REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Un medic de la EUROMATERNA, DAT în JUDECATĂ pentru MALPRAXIS

Un medic de la EUROMATERNA, DAT în JUDECATĂ pentru MALPRAXIS

Replica API 26 ianuarie 2021 | 00:17 43983

Claudia P., din Constanţa, a chemat în judecată pe medicul Mirela Paraschiv şi Spitalul Privat Euromaterna pentru malpraxis, cerând daune materiale în valoare de 44.000 de lei şi daune morale în valoare de 1.000.000 de euro.

Claudia P. a arătat că a apelat la serviciile Mirelei Paraschiv, în calitate de medic specialist obstetrică ginecologie, aceasta fiind medicul care a supravegheat-o pe reclamantă pe toată durata sarcinii, iar la data de 17.01.2020, ora 22.30 reclamanta s-a prezentat la Spitalul Privat Euromaterna pentru un control din cauză că pierdea lichid amniotic în cantități moderate, iar medicul de gardă a constatat că aceasta are și hipertensiune, motiv pentru care a hotărât internarea și operația de cezariană în regim de urgență. Reclamanta a susţinut că medicul Mirela Paraschiv a venit de acasă pentru a efectua operația de cezariană, care s-a terminat la ora 05:30, iar potrivit spuselor operația a fost extrem de dificilă, existând numeroase aderențe de la prima operație de cezariană. Potrivit susținerilor reclamantei, în data de 19.01.2020, starea de sănătate a acesteia s-a deteriorat, apărând episoade diareice severe, însoțite de dureri abdominale puternice, iar în data de 21.01.2020, deși starea de sănătate a reclamantei nu era bună, aceasta a fost externată. A mai susținut reclamanta că a avut nevoie de o perioadă îndelungată pentru a-și reveni, iar în viitor va trebui să mai suporte o nouă intervenție de chirurgie estetică și reparatorie pentru reașezarea mușchilor abdominali și diminuarea cicatricilor.

Ce a spus medicul

În apărare, pârâta a arătat că nu este vinovată de săvârșirea vreunui act de malpraxis cu privire la modul în care a desfășurat operația de cezariană din data de 18.01.2020, pârâta oferind consultație medicală și în afara programului de muncă. A arătat pârâta că, în data de 27.12.2019, reclamanta i-a comunicat că, în urma analizelor efectuate, a rezultat că are bacteria Klebsiella și i-a prescris un tratament medicamentos corespunzător, iar la data de 14.01.2020 reclamanta i-a comunicat pârâtei că are probleme cu stomacul, respectiv are scaune diareice, astfel încât, la momentul la care reclamanta s-a prezentat la Euromaterna, aceasta prezenta deja scaune diareice. A mai susținut medicul că, prin semnarea acordului pacientului informat, reclamanta a luat la cunoștință cu privire la toate riscurile la care se expune prin procedura medicală la care a fost supusă.

Ce a spus instanţa

Conform art. 687 din Legea nr. 95/2006 „instanța competentă să soluționeze litigiile prevăzute în prezenta lege este judecătoria în a cărei circumscripție teritorială a avut loc actul de malpraxis reclamat”. Instanța a reţinut că textul legal anterior citat instituie o competență materială și teritorială specială de soluționare a răspunderii civile delictuale în ceea ce privește actul medical de malpraxis în favoarea judecătoriei, care înlătură competența de drept comun raportată la criteriul valoric, întrucât norma specială are prioritate de aplicare atunci când vine în concurs cu norma generală, conform principiului specialia generalibus derogant. Tribunalul Constanţa a admis excepţia și va declina competența de soluționare a cauzei în favoarea Judecătoriei Constanţa, în raza căreia s-a produs actul de malpraxis reclamat.

Update: Claudia P. a ţinut să facă unele precizări în legătură cu procesul în care este implicată: "În timpul operaţiei de cezariană, medicul ginecolog Mirela Paraschiv mi-a perforat colonul. Ulterior, în timpul spitalizării la Euromaterna, am contractat bacteria Clostridium difficile. Fără a respecta niciun protocol medical și fără investigații amănunțite, am fost externată la 21.01.2020, deși starea mea nu era bună. La 23.01.2020, având dureri de nesuportat si scaune diareice, m-am prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa unde am fost diagnosticată și tratată pt bacteria Clostridium difficile. Deși am răspuns bine la tratament, starea mea s-a deteriorat, medicul curant suspectând și alte cauze, astfel că am fost transferată la Spitalul Judeţean Constanţa pentru investigații suplimentare( CT, consulturi multidisciplinare de specialitate).

La data de 24.01.2020, am fost operată de urgenţă, diagnosticul fiind: peritonită purulentă generalizată prin perforația minima de colon ascendent, şoc septic, colita infecțioasă cu Clostridium difficile, ocluzie intestinală dinamică, anemie post hemoragică acută.

Am stat 7 zile la terapie intensivă ( dintre care 2 în comă indusă), medicul chirurg care m-a operat și medicul anestezist și de terapie intensivă făcând eforturi extraordinare pentru a mă ţine în viaţă. Ulterior, încă 7 zile am fost spitalizată pe secția de chirurgie generală.

Am avut nevoie de 5 luni de îngrijire medicală timp in care am avut stoma( intestinul derivat la nivelul abdomenului ca urmare a ocluziei intestinale și perforaţiei de colon), luni foarte dificile pentru mine și familia mea.

Pe data de 05.06.2020, am suferit o nouă intervenţie de desființare ileostomie derivativă, pentru care am necesitat 30 zile de recuperare. Cea mai mare traumă a fost aceea că am fost despărțită, în mod brutal, de copii, inclusiv de bebelușul nou-născut, timp de aproape 3 săptămâni, din cauza neatenției unui medic."

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa multumim "marii" universitati Ovidius pentru calitatea exceptionala a absolventilor de la facultatea de medicina. Numai repetenti spagari, trecuti cu bani si relatii. Ne omoara pe rand parintii, apoi pe noi.
21
6
suntcrestini, intrebare: Cate vieti a salvat cele peste 18mii de biserici? Da Zmeul dumne Zeu? Da, ingerul pazitor? Oare cum s o fi simtit o biata fetita violata si omorata stiind ca deasupra criminalului exista un Zeu care vede tot? Inainte sa aruncati cu piatre sa va uitati in oglinda
7
5
Orice operatie are si riscuri. Nasterea se face le cale naturala, nu sa te lasi taiata..
11
19
Datorita fitelor ati uitat ca se naste si la Spitalul Judetean Nu sunt aceleasi conditii sa te poti lauda cu tv in fiecare salon dar sunt decente In locul fitelor si ifoselor mai bine ati analiza si v-ati duce intr-un spital care la orice ora are linie de garda pt orice specializare E totusi o operatie nu poti stii ce poate interveni Clinicile private in caz de complicatii suna la spital sa preia pacientul Dar cand mintea e ingusta si datorita mandriei nu mai atingi pamantul cu picioarele mergi unde te poti lauda
27
13
Majoritatea medicilor constanteni pe ginecologie sunt nuli. Chirurgie- ginecologie sunt mediocri.Daca ajungeti la urgenta ti se spune ca nu sunt medici de garda. Medicul P. de la urgenta spitatlului.Ii dau dreptate unui profesor universitar care mi-a spus ca ma duc la toti prostii la consultatie.Am fost la un medic la clinica privata P o cheama, 300 consultatia in 2014,m-a trimis la exudat faringian la alta clinica privata.Asa ca despre ce ginecologi vorbiti? Daca ajungeti la urgenta ai probleme ginecologice te trimit la neurologie. Iti raspund: Aici nu merge fiecare unde vrea!
22
10
Din pacate II usor sa arunci cu noroi reclama negativa prinde mai mult decat reclama reclama pozitiva asta e Romania
18
8
Clinica a machidonilor, servicii de branzari, evaziune la max. Bogatu stie !!!
19
10
Uite ca eu am ajuns cardiolog in Anglia si castig 15000 lire pe luna. Mult mai bine ca aici. Asa ca... hai sictir
8
11
Daca faci ceva si in afara programului nu inseamna ca faci si bine.Dimpotriva ai putea sa nu mai muncesti in afara programului ,rezultatul fiind mai multi pacienti in viata.
15
11
Cine merge la clinica machidonilor incompetenti si imputiti isi merita soarta....documentati va inainte de a merge la acea clinca....cate malpraxisuri au idiotii aia si cate familii au nenorocit....
11
16
sa zica mersi ca a scapat cu viata si nu a mai fost necesara interventia prof.dr. draghici de la cimitirul central...
15
7
Dna doctor este un om si un medic deosebit, cum rar am intalnit. Toata stima si respectul pentru modul in care va exercitati profesia si mai ales pentru calitatea umana pe care o dovediti de fiecare data cand cineva are nevoie de dumneavoastra.
25
13
Am fost pacienta dnei Doctor. Pot sa spun ca este un profesionist desavarsit, delicata si puternica in acelasi timp ca sa nu spun ca are o latura umana deosebita. Un om si un medic bun. Probabil ca fiecare individ este unic si lucrurile nu sunt fericite cateodata. Insa, sigura si-a dat toata daruirea sa fie cat mai bine. Uneori oamenii uitam ca suntem vulnerabili si putem muri oricand din orice. Dar mereu vrem sa cautam pe cine sa invinuim.
41
11
Ovidius euromaterna preturi din UE
31
5
Singurul medic de care am fost multumita, care m-a ajutat si care s-a comportat ca un om. Autoritatile competente pot stabili daca e vorba intr-adevar de un caz de malpraxis, se mai intampla din pacate, sau de un caz de iresponsabilitate si rautate din partea pacientei.
26
7
Ce te fute grija ? Atat timp cat lucreaza in privat poate sa aiba cat vrea , e problema ei si a angajatorului
35
6
Toti copii din Constanta anilor 100 i.c pana in 2000 erau nascuti la spitalu judetean,acu...basini,euromaterna pomu laudat unde copii de 10 apgar merlesc subit ca nu stiu miloagele alea ce sa le faca noi-nascutilor, sa va sature, scarbelor, suferiti dupa aere, fite, doi copii am ambii nascuti cu 10 la spitalul judetean fara nicio problema, curat,sotia si-a revenit normal nu complicatii nimic,da na tu trebuie sa te lauzi ca fete ca ai fatat la la euromaterna
24
28
indiferent de salariu ideea e ca asta e pretul platit de doctori ptr. ca aduc progeniturile umane pe lume.Vezi poate ai in familie doritori de a face medicina
11
31
Pe bune, bai nea Caisa de la 09.46. Si Alexie, doctorul care l-a salvat pe cel de la 3 Sud Est prescriindu-i Ivermectina, tot medic de familie e sau e cumva directorul sectiei de boli infectioase la un spital din Las Vegas? Si stai relaxat, ca el sunt multi. Dar daca-ti iei informatiile din Piata Grivitei, e mai greu sa ai o imagine corecta.
15
5
ce salariu are doctoreasa?
8
21
Cat despre medicii plecati pe afara va zic sigur ca mai mult ca medici de familie nu sunt angajati in tarile occidentale, nu veti vedea sefi de sectii in spitalele mari romani, mai terminati aberatiile ca pleaca medicii si nu stiu ce ajung pe afara.
22
13
La noi au mai fost despagubiri mari acordate ,dar acolo trebuia sa plateasca statul.Aici functioneaza principiul;suntem prea saraci ca sa platim putin.La modul privat , un avocat spunea de un precedent platit de 2500lei pt moartea unia in accident.Deci principiul..victimae argenta generalibus contenta.trebuie evaluat
16
2
Faceti niste afirmatii de care cred ca nu sunteti prea convins si f probabil, nici in masura sa le faceti. In anul 2020, imediat dupa inceperea pandemiei, sotia mea a fost, pe parcursul mai multor luni, pacienta clinicii. Consultata, operata si ingrijita. Este adevarat, nu de dna dr care face speta acestor comentarii, insa tot de o dna dr tanara, competenta si pe deasupra un fin psiholog. Calificativul pe care l-am acordat clinicii: FB! In primul rand ptr profesionalismul de care s-a dat dovada pe toata perioada. Si fara spagile de care vorbiti dvs! Sanatate va doresc!
32
6
Trenul de capitala, solutie
26
11
in 1 rand se numesc medici, nu doctori, doctor este o titulatura academica. vorbiti aiureli, nu au avut salarii de mizerie nici inainte de cresterea salariilor, erau salarii decente la nivelul tarii in care traim. acum aveti salarii de occident, dar tot imbuibati sunteti, munciti la 3 clinici, predati la facultate si la spital beti doar cafeaua. acum e ok doctore, nu?spaga a ramas la fel, banii vin la nivel de usa, in schimb calitatea e de cacat ca si doctorita asta. La bucuresti e de mers!
39
23
Aceasta doctorita este foarte buna, profesionista si un om cu inima mare. Sigur este altceva la mijloc, probabil o tentativa de a face rost de bani nemunciti.
44
15
Edi si prost tare tata.
26
11
Adica pacienta se kk pe ia si da vina pe doctor.
39
13
Au salarii occidentale de cativa ani! Zeci de ani au avut salarii de.nimic! Daca un medic intra la facultate la 18 ani abia la 30 de ani e pe "meserie": 6 ani facultate,1 an stagiatura,5 ani rezidentiat! In toti acesti ani de.pregatire aveau salarii de kk.Si dupa ce se angajau tot de kk.De aceea au plecat pe capete! Sa va trateze femeia de servici acum de la spitale daca mancati kk despre medici! Vad ca peste tot pe.unde au plecat afara sunt apreciati.Din Las Vegas in Australia! Asa ca mancati kk in continuare despre medici!
41
34
tot au salarii occidentale,e timpul sa aiba obligatii pe masura,adica asigurari puternice,gafa asta afara se penaliza cu milioane platite de asigurare
45
31

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102