REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un membru al clanului Raim s-a plâns în instanță că… vrea să muncească!

Un membru al clanului Raim s-a plâns în instanță că… vrea să muncească!

Replica API 21 mai 2022 | 23:00 1634

Un membru al clanului Raim, fiind vorba de Radu Nicolae Alexa, a depus o plângere împotriva măsurii controlului judiciar sub care se află (cu interdicția de a părăsi țara), precizând că el vrea să muncească. A precizat că este șofer livrator la propria firmă și că face curse internaționale, iar acum se află în imposibilitatea de a-și câștiga existența. Însă, în dosarul în care este anchetat este acuzat că a racolat fete pentru prostituție pe care le ducea în Germania. Astfel, magistrații i-au respins cererea.

Clanul Raim

Radu Nicolae Alexa a cerut revocarea controlului judiciar și ridicarea obligaţiei de a nu părăsi ţara. Motivele pentru care solicită modificarea obligaţiei impusă prin măsura controlului judiciar sunt următoarele: A lucrat în străinătate. Pentru a putea obţine venituri în continuare este obligat să se deplaseze în străinătate pentru a îşi continua raporturile de muncă, lucru care îi este în prezent imposibil ca urmare a instituirii obligaţiei de a nu părăsi limita judeţului Constanţa, instituită în cadrul măsurii controlului judiciar. Chiar dacă este cercetat penal, asta nu înseamnă că trebuie să-i fie afectată relaţia de muncă, în contextul în care beneficiază de prezumţia de nevinovăţie iar mijloacele de probă invocate de către organul de urmărire penală sunt mijloace tehnice care nu comportă posibilitatea de alterare. Nu ar avea cum să influenţeze urmărirea penală în contextul în care, faţă de ceilalţi inculpaţi şi martori din dosar solicită păstrarea interdicţiei de a nu lua legătura cu aceştia, a spus Radu Nicolae Alexa.

Însă, magistrații i-au respins cererea pe 19 mai. Acesta face parte din clanul Raim, iar rolul lui era de a racola fete în vederea prostituției, de a le duce în Germania.

Amintim că, Potrivit DIICOT, în cauză s-a reținut faptul că, membrii grupării au fost implicați în activități de proxenetism pe relația România-Germania-Austria, având roluri bine definite, precum și în oferirea de bani cu camătă, context în care au recurs la amenințări, cu acte de violență, asupra datornicilor, în scopul recuperării sumelor împrumutate și dobânzilor aferente. Din cercetări a reieșit că 24 de persoane au constituit grupul infracțional organizat de tip polivalent, cu risc crescut în generarea conflictelor stradale. Acesta a fost coordonat de către un inculpat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Mangalia (Raim) și a acționat din 2011, neîntrerupt, în principal în zona de sud a litoralului. Principala activitate infracțională a membrilor grupării a reprezentat-o exploatarea sexuală a tinerelor, în România, dar și în alte state europene (Spania, Italia, Germania, Franța, Cehia, Austria, Elveția și Anglia), fiind identificate peste 40 de tinere care ar fi practicat prostituția. Produsul infracțional obținut din comiterea infracțiunii de proxenetism, calculat până la momentul cercetărilor, este de peste 3,5 milioane de euro.

Dosarul încă este în cercetare.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poooliiii mele
0
0
Nu stiam de ce mi intarzie coletele din strainatate. Lasati , domne , omul sa munceasca , sa puna si el o paine pe masa. Era printre cei mai prompti curieri din oras , daca aveai nevoie de o fata , in 20 de minute ti o aducea.
0
0
ce transportator este ??? o duce pe nevastasa care are copil cu ia !!!!si pe cumnatasa
1
0
Va salut sifoanele mele
1
0
Ce mwyue ti ai luat
0
0
Niciodata sa nu crezi in clanul Raimilor sunt niste ticalosi. Daca nu iera nitoi cristinel astia ar fi fost taximetrristi parlitii. Vina lor e ca au protejati de militieni de la Mangalia si din gainari au ajuns pesti.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367