REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Un medic a dezvăluit de ce detoxifierea ficatului este dăunătoare

Un medic a dezvăluit de ce detoxifierea ficatului este dăunătoare

A.F. 8 februarie 2024 | 00:00 398

Detoxifierea ficatului este dăunătoare. Utilizarea diferitelor suplimente pentru curățarea ficatului este o practică obișnuită pentru multe persoane care se auto-medichează. Un medic avertizează că utilizarea unor astfel de medicamente poate afecta negativ organismul și sănătatea.

Un medic a dezvaluit de ce detoxifierea ficatului este daunatoare

Curățării ficatului cu suplimente, periculos

„Nu ar trebui să te lași convins cu luarea de medicamente și suplimente curăța ficatul. Multe dintre ele nu au eficacitate dovedită. În cel mai bun caz, se vor dovedi a fi o risipă de bani fără sens, în cel mai rău caz, vor dăuna acestui organ și sănătății în general. Unele dintre ele pot avea un efect toxic. Altele duc la eliberarea prea rapidă a toxinelor din organ – organismul a putut să le arunce și acestea rămân în sânge”, spune Dr. Malinovskaya.

Medicul mai spune că ficatul este un organ care are capacitatea de a regenera țesutul deteriorat. Dar pentru a menține această funcție, este necesar să duci un stil de viață care să nu epuizeze acest organ.

Menținerea sănătății ficatului

Medicul spune ce asigură menținerea sănătății ficatului de mulți ani: Evitați fast-food-ul, produsele obținute prin prelucrarea industrială a cărnii,  minimizarea sau abținerea de la consumul de alcool, activitate fizică regulată, menținerea unei greutăți sănătoase.

Țesutul hepatic nu are terminații nervoase și, prin urmare, acest organ nu doare. Durerea în zona precostală dreaptă apare din cauza inflamației membranei seroase a ficatului mărit, precum și din cauza anomaliilor de funcționare a căilor biliare.

„Simptomele bolii hepatice includ oboseală crescută, insomnie, balonare, accese frecvente de greață și vărsături, amărăciune în gură, o acoperire galbenă pe limbă, o senzație de greutate, disconfort și durere în hipocondrul drept. De asemenea, ar trebui să fiți atenți la semne externe precum îngălbenirea mucoaselor și a pielii, modificarea culorii urinei (întunecarea) și decolorarea scaunului”, spune medicul rus dr. Irina Strokova.

„Dacă apar astfel de simptome, trebuie să contactați imediat un specialist – un terapeut sau un gastroenterolog. Medicul vă va prescrie următoarele analize de laborator: hemoleucograma, test general de urină, coprogram, analize biochimice, fosfatază alcalină, bilirubina totală. enzimele hepatice și alți indicatori pot indica prezența patologiilor.

Bolile sunt diagnosticate cu ajutorul ecografiei. Pentru clarificarea diagnosticului este posibilă efectuarea CT, RMN și elastometrie ecografică neinvazivă”, explică dr. Strokova, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436