1.7° Constanța Sâm., 28 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6257
1.7° Constanța Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6257

Un medic de familie acuză consumul excesiv de suplimente pentru creşterea imunităţii la copii

A.F. 18 noiembrie 2022 | 00:00 115

Un medic de familie din Sibiu afirmă că, în paralel cu noile trenduri devoratoare de iluzii şi consumul excesiv de suplimente pentru creşterea imunităţii la copii, cabinetele, ambulatoriile de specialitate, urgenţele şi spitalele de pediatrie sunt pline. Medicul precizează că vede ”de-a valma” numeroase afecţiuni la copii în această perioadă, anunță news.ro.

”Pneumonii, otite, varicele, bronşite, bronşiolite, scarlatine, enterocolite, laringite, sindroame febrile, tuse de toate tipurile care nu se mai sfârşeşte, toate de-a valma, o grămadă de copii "fericiţi", în rest numai de bine”, a scris, pe Facebook, medicul sibian Egri Eduard.

Într-o postare anterioară, aceasta a făcut din nou referire la abuzul de suplimente pentru imunitate.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

”În paralel cu noile trenduri devoratoare de iluzii şi consumul excesiv de suplimente pentru creşterea imunităţii la copii, cabinetele, ambulatoriile de specialitate, urgenţele şi spitalele de pediatrie sunt pline. Interesant, nu-i aşa?”, a mai scris medicul, citează stiripesurse.ro.

Pentru cei care au sugari, copii mici sau copii cu boli cronice, medicul are şi câteva recomandări:

”1. Dacă aveţi un sugar mai mic de 6 luni acasă sau unul mai mic de 1 an prematur sau cu afecţiuni cronice iar fraţii mai mari la creşă sau grădiniţă, pe aceştia, ideal ar fi să nu îi mai duceţi în colectivitate decât dacă au posibilitatea să locuiască în altă parte a locuinţei cu tatăl sau bunicii.

2. Dacă aveţi copii mici colectivizaţi insistaţi să se facă un triaj corect şi serios, comunicaţi cu ceilalţi părinţi şi conducerea unităţii.

3. Insistaţi să se aerisească frecvent salile de clasă, să se facă curăţenie iar dacă este cazul dezinfecţie cu o firmă serioasă nu doar scriptic (şi aici sunt discuţii).

4. Nu mai căraţi după voi sugarii şi copiii mici în marile aglomerări din magazine, refuzaţi politicos parangheliile dacă aveţi un sugar acasă.

5. Ocrotiţi-vă copiii, este doar începutul, iar iarna este lungă”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
494234281137
5/49
288635422
joker
44191422011