12.5 lei, doar că nu cultivate la noi în È›ară, sunt de slabă calitate È™i, evident, fără niciun gust.

Un kilogram de rosii romanesti e de doua mai scump decat un kilogram de carne, in Constanta! VideoPreÈ› roÈ™ii din România

De ce costă aÈ™a de mult roÈ™iile produse la noi în È›ară?

Vânzătorii vin cu lecÈ›ia învățată. Laudă marfa ca pe Dumnezeu È™i mai au puÈ›in È™i jură că produsele sunt proaspăt culese din serele româneÈ™ti. „Doar ce au apărut, iar atunci când apar sunt scumpe. E prima mână să zic aÈ™a.”, ne-a declarat comerciantul.

Un kilogram de rosii romanesti e de doua mai scump decat un kilogram de carne, in Constanta! VideoPreț roșii din Bulgaria

În realitate, se È™tie că parcă transformaÈ›i în samsari, pieÈ›arii care cumpără roÈ™iile de la poarta fermierului pot umfla preÈ›ul cu până la 5 ori mai mult.

Un kilogram de rosii romanesti e de doua mai scump decat un kilogram de carne, in Constanta! Video

Dar dacă instituÈ›iile statului È™i-ar face datoria iar angajaÈ›ii ar ieÈ™i din birouri pentru controale drastice È™i i-ar amenda pe „samsari”, poate ne-am civiliza! Până atunci, ne vom resemna È™i, de poftă sau de nevoie, scoatem din buzunar zeci de lei pentru 5 roÈ™ii pe care le consumăm la o singură masă... asta dacă nu ne gândim mai bine È™i scoatem mai puÈ›in bani din buzunar pentru un kilogram de carne care, preparată, ne-ar ajunge pentru câteva zile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Romania nu piata regleaza preturile,ci acei mafioti care impun ce se vinde pe piata. Ca vorbim de alimente sau restul produselor,e la fel. Cumparam falsuri legalizate sau nelegale,adica de contrabanda. Produse originale ,nema. Totul e fals,contrafacut,manelizat.
0
0
costa mult chimicalele ...bagate n ele, stimulatorii, fertilizatorii,polinizatorii, pesticidele ! samsarii sunt si ei un fel de comercianti ,au flerul si ...tehnica lor ,de comercializare,initiativa in prezentarea marfii! oamenii cu bani din salarii si pensii speciale nu se uita la pret ,pentru ei e un nimic!
0
0
Să și le bage undeva cu preț cu tot ! Ăștia vor să se îmbogățească peste noapte.
0
0
romanii fiind in ghilimele, innebuniti dupa magazinele nemtesti, lidl si kaufland, aveti asa o parere p*****a despre romani cum ca ar fi samsari, dar nemtii ce sunt? producatori? ca ei iti vand marfa cu cat voi ei nu cu cat vrei tu, au magazine de milioane de euro, oare din preturi mici? In Germania, romanii sunt la muncile cele mai grele, suntem o natie de vis... romani contra romani. vai de noi
0
0
Mai, dar analfabeti mai sunteti voi astia asa zisi "ziaristi"!! Voi ati vazut ca mancati litere in titlul expus articolului??!!
2
0
Pai ce vreti, s-au scumpit pesticidele.
5
1
Schimb BMW M5, an 2023, pe 6 kg rosii romanesti. Ofer sindiferenta cash, daca este cazul. Multumesc Romania.
4
1
Louatz din ăștia rrumales că ie cancerigene manacavash , chimioterapie ce roșii de jingani , de la solares manacavash creshcuti cu carbid
1
1
De unde rosii romanesti pe vremea asta? Chiar daca sunt din Romania,sunt crescute artificial,imbogatite cu substante si in unele cazuri chiar ,,ajutate" cu coloranti,ca in cazul puilor ,,galbeni si crescuti natural".Pe la inceputul verii trecute,am cumparat niste rosii si au rezistat vreo trei saptamani in balcon! Rosia naturala rezista atat? Daca le tai pt salata,in zece minute plutesc in castron,lasa multa apa!
18
0
in piete, este o cumetrie intre falsi producatori si autoritati. in fiecare piata este un grup de mafiotii, care controleaza produsele, preturile, care/cit este spaga care merge la autoritati. intr-un stat corupt, la ce sa te astepti! coruptia, specula, sint caracteristici ale poporului roman.
16
0
samsarii sunt fermierii din piete, verificarile sunt facute superficial, ei cotizeaza si pretul trebue sa si scoata cheltuiala, administratorii pietelor sunt pusi preferential de cei ce conduc orasul politic, care la randul lor contribue si ei la ...prosperitatea celor care iau pus, lantul se leaga , pretul creste, cumparatorul modest sufera al bogat tace si merge pe ...blat asta i comertul l noi in ...stat!
13
0
rosii ieftine? puneti mana la munca, in mertane, bmw-uri lexus si alte jipane avati bani sa plimbati k0r0rile toata ziua la 7.5 lei benzina sau motorina! pe un rahat de cafea desenata dati 15 lei in spelunci aia nu e toxica tot acolo o apa plata e 8 lei aia nu e scumpa?
12
5
Astea sânt roșii r*mânești din programul tomata guvernul lătrata Încă o dată statul nu verifică nimic din produsele care sânt in piață și în market r*mânul a ajuns să cumpere cu bani multi gunoaie Carnea fructele și legumele numai sânt sigure in consum Multe sânt stropite injectate de aici apar și multe boli unele cancer In statul r*mân mai verifică Gogu de la Aprozar
13
1
Scumpe, scumpe! Dar pana la urma este la mijloc legea cererii si a ofertei! Daca lumea nu ar avea bani, nu ar cumpara! Sau ar cumpara extrem de putin si ei, vanzatorii (ca doar nu le produc ei), le-ar da mai ieftin! Pretul s-ar micsora zi dupa zi! 50% din populatia Constantei lucreaza pe mare sau in Occident! Pe urma avem bugetarii (politia, armata, sanatatea, justitia, invatamantul , cultele si pensionarii de lux) care toti au destui bani ca sa dea pe un kg de rosii , cat pe unul de carne de porc! Asa ca ...ATA ETE!
13
3
Nici in pietari nu mai am incredere. Au ajuns sa minta si acestia. Pun pe taraba rosii turcesti, si mint poporul ca sunt romanesti.
18
1
Așteaptă norodul Paștele ca la....... Însă odată cu aceasta sărbătoare vin scumpiri majore. Cei care scumpesc nu sunt creștini? Sau ne furam între noi. r*mânește!
20
1
Pacalesc lumea. Autoritatile stau prin birouri putrde hartuind secretare...
19
1
Rosiile din Spania și Italia sunt de 10 ori mai bune decât cele r*mânești
21
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272