REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 3 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6566
11.4° Constanța Duminică, 3 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6566

Un medic de la Ambulanța Tulcea cere daune de 70.000 de euro, după ce a fost sancționat că și-a părăsit postul!

Un medic de la Ambulanța Tulcea cere daune de 70.000 de euro, după ce a fost sancționat că și-a părăsit postul!

Virgil STOIAN 20 noiembrie 2023 | 00:00 3576

Medicul Daniela V., de la Serviciul de Ambulanță Tulcea, a fost sancționat pentru că a lipsit de la locul de muncă pe o durată de 3 ore în data de 24.03.2022, fără înștiințarea conducerii SAJ și fără asigurarea prezenței unui medic, precum și solicitarea de relații de la firma de curățenie fără acordul sau înștiințarea conducerii. Medicul a solicitat obligarea angajatorului la restituirea sumelor reținute în baza deciziei de sancționare; obligarea SAJ Tulcea la plata către angajată a unor daune compensatorii și morale în valoare de 70.000 de euro, și schimbarea sancțiunii dispuse în cea a avertismentului.

Un medic de la Ambulanta Tulcea cere daune de 70.000 de euro, dupa ce a fost sanctionat ca si-a parasit postul!SAJ Tulcea

Potrivit medicului, circumstanțele părăsirii locului de muncă în data de 24.03.2022 au fost următoarele: în data de 24.03.2022, când s-a prezentat la locul de muncă pentru preluarea turei de gardă (ora 19), la momentul în care aceasta a intrat în camera de gardă a perceput un miros puternic la nivelul conjunctivelor și mucoasei respiratorii însoțite de o senzație acută de vomă. A menţionat că a anunţat incidentul la 112 (dispecerat), în acest sens, la fața locului fiind trimisă echipa de pompieri ISU, fiind un eveniment cu care dispeceratul nu s-a mai confruntat.

Echipa de pompieri a infirmat scurgerea de gaz, însă nu au putut identifica substanţa iritantă şi în aceste condiţii, ea a contactat prin SMS medicul de gardă din tura anterioară, întrebându-l despre substanţa iritantă, acesta răspunzând într-un mod incalificabil pentru o persoană care se presupune că prin calificările profesionale deţine şi o moralitate corespunzătoare.

Totodată, a contactat şi firma de curăţenie pentru a afla dacă aceasta a utilizat anumite substanţe chimice în camera de gardă care poate avea efectele resimţite de către aceasta, persoana responsabilă cu curăţenia negând utilizarea vreunei substanţe chimice. Întrucât starea de rău se accentua, reclamanta a sunat la dispecerat, anunţând faptul că îi este rău, motiv pentru care va merge cu ambulanţa la UPU SJUTL, unde a primit îngrijiri de specialitate specifice pe o durată de 1 oră şi 30 minute, acesteia propunându-i-se internarea.

Comisia de disciplină s-a autosesizat cu privire la săvârşirea unor fapte ce pot constitui abateri disciplinare, repectiv părăsirea locului de muncă în timpul programului de către Daniela V., fără a anunţa conducerea şi asigurarea continuităţii actului medical, neraportarea incidentului conducerii SAJ şi contactarea unor terţi pentru a solicita informaţii, fără acordul prealabil al conducerii SAJ Tulcea şi în acest sens a fost convocată reclamanta pentru data de 05.05.2022, dată la care comisia nu s-a putut întruni din lipsă de cvorum. Medicul a fost sancționat cu 5% din salariu pe o lună de zile.

Un medic de la Ambulanta Tulcea cere daune de 70.000 de euro, dupa ce a fost sanctionat ca si-a parasit postul!Foto cu rol ilustrativ

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis admiterea în parte a acţiunii formulate de reclamanta Daniela V, în contradictoriu cu SAJ Tulcea. Anulează decizia de sancționare și obligă SAJ Tulcea la restituirea sumei reținute în baza deciziei. De asemenea obligă SAJ la plata sumei de 1.000 de euro în echivalentul în lei din data plăţii cu titlu de daune morale. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum sa iti parasesti postul?
1
0
Este dreptul ei! A învățat carte 12 Ani! Și doctorii se pot inbolnavi !
0
2
doctora asta nu a fost inca data afara?
4
0
ce scoala inalta are tipa...
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
21491054326-11-2023
5/49
32195312716
joker
2 4 8 6 8 3134232633