Un medic a dezvăluit de ce ouăle sunt micul dejun perfect
Un medic a dezvăluit de ce ouăle sunt micul dejun perfect
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUn medic a dezvăluit că un mic dejun adecvat constă din proteine, grăsimi È™i carbohidraÈ›i de înaltă calitate. Specialistul defineÈ™te ouăle fierte moi ca opÈ›iune ideală pentru un mic dejun sănătos – proteina de înaltă calitate din acest fel de mâncare este absorbită de organism aproape 100 la sută.
Ouă la micul dejun – beneficii pentru sănătate
„Albusul de ou de pui este unul dintre cele mai bune din punct de vedere al compozitiei de aminoacizi. Un ou fiert reÈ›ine, de asemenea, vitamine È™i antioxidanÈ›i benefici, inclusiv colina, o componentă esenÈ›ială a creierului care se găseÈ™te în gălbenuÈ™. În gălbenuÈ™ sunt concentrate nutrienÈ›ii, grăsimile È™i vitaminele, acesta trebuie menÈ›inut lichid fără a suferi un tratament termic semnificativ”, spune dr. Oleg Baio.
Medicul gastroenterolog adaugă că un mic dejun sănătos include È™i consumul de lapte È™i produse din lapte acru. Laptele (în absenÈ›a intoleranÈ›ei) furnizează organismului vitamina D, potasiu, calciu – substanÈ›e utile pentru menÈ›inerea funcÈ›iilor active ale sistemului imunitar È™i cardiovascular.
Produsele lactate fermentate sunt probiotice care îmbunătățesc digestia È™i starea microflorei intestinale. În ceea ce priveÈ™te carbohidraÈ›ii sănătoÈ™i, specialistul recomandă consumul de paste sau pâine din cereale integrale, fulgi de ovăz „grunier”, care necesită un timp lung de gătire, sau terci de hriÈ™că ca sursă de mic dejun. Legumele tăiate într-o salată È™i stropite cu ulei nerafinat (peste un ou sau pâine) sau adăugate într-o omletă sunt, de asemenea, opÈ›iuni grozave.
Beneficiile ouălor pentru bărbați și femei
Ouăle sunt bogate în proteine, aÈ™a că au un efect benefic asupra acelor bărbaÈ›i care sunt angajaÈ›i în muncă fizică: consumul lor ajută la menÈ›inerea masei musculare, deoarece proteinele sunt un material de construcÈ›ie pentru È›esutul muscular.
În plus, vitaminele B, A, E, lecitina, acizii graÈ™i È™i alte componente care fac parte din compoziÈ›ia produsului comentat îmbunătățesc potenÈ›a. Oul este un produs foarte hrănitor cu conÈ›inut scăzut de calorii.
Datorită acestui lucru, ajută în lupta împotriva excesului de greutate, deoarece păstrează saÈ›ietatea pentru o lungă perioadă de timp. În plus, oul are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, ajutând la combaterea depresiei, a epuizării nervoase È™i a oboselii cronice.
De asemenea, consumul acestuia reduce riscul de a dezvolta cancer mamar, scrie doctorulzilei.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News