REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Un medic ginecolog din Constanta și-suspendat activitatea, așteaptă rezultatul testului COVID 19. Reacția clinicii unde profesează

Un medic ginecolog din Constanta și-suspendat activitatea, așteaptă rezultatul testului COVID 19. Reacția clinicii unde profesează

Replica API 15 martie 2020 | 19:20 10179

“În urma tuturor comentariilor apărute în mediul on-line, mă simt dator să fac următoarele precizări:

1. În data de 28 Februarie 2020, am plecat în Austria împreună cu soția și băiatul într-o stațiune montană. În acel moment, în Austria nu era declarat niciun caz de infectare cu Coronavirus- Covid 19.

2. Pe data de 07 Martie 2020 ne-am întors cu avionul în țară. Precizez că în acel moment (că și acum), Austria nu era declarată Zona Roșie cu potențial de infecție. Că urmare, la aeroport nu am fost puși să completăm niciun formular special, iar conform protocoalelor existente nu a fost necesară autoizolarea.

3. În această săptămână nu am prezentat niciun fel de simptom de răceală sau gripă (cum nu prezint nici în acest moment).

4. În tot acest timp, de când m-am întors, am luat următoarele măsuri de precauție: nu am intrat în nicio intervenție chirurgicală și nu am asistat nicio naștere și am efectuat câteva consultații medicale, luându-mi măsuri de precauție suplimentare ( distanță de discuție de mai mult de 1 metru față de pacienta, spălare pe mâini la fiecare consultație, purtarea măștii de protecție, etc).

5. Am considerat totuși necesar să ne facem testul pentru Covid- 19, reușind să facem acest test în regim privat.

6. Rezultatele testului au fost pozitive pentru mine și soția mea, negativ pentru băiatul meu. În urma rezultatului testului, am anunțat conform procedurii Direcția de Sănătate Publică și am fost internați , eu și soția mea, în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Menționez că eu și soția mea nu avem niciun simptom și ne simțim bine.

7. Cu privire la Spitalul Euromaterna pot să precizez că s-au luat, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, toate măsurile necesare pentru a împiedică infecția cu Coronavirus încă din dată de 01 Martie 2020: nu s-a mai permis accesul niciunui aparțînător sau vizitator în spital; dezinfecția și asepsia se fac cu toate biocidele recomandate de Direcția de Sănătate Publică conform protocoalelor; personalul sanitar poartă echipament de protecție și respectă procedurile de spălare a mâinilor , atât pentru protecția pacienților cât și pentru protecția personală.” a scris directorul general al clinicii, Rușa Ion Marius.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si acum e dr. Raica si alte cateva asistenteinternate in spit d8n Medgidia...dar nimeni nu zice nimic...Garavidele merg in continuare sa nasca acolo fara sa stie aceste detalii
0
2
Esti un mare dobitoc. Tu ce naiba esti? Un mare.... Dar ce spun mare. .cel mai mare idiot...
0
0
Pai care-i faza? Dati nume cu clinicile private unde se pot face teste!!! Doar medicii au acces la ele??
0
0
Pai daca nici ei nu se protejeaza si, doamne fereste, se imbolnavesc, cine mai are grija de tine sau de ceilalti oameni care chiar au nevoie de ingrijiri medicale? Te duci tu sa schimbi sonde urinare, sa faci anestezii si sa operezi? E normal ca prioritate sa aiba angajatii din spitale, politie... Numai cercopoteci care vor masti pe aici... neamul lui Zorro. Era azi unul la Mc, avea masca dar a cumparat pentru toata familia la pachet. Daca era unul din aia de Mc bolnav si a tusit pe burger? Nu e tot aia? Mascatii pamantului...
1
0
monser, esti idiot.
1
1
cum ba sa mai mergi la munca lacomule? si am o intrebare in contextul actual in care este imposibil sa gasesti o masca medicinala. Domnilor, doamnelor doctor, va vad dimineata la schimb de tura, in masini, pe jos iesind din spital cu mastile pe fata. Nesimtitilor!e bine la stat? in momentul in care voi iesiti din spital si folositi masca cumparata din bani publici, mai aduceti si la rude si prieteni etc, acea masca in afara spitalului este a noastra! ordinarilor!
6
10
Domnul doctor a iesit testst negativ !!!
3
6
Sediul pe str.Lahovari in CT! Vad multe tipe care se fac ca nu intra acolo si apoi brusc , rup scarile de la intrare.
4
2
Apropos Replica si dnii doctori si DSP-ule, nu ne spuneti si noua unde ne putem testa, la particular si la stat? Daca credem ca ne putem infecta datorita serviciului pe care-l avem, unde ne putem duce sa ne testam? Vrem adrese.
11
1
Dnul dr Fawaz este unul din cei mai buni ginecologi.Nu mai vorbiti urat despre dansul.Un adevarat medic.
15
9
Oare este vreun medic din Constanta, si din Romania, care in ultimele 2 sapt sa nu fi fost plecati in strainatate? Nu cred. La salariile nesimtite si nemeritate nu le mai pasa de pacienti, ci de calatoriile lor, de distractie, ras si voie buna cand vorbesc despre un virus despre care stiau ca ucide oameni. Din cateva fraze ne dam seama ce specimene sunt considerate medici buni in Cta. Ne dam seama ca ei cu medicina sunt paraleli. Dar nu-i nimic, nu le mai marim inca odata salariile? Din spaga oricum le-a iesit intotdeauna inca un salariu.
13
16
Un incompetent
5
14
Un futac international
6
15
Ce fac ziaristii independenti, nu le sunt cunoscute numele medicului ? Sau n au primit comanda? Imi vine sa vomit!!! Tot la ciugulit firimituri ati ramas.
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212