REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un loc de joacă din zona ABATOR, DEMOLAT!

Un loc de joacă din zona ABATOR, DEMOLAT!

Replica API 18 februarie 2020 | 00:00 210

Un vechi loc de joacă a fost făcut una cu pământul. Localnicii din zonă au sesizat acest lucru fiind foarte supărați pe faptul că singurul loc de joacă din zonă, fie el și vechi, a fost demolat. Autoritățile însă îi liniștesc pe cei din zonă și transmit faptul că acolo va „răsări” în perioada următoare un nou loc de joacă modern, la standarde europene.

Pe aleea Portului din zona Abator, vizavi de numărul 6, distrugerea vechiului loc de joacă a pus pe jar localnicii din zonă. Aceștia au sesizat imediat faptul că locul de joacă este distrus, fiind foarte supărați și dezamăgiți de acest lucru. De fapt, conform reprezentanților Primăriei Constanța, acolo se pregătește amplasamentul pentru reabilitarea locului de joacă, acesta urmând să intre în reabilitare.

Vă reamintim faptul că în ultimul an s-a lucrat intens pentru ca primele 25 de locuri de joacă pentru care s-a început reabilitarea să fie date în folosință la standarde europene, moderne, respectând normele de siguranță pentru cei mici. Potrivit municipalității, în spațiile destinate copiilor au fost montate module și echipamente moderne și au fost reparate unele elemente de joacă vechi ce prezentau defecțiuni mici.

De asemenea, nisipul a fost înlocuit cu un covor de cauciuc antitraumă, multistrat. Grosimea fiecăruia este dată de înălțimea elementelor de joacă. Astfel, dacă toboganul, spre exemplu, are o înălțime de maximum 2 metri, atunci stratul destinat atenuării șocurilor va avea o grosime de 28 mm. Așa se face că la spațiile de joacă la care s-a lucrat a fost turnat un strat de 30 mm, la care s-a mai adăugat un strat de uzură de 20 mm, format din glanule reciclate, frumos colorate cu care au fost realizate diferite desene. Acesta este un sistem permeabil, care nu creează praf și care este creat pentru ca cei mici să se poată juca în siguranță.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
alti bani cheltuiti cu dedicatie
3
0
Rasare alt bloc poate
5
1
Cu tiganii din fata parcului , acesta va fi distrus in cel mai scurt timp, copaci ioc, deci fara pic de umbra . Peste maximum 2 ani , va rasari un bloc frumos .
6
0
Strat de zgura nu de uzura. Handicapatilor
5
1
Un alt bloc
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108